ελληνική μουσική
    281 online   ·  210.848 μέλη
    gnisios
    10.03.2013, 10:17

    πως μπορώ να μεταφέρω ήχο (όχι εικόνα) από παλιές VHS (video)  και κασσέτες απλές στο pc ?

    είναι ομιλίες όχι μουσική , με μικρόφωνο ίσως?

    ευχαριστώ για πιθανές απαντήσεις


    STEFANOS604
    10.03.2013, 10:52

    Θα σου περιγράψω τα βήματα:

    1. Αφού έχεις κασέτες VHS  θα έχει και το VIDEO VHS
    2. Την έξοδο του VIDEO VHS την συνδέεις στην είσοδο μιας κάμερας ( ή με καλώδιο scart ή με adaptor scart σε RCA Video & Audio )
    3. Play στο Video VHS και Record στην camera
    4. Τώρα με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας video όπως το adobe Premiere ή το Cyber Link Power Director ή άλλο κάνεις unlink του video από το Audio και παίρνεις τον ήχο που θέλεις.
    5. Αν δεν έχεις τέτοια προγράμματα επεξεργασίας video, αυτά που κατέγραψες στην camera τα κάνεις upload στο YouTube (private αν δεν θέλεις να το δει  έστω και για λίγο κάποιος) και αφού ανέβει κατεβάζεις μόνο το mp3 από το YouTube. (πρέπει να διαθέτεις ένα πρόγραμμα όπως το jDownloader)

    gnisios
    10.03.2013, 11:19
    ευχαριστώ αλλά δεν διαθέτω camera , μπορώ με ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο στο pc να μεταφέρω ήχους από τον χώρο μου , πχ από ένα μουσικό όργανο , ομιλίες , από τα ηχεία κάποιου συστήματος , από ραδιοφωνο κλπ , αυτό ήθελα να μάθω .
    noizreduction
    10.03.2013, 11:29

    Προφανως και μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη τη τεχνικη. Απλως να βαλεις να παιξει η βιντεοκασεττα, να τοποθετησεις το μικροφωνο στο ηχειο της τηλεορασης που αναπαραγεται η ταινια και να κανεις ηχογραφηση στο PC. Μπορει να μην περιμενεις καποια ιδιαιτερη ποιοτητα, ομως ειναι μια λυση!


    yiannisyiannis
    10.03.2013, 11:34

    Μπορείς να εγγράψεις ήχο στο PC σου χρησιμοποιώντας μικρόφωνο, με το λογισμικό "Ηχογράφηση" που βρίσκεται ενσωματωμένο στα Windows. Σου προτείνω όμως αντί για την "Ηχογράφηση" να κατεβάσεις το δωρεάν λογισμικό "Audacity" από εδώ: http://audacity.sourceforge.net/ το οποίο σου δίνει πολλές δυνατότητες επεξεργασίας και βελτίωσης της ομιλίας που θα ηχογραφήσεις με το μικρόφωνο.

    Αν η τηλεόρασή σου έχει είσοδο για ακουστικά, σύνδεσέ την με την line-in της κάρτας ήχου σου και θα έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ηχογράφησης απ' ότι με το μικρόφωνο.


    gnisios
    10.03.2013, 11:47
    φίλοι , ευχαριστώ πολύ