ελληνική μουσική
    723 online   ·  210.851 μέλη

    Κατήχηση εξάχρονων παιδιών από τη....Χρυσή Αυγή!

    noizreduction
    27.02.2013, 09:25

    Αθήνα

    Κατήχηση παιδιών από 6 έως 10 ετών ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή το προηγούμενο Σάββατο στην Αρτέμιδα Αττικής.

    Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος περίπου 20 παιδιά, που τα αποκαλεί «μικρούς φίλους του κινήματος» βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ανατολικής Αττικής. «Άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων» αναφέρει η ανάρτηση.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «δύο παιδαγωγοί της τοπικής οργάνωσης» μίλησαν στα παιδιά «για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη». Παρόμοιες δράσεις προαναγγέλλονται ως «προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού πνεύματος».

    Το στίγμα της στάσης της Χρυσής Αυγής απέναντι σε αυτές τις ηλικίες δίνει κείμενο που αναρτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης βορείων προαστίων, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

    Το κείμενο καλούσε τα μέλη της οργάνωσης να λάβουν «αντίμετρα κατά της προπαγάνδας». Βασιζόταν σε αποσπάσματα του βιβλίου «Η προπαγάνδα - Μεθοδική και τεχνική της αγωγής των μαζών» του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967. Ο συγγραφέας κατέλαβε διάφορες κυβερνητικές θέσεις κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και υπήρξε ο ιδεολογικός εκφραστής της.

    «Η ψυχοπολιτική διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ο άνθρωπος διακατέχεται από ανασφάλεια λόγω φυσικής αδυναμίας, σωματικής και πνευματικής. Αυτό το συναίσθημα προκαλεί αναζήτηση προστασίας... Το συμπέρασμα για την προπαγάνδα είναι ότι αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο», αναφερόταν στο κείμενο προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής. «Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη διά μέσου της φαντασίας» συνέχιζε το κείμενο.

    Newsroom ΔΟΛ

    ( πηγή )

    Δυστυχως η ελληνικη κοινωνια ειναι αντιμετωπη με μια ανεξελεγκτη παρακμη που προκαλειται απο το κεντρο ( πολιτικο ) και καρπωνεται απο τα ακρα. Εφοσον η επισημη Παιδεια δημιουργει πολιτες που ειναι ανικανοι να σκεφτουν μακρια απο ιδεολογικες και πολιτικες θεσεις, ερχεται να καλυψει το κενο το ( πρωην παρα-)κρατος, φανατιζοντας ακομα περισσοτερο τα παιδια στη πιο κρισιμη φαση της ηλικιας τους.

    Στην προκειμενη περιπτωση δεν τιθεται πολεμος μεταξυ αριστερας ή δεξιας, αλλα μια ξεκαθαρη παρεμβαση του φασιστικου συνδυασμου που απανταει στο ονομα Χρυση Αυγη ( που επισημα επικαλειται τον Χιτλερ ως "Μεγα Ηγετη" στις αρχες διακηρυξης της οργανωσης ).

    Ελπιζω η κοινωνια να ηρεμησει και να απορριψει το καρκινωμα που ετοιμαζεται να δημιουργησει γενιες "πορωμενων" στρατιωτων...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την noizreduction, 27-02-2013 09:28 ]


    ilio
    27.02.2013, 09:44

    Ωχ παναγία μου ... Πότε θα μάθουμε επιτέλους να αγαπάμε;

    Να ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες μας ... Να κάτσουμε και να σκεφτούμε μόνοι μας

    πως θα συμβάλλουμε και εμείς σε έναν καλύτερο κόσμο και όχι να γυρίζουμε πίσω.

    Η ανθρωπότητα μετράει χρόνια πολλά  μα μένει για χρόνια στο ίδιο σημείο επίσης ... Πισωγυρίζει κιόλας ...


    mary_omikron
    27.02.2013, 10:20

    Σφετερίζονται και τον βαρύγδουπο τίτλο του ιστορικού περιοδικού "Η διάπλαση των παίδων" του Γρηγόρη Ξενόπουλου !!!

    Τα παιδιά είναι εξάχρονα ή οι γονείς έχουν μυαλό εξάχρονου και τα πηγαίνουν για κατήχηση ?


    TRAVELOGUE
    27.02.2013, 10:24

    Αναμενόμενη η κίνηση των χρυσαυγιτών. Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν είναι ανεγκέφαλοι σφίχτες ή πανούργα εκκολαπτόμενοι δικτατορίσκοι. Θα κρατήσω και τα δύο. Το πρώτο ως "κάλυμμα" το δεύτερο ως ουσία.

    Αν δεν φυτέψουν στους ανθρώπους από την παιδική ηλικία το πρότυπο λατρείας του ενός ανδρός, πως θα μπορέσει αυτός αργότερα να εδραιώσει την παντοδυναμία της εξουσίας του;

    Βέβαια, μέχρι και αντιεξουσιαστές δηλώνουν. Προφανώς, απεχθάνονται το αυτεξούσιο του ανθρώπου να σκέφτεται ελεύθερα, συλλογικά και ανθρώπινα.


    Konstantinosoa
    27.02.2013, 11:23

    Όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ένθεν και ένθεν έκαναν προπαγάνδα. Η κρατική μάλιστα είναι πολύ χειρότερη. Δεν μου κάνει εντύπωση.

    Και όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα θεοποιούσαν τον μεγάλο πλην γενοκτόνο ηγέτη τους.

    Την μεγάλη ζημιά όμως την έκανε η τηλεόραση, η προπαγάνδα των ΜΜΕ και η έλλειψη πατριωτισμού των Ελλήνων. Αυτή που δεν προστατεύει τα παιδιά του απο την προπαγάνδα, αυτή που δεν του επιτρέπει να διδάξει στα παιδιά του την Ιστορία των Ελλήνων, απο τη Μυθολογία μέχρι σήμερα. Και τις βασικές αρχές: Το Δίκαιο, την Δημοκρατία, την Αγάπη για τον Τόπο σου πάντα εν σεβασμώ στη διαφορετικότητα του άλλου. Και φυσικά να μην είσαι ιδιώτης.

    Μετά απο πολλές συζητήσεις με μέλη της Χρυσής Αυγής, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα:

    Οι Χρυσαυγίτες διέπονται απο 5 είδη ψηφοφόρων:

    Τους συνειδητούς: Εθνικοσοσιαλιστές, Παγανιστές και φιλοχουντικούς. Αποτελούν τις παλαιές σειρές άσχετα αν τώρα στα πλαίσια του Κοινοβουλευτισμού πουλάν Ορθοδοξία, στα πλαίσια της δευρύνσεως της Αγοράς τους.

    Τα νεότερα στρατολογημένα μέλη, που διέπονται απο μια πιο φιτ αλλά και στρατιωτική φιλοσοφία, και βρίσκουν στην Χρυσή Αυγή τον χώρο που τους αποδέχεται, φίλους με ανάλογη διάπλαση και ιδέες. Γνώρισα αρκετούς απο αυτούς και παρά το ότι έχουν Ελληνικό φρόνημα, αυτό βέβαια σηκώνει συζήτηση, βρίσκουν πάντα ελαφρυντικά στον Χίτλερ, στην Δικτατορία, μα ποτέ στον Κομμουνισμό. Είναι άτομα που δεν μπορούν χωρίς να ανήκουν κάπου και αναζητούν την ένταξη και την δραστηριοποίηση. Κλασσικά άτομα του τύπου "Το Κύμα" για όσους έχουν δει την φοβερή αυτή ταινία. Ταιριάζει απόλυτα το "Νους υγιείς εν σώματι υγιεί".

    Αυτούς που επιβραβεύουν στην Χρυσή Αυγή το γεγονός ότι τους εξυπηρέτησαν. Ανυπαρξία κράτους που όσο συνεχίζεται θα είναι βασική δεξαμενή ψηφοφόρων τους: Καταλήψεις σπιτιών, στέκια ναρκομανών σε πυλωτές πολυκατοικιών και πάρκα, γκετοποίηση περιοχών, κλοπές και ατιμωρησία κ.τ.λ. Εκεί τα κόμματα πετούσαν αητό πιο θα προστατέψει πιο πολύ στα λόγια τον ποινικό Ασιατή, τον παράνομα πλανώδιο Αφρικάνο, τον Ταλιμπάν ισλαμιστή. Η Χρυσή Αυγή, τους παρείχε την Αστυνομία που θα ήθελαν, την Βοήθεια στο σπίτι, τον ρατσιστή που θέλουν να βγάλουν προς τα έξω και δεν τολμούσαν.

    Αυτούς που νιώθουν πατριώτες ή Εθνικιστές και δεν βλέπουν κάτι άλλο παραπλήσιο στη Βουλή. Αυτή είναι μεγάλη δεξαμενή και δυστυχώς στο μόνο που κλονίζονται είναι στο να τους ρωτάς πως μπορείς να είσαι Εθνικιστής και να δέχεσαι ως μέντορά σου τον εισβολέα της Ελλάδος και αίτιο πολλών γενοκτονιών

    Τέλος αυτούς που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή γιατί λόγω της ανικανότητας και του εμπαιγμού των Πολιτικών Κομμάτων και δη των Κοινοβουλευτικών, τους ψηφίζουν απο αντίδραση και γιατί ονειρεύονται την στιγμή είτε που θα φάνε ξύλο απο αυτούς, είτε γουστάρουν έναν φορέα μέσα στην Βουλή που πέρα απο διπλωματικές τακτικές θα τους μπινελικώνει σε μόνιμη βάση. Έχουν γραμμένο ξέρετε που κάθε ιδεολογικό ανάχωμα, γιατί δεν πιστεύουν σε ιδέες και απλώς θέλουν να ευχαριστηθούν απο τον προπηλακισμό τους.

    Με ποιό ανάχωμα όμως θα τους γυρίσουμε: Η Κοινοβουλευτική μας εικόνα είναι αντίστοιχα προσηλωμένη σε απάτριδες, νοσταλγούς των ολοκληρωτικών καθεστώτων, συντηρητικούς που στα κανάλια τους η ζαρτιέρα του 090 πάει σύννεφο (έβλεπα προχθές στο ΑΡΤ μια εταίρα λουκούμι), αριστερούς του μνημονίου, περιφερόμενους απο κόμμα σε κόμμα βουλευτές, συνωστισμένα σούργελα και ανεξάρτητες οργισμένες που διορίζουν με το καλημέρα τους συζύγους τους.

    Μόνο η παιδεία, αλλά η παιδεία είναι στοίχημα δεκαετιών και επένδυση για τη μελλοντική γενιά. Με τους συνομιλήκους και τους νεότερους που ήδη ενηλικιώθηκαν ο αγώνας δείχνει άνισος. Ο Πλούταρχος έλεγε πως το παιδί είναι ευλύγιστο σαν το ζεστό κερί στην αρχή και πέτρα σαν το πηγμένο κερί όταν μεγαλώσει.

    Ο Νόμος και δη η εφαρμογή του θα έκλεινε τρύπες, αλλά το σχέδιό τους για διάλυση της χώρας μέσω της αστυνομικής και στρατιωτικής ανυπαρξίας, είναι σημαντικότερο απο την προστασία του πολίτη και την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής.

     

     


    gikostas
    27.02.2013, 19:58
    Όσο θα υπάρχουν ανίκανοι που μας κυβερνούν,τόσο θα βρίσκουν πάτημα τέτοιου είδους φαινόμενα.Και πολύ φοβάμαι έτσι 'οπως εξελίσονται τα πράγματα τους βολεύει πολύ το συγκεκριμένο σκηνικό.Επίσης δεν βλεπω να αλλάζει κάτι ριζικά στα επόμενα χρόνια,που σημαίνει πως μάλλον θα εδραιωθούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.Τώρα όσον αφορά την κατήχηση εξάχρονων,είμαι σίγουρος πως αυτοί οι γονείς θα έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα,όταν αυτά τα παιδιά φτάσουν στην εφηβεία.
    noizreduction
    27.02.2013, 20:13

    Δυστυχως, ακολουθωντας πληρως τη φασιστικη γραμμη της παρα-προπαγανδας, η Χρυση Αυγη μεσω των κλασσικων ακροδεξιων site/blog, εβγαλε και ανακοινωση δικαιολογια για το τι ακριβως γινεται στα μαθηματα "κατηχησης".

    Παράθεση:
    “Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι "επίμαχες φωτογραφίες" αφορούν ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματός μας. Πολύ σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες. Θα καλύψουμε έτσι ένα μεγάλο κενό, καθώς το κράτος της Ρεπούση μόνο Ελληνική Ιστορία δε μαθαίνει στα παιδιά μας".

    Το θεμα δεν ειναι μονο το "παιδομαζωμα" που προκαλουν οι ιδιοι οι γονεις, αλλα το τι ακριβως γινεται στα μαθηματα Ιστοριας. Διοτι εαν αυτο το παιδι στα 6 του μαθει για την "αρεια ελληνικη φυλη", στα 16 του θα χτυπαει αλλοδαπους γιατι δεν ειχαν την τυχη ( ατυχια ) να ειναι Ελληνες κι αυτοι.

    Αν κρινως μαλιστα κι απο το δημοσιευμα περι "επιστρατευσης" νεαρων ανηλικων παιδιων, τοτε μαλλον ο φασιστας δεν μας τα λεει καλα....