ελληνική μουσική
    548 online   ·  210.834 μέλη

    Θανάσης Παπακωνσταντίνου......Σκληρά λόγια για το σχέδιο Αθηνά

    gikostas
    13.03.2013, 18:24

    Θανάσης Παπακωνσταντίνου... Σκληρά λόγια για το σχέδιο Αθηνά



    ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ   Οι περισσότεροι πολιτικοί που έχουν περάσει από τη χώρα μας-και την έχουν καταστρέψει- είναι, σε μεγάλο βαθμό, απολίτιστοι. 
    Αποξηραμένοι τεχνοκράτες, κομπιναδόροι και ψεύτες. 
    Επειδή η παιδεία και ο πολιτισμός δουλεύουν βαθειά και μακροπρόθεσμα, ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητες αυτών που μας κυβερνούν.  Θέλουν να δείχνουν άμεσα ότι παράγουν έργο, μπας και ξεγελάσουν τους ιθαγενείς για να τους ξαναψηφίσουν. 
    Και επίσης, δεν τους συμφέρει να επενδύσουν σ΄αυτούς τους δύο πυλώνες της κοινωνικής ζωής γιατί ένα λαό με παιδεία και ακμαίο πολιτισμό, πολύ πιo δύσκολα μπορούν να τον ...καθυποτάξουν. 
    Είναι λοιπόν προφανές αυτό που γίνεται σήμερα. 
    Η συμμαχία διεφθαρμένων πολιτικών και αδηφάγου χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην προσπάθειά της να επιβιώσει, τα πρώτα που εγκαταλείπει είναι η παιδεία και ο πολιτισμός.
    Το τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής των ΤΕΙ Άρτας καλύπτει και τις δύο σπουδαίες ανθρώπινες κατακτήσεις. Εκπαιδεύει στον πολιτισμό. Και δεν είναι λόγια του αέρα αυτά που λέω. Το λέω με βεβαιότητα γιατί γνωρίζω εξαιρετικούς μουσικούς, που είναι καθηγητές της σχολής-με μερικούς από αυτούς είμαι χρόνια συνεργάτης-αλλά και αποφοιτήσαντες που είναι άξιοι συνεχιστές της μουσικής μας παράδοσης. 
    Αυτή η παράδοση είναι από τα λίγα πράγματα που με κάνουν να νοιώθω τυχερός που ζω σ’ αυτό τον τόπο. Και αισιόδοξο ,ότι στο τέλος η τέχνη θα κερδίσει. 
    Ένα κλαρίνο που φέρνει δάκρυα στα μάτια, μπορεί να κάνει σκόνη όλα τα σούργελα της βουλής. 
    Και να οδηγήσει την οργή που νοιώθουμε, όχι στη φασιστική σχιζοφρένεια αλλά στο στοχασμό και στην αλληλεγγύη.
    Αγαπητοί καθηγητές και σπουδαστές, ακόμα κι αν κάνουν το ατόπημα και κλείσουν το τμήμα, οδηγώντας κάποιους από σας ως και στην απόγνωση, χρησιμοποιήστε την αρχέγονη φλόγα της μουσικής κι ανάψτε μια φωτιά στη μέση, να ‘ρθουν να ζεστάνουν τα χέρια τους οι παγωμένοι.
    Θανάσης Παπακωνσταντίνου   Από το www.AlphaVita.gr

    [ τροποποιήθηκε από τον/την gikostas, 13-03-2013 19:00 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την gikostas, 13-03-2013 19:01 ]


    gikostas
    13.03.2013, 18:44

    Μεγάλες αλήθειες από έναν μεγάλο δημιουργό.Επειδή τυγχάνει να κατάγομαι από την πόλη της Άρτας,αισθάνομαι πολύ περήφανος που λειτουργεί στην πόλη την οποία γεννήθηκα το συγκεκριμένο τμήμα.Από όσο γνωρίζω γίνεται πολύ καλή δουλειά απο πολύ σημαντικούς ανθρώπους στον χώρο της μουσικής.Η Ζουμπούλη Μαρία,Κολυδάς Τάσος,Καρακότας Ανδρέας,Περισυνάκης Πάρις είναι μερικά απο τα ονόματα αυτών των σημαντικών ανθρώπων.Θα είναι κρίμα αυτοι οι τιποτένιοι του πολιτικού συστήματος,να τερματίσουν με τέτοιο τρόπο,την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων,που από το 1999 εκπαιδεύουν τους νέους μουσικούς ,προσφέροντάς τους πολιτισμό και παιδεία μέσα απο την μουσική.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την gikostas, 13-03-2013 18:45 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την gikostas, 13-03-2013 18:53 ]




    [ τροποποιήθηκε από τον/την gikostas, 13-03-2013 18:58 ]


    επισυναπτόμενα: 734246_10200716244093685_1780298589_n.jpg 
    kwstasagas
    13.03.2013, 18:52

    Παράθεση:

    Το μέλος gikostas στις 13.03.2013, 18:24 έγραψε...


      
    ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ  



    Tιιιιιιιι ...... πώωωωωωωωωωωωωως ??? Είναι σχεδιασμένο να γίνει αυτό το πράγμα που θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα την παιδεία μας και τον πολιτισμό μας ???

     

    Εγώ θα μιλήσω με ήπια και ήρεμα λόγια : Σας παρακαλούμε ... μην το κάνετε !!! Ένα απ' τα λίγα πράγματα που μάς έμεινε σήμερα για να περηφανευόμαστε που είμαστε Έλληνες, είναι η λαϊκή και η παραδοσιακή μας μουσική !!! Σάς παρακαλούμε .... μη στερήσετε από τα παιδιά μας την ευκαιρία να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν .... μη στερήσετε από τα παιδιά μας τη μοναδική, ισως, ευκαιρία που τους απέμεινε για να νιώσουν περήφανα που γεννηθήκανε Ελληνόπουλα .... 

    Ήδη παραδίδουμε στις μελλοντικές γενιές μιαν Ελλάδα καταχρεωμένη από οικονομικής απόψεως !!! Ας μην τους παραδώσουμε και μιαν Ελλάδα καταχρεωμένη και από πολιτιστικής / πολιτισμικής απόψεως ....   


    -----------------

    In violent times, you shouldn't have to sell your Soul [Shout - Tears For Fears]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kwstasagas, 13-03-2013 18:58 ]


    kwstasagas
    13.03.2013, 18:56

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kwstasagas, 13-03-2013 18:57 ]


    hp
    13.03.2013, 19:25

    ο Βασίλης Λέκκας στο Music Heaven:

    Μην αγνοείτε το ελληνικό τραγούδι  γιατί μας έχει απομακρύνει πολύ από τις αντιστάσεις μας, μας έχει αποκόψει απ΄την γλώσσα το γεγονός οτι δε δουλεύουμε πάνω στην ελληνική μουσική και έχουμε απώλειες. Έχουμε πολιτιστική κατοχή που είναι χειρότερη. Είναι πολύ άγρια αυτή τη στιγμή η πολιτιστική κατοχή. Είναι ένας τρόπος για να ΄χουμε γενικότερα κατοχή. Πρέπει να ασχοληθεί κάποιος και με τα ελληνικά τραγούδια. Το 99% τα γκρουπς προσπαθούν να κάνουν καριέρα στηριζόμενα πάνω στην αγγλική γλώσσα κυρίως, να γράψουν ένα τραγούδι το οποίο να αφορά περισσότερο κόσμο και περισσότερη αγορά, όμως αυτό που πραγματικά χάνουμε είναι πολύ πιο σημαντικό: την γλώσσα μας, την ταυτότητά μας.

    http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3785

     

    Tυχαίοι είναι οι κοζαμόστρες, τυχαίος ήταν ο Πάριος όταν ασελγούσε πάνω σε πανέμορφα νησιώτικα τραγούδια?

    Τυχαίο είναι πως δε ξέρουμε καλά καλά ποια είναι η πορεία της λαϊκής - παραδοσιακής μουσικής μας?

    Οτί πάει κάποιος να μάθει μπουζούκι και η Καθηγητάρα του του λέει για ντο ματζόρε ελαττωμένες και άλλες γαρδούμπες απαραίτητες μόνο για συμφωνική μουσική και γενικότερα δυτική αρμονία?

    Οτι δεν υπάρχει σοβαρό- αυθεντικό λαϊκό τραγούδι?

     Για μένα φυσικά και δεν είναι τυχαίο όσοι (σχεδόν όλοι) καρπώθηκαν φήμη-αναγνώριση, δόξα και χρήμα απο το 1950 και μετά απο τη μουσική τους σταδιοδρομία σε αυτή τη χώρα έχουν βάλει το λιθαράκι τους και το κακό είναι οτι λόγω του ότι κάποιοι είναι και Ιεροτέρατα (πχ καταπληκτικοί συνθέτες λόγιας-έντεχνης μουσικής)δε τολμάει κανείς να πει τα πράματα με το όνομα τους γιατί θα πέσουν να τον φάνε οι ''ταλιμπάν'' οπαδοί τους.

    Ένα κλαρίνο που φέρνει δάκρυα στα μάτια, μπορεί να κάνει σκόνη όλα τα σούργελα της βουλής.

    αρκεί να μην έχει εκο κο  κο    κο  και οκτάβερ.


    trelakias
    14.03.2013, 01:23

    Εκτός από αυτό το τμήμα, υπάρχουν και πολλά άλλα που θα κλείσουν.  Πολλά παιδιά θα πρέπει να μετακομίσουν αλλάζοντας εκτός των άλλων ακόμα και σχολή.  Δυστυχώς αρκετά παιδιά δεν μπορούν οικονομικά να αντέξουν κάτι τέτοιο οπότε θα παρατήσουν τις σπουδές στη μέση και θα γυρίσουν στο σπίτι τους...