ελληνική μουσική
    647 online   ·  210.831 μέλη

    Έφυγε ο ντράμερ Clive Burr [Iron Maiden]

    kwstasagas
    14.03.2013, 09:23

    Δυστυχώς, ένας ακόμη εφηβικός ήρωάς μας φευγει νωρίς ... Ο ντράμερ των Iron Maiden Clive Burr από σκλήρυνση κατά πλάκας ... υπήρξε από τους ιδρυτες αυτής της μεγάλης μπάντας που "ταυτίστηκε" με τη γενιά μας, ημών που ζήσαμε την εφηβεία μας στα 80ς [αν τους "εκδρομείς των 60ς" τους έχουν ταυτίσει με τους Beatles, διαφωνεί κανείς ότι εμείς "των 80ς οι εκδρομείς" είμαστε ταυτισμένοι με τους Iron Maiden ???] ....

    O πιο αγαπημένος δισκος μου από Maiden είναι ο πρώτος και ομώνυμος !!! Από εκεί λατρεύω τα τύμπανα που παίζει ο Burr στο I'm runnin' free ... πόσο, μάλλον, που παραπέμπουν στην "κέλτικη παράδοση" [στην ... "πολεμοχαρή" μορφή της] .... Καλό του ταξίδι ....

     

     

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 14-03-2013 11:20 ]


    freak
    15.03.2013, 04:17

    Παράθεση:

    Το μέλος kwstasagas στις 14.03.2013, 09:23 έγραψε...

    αν τους "εκδρομείς των 60ς" τους έχουν ταυτίσει με τους Beatles, διαφωνεί κανείς ότι εμείς "των 80ς οι εκδρομείς" είμαστε ταυτισμένοι με τους Iron Maiden ???


    Θα διαφωνησουν αρκετοι (μεταξυ αυτων κι εγω), διοτι οι Beatles ηταν το πιο εμπορικο συγκροτημα (σε ολα τα ειδη της μουσικης, απο κλασσικη μεχρι jazz) της δεκαετιας του 60 ενω οι maiden μαζι με τους αλλους τυπους απο την California (ξερεις ποιους) θεωρουνται απο τα ποιο εμπορικα γκρουπ στην Heavy Metal μουσικη του 80, του 90 κλπ μεχρι και τις μερες μας.

    Παρεπιπτοντως οι Beatles παραμενουν το πιο εμπορικο συγκροτημα σε ολα τα ειδη της μουσικης οχι μονο για την δεκαετια του 60 αλλα και για ολες τις δεκαετιας που ακολουθησαν. Ακομα και σημερα παραμενουν το πιο εμπορικο συγκροτημα με τις πιο πολλες πωλησεις ever ενω οι αλλοι παραμενουν εμπορικοι αποκλειστικα και μονο στην μεταλ μουσικη που ειναι υποειδος.

    Παντως ξερω πολλους εκδρομεις των 80ς που ειναι ταυτισμενοι με Michael Jackson, Madonna, Pink Floyd, Clash, Duran Duran κλπ και ολοι αυτοι θεωρουν τους παραπανω ως την φυσικη συνεχεια των Beatles. Περι ορεξεως...

    Αλλά για να εστιασουμε στο γεγονος αυτο καθαυτο, κι εγω συμπαθουσα τον Clive Burr, θεωρω το πρωτο LP των maiden το πιο αυθεντικο αν και δυσκολευομαι να διαλεξω πιο ειναι το αγαπημενο μου μεχρι και το Powerslave.

    RIP στον τυπα απο το Ανατολικο Λονδινο, και ας μην ξεχναμε πως υπηρξε και drummer των SAMSON που με λιγη τυχη θα ειχαν κανει πολλα παραπανω, για οσους τους θυμουνται...


    alpatman
    15.03.2013, 07:42

    οι πρωτοι δισκοι των maiden αποτελεσαν μια μικρη(η μεγαλη ) επανασταση στην Metal μουσικη και ο Clive Burr ειχε μεριδιο με το παιξιμο του .

    το killers ηταν αναμεσα στους πρωτους δισκους που αγορασα ... 

    ως αναφορα τους Maiden , θα πω κατι σχετικα με την δημοτικοτητα τους .Ειχα διαβασει καπου οτι το δημοφιλεστερο 'καρτουν' του 20ου αιωνα που πουληθηκε  σε μπλουζες ,αξεσουαρ κτλ ηταν ο Eddie των Iron Maiden .Δηλαδη δημοφιλεστερο απο οποιοδηποτε αλλο καρτουν , μοδα ,λογοτυπο κτλ κτλ .Αν το σκεφτει κανεις ειναι εκλπηκτικο. Και το λεω χωρις να ειμαι οπαδος τους ,ασχετα αν τους βγαζω το καπελο σε πολλα πραγματα . 

    Τωρα συγκρισεις δεν πιστευω οτι προσφερουν , σιγουρα οι Beatles ειναι προφανως  η κορυφαια εμπορικη μπαντα ολων των εποχων κυριως για τον τροπο που εγραψε κομματια ,τις αρμονιες που χρησιμοποιησαν και εκει πατανε πολυ η λιγο ολα τα ποπ-ροκ γκρουπ απο το σημειο εκεινο και μετα .

    Το μεταλ με την παροδο των ετων ξεφυγε απο το 'υποειδος ' οπως λεει ο φιλος παραπανω και εγινε Mainstream οποτε και οι maiden εχουν αποδοχη απο πολυ περισσοτερο κοσμο απο οτι στο παραλθον . Σημερα οι ιδιοι ανθρωπο που ακουνε ποπ πολλες φορες ακουνε και μεταλ ,παλαιοτερα αυτο δεν γινοταν . 

    Θα ελεγα οτι για τις περιοδειες ,εμπορικα οι παγκοσμιες 'σταθερες ΄ειναι τα κλασσικα μεγαλα Metal συγκροτηματα   σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο τα υπολοιπα ειδη μουσικης . 

    επανερχομενος στο θεμα ελπιζω τωρα ο Clive να 'τρεχει ελευθερος '  

     

      


    kwstasagas
    15.03.2013, 09:49

    Παράθεση:

    Το μέλος freak στις 15.03.2013, 04:17 έγραψε...

    RIP στον τυπα απο το Ανατολικο Λονδινο, και ας μην ξεχναμε πως υπηρξε και drummer των SAMSON που με λιγη τυχη θα ειχαν κανει πολλα παραπανω, για οσους τους θυμουνται...



    Σωστόοοοοοοοος   ..... Κανεις πολύ καλά που μνημονεύεις τους Samson, αυτήν την - από πολλούς ξεχασμένη πλέον - χαρντ ροκ μπάντα, απ' όπου ξεπήδησαν ο Bruce Dickinson κι ο Clive Burr !!! 

     


    tallos
    15.03.2013, 10:35
    στο NUMBER OF THE BEAST αυτος επαιζε;;
    Sparky-G
    15.03.2013, 14:21
    Στο the number of the beast εκεινος επαιζε...το καλυτερο line-up τους...
    kwstasagas
    15.03.2013, 15:47

    Πω πωωωωωω .... Number Of The Beast .... ο τελευταίος δισκος που συμμετείχε ο Clive Burr , ενώ μετά αντικαταστάθηκε από τον Nicko McBrain !!! Η αγαπημένη μου κομματάρα από εκεί : Hallowed Be Thy Name :


    Link

    ">

     

    .... Τώρα, γιατί τους Maiden θεωρώ "ταυτισμένους με τη δική μου γενιά, τους εκδρομείς των 80ς" : Διότι εκεί στα 80ς δεν υήρχε περίπτωση στην καθημερινότητα ενός εφήβου κι ενός πολύ νέου ανθρώπου, να μην υπάρξει κατιτίς από ... Maiden !!! Όσοι είχαν [είχαμε] εισχωρήσει στο στρατόπεδο των "χεβιμεταλλάδων", πίναμε νερό στο όνομά τους !!! Όσοι άκουγαν Duran Duran κλπ τους κακολογούσαν [εισπράττοντας απαντήσεις τύπου : "φλώροι" κλπ} !!! Υπήρξαν, βέβαια, και αυτοί [μεταξύ των οποίων και ο γράφων] οι οποίοι ξεκίνησαν με ... Duran Duran, Wham κλπ, αλλά στην πορεία ... ανακάλυψαν [ανακαλύψαμε] την .... "αληθινή μουσική", δηλαδή τη χέβι μέταλ, κι έτσι ... αλλαξοπιστήσαμε [τρομάρα μας ...], δηλώνοντας ... "πίστη και αφοσίωση στους Iron Maiden και στους υπόλοιπους του χέβι μέταλ ιδιώματος" !!! Δηλαδή, πότε με τον έναν, πότε με τον άλλο τρόπο, δεν υπήρχε περίπτωση εκεί στα 80ς - τουλάχιστον ως έφηβος ή πολύ νέος σε ηλικία - να μη συναντήσεις κάθε μέρα, έστω και για λίγο, στο διάβα σου τους Iron Maiden : Όλο και κάποιο τζην μπουφάν ή t shirt με τη φάτσα του Eddie θα έβλεπες ... όλο και θα συζητούσες για δαύτους [πότε με τους χεβιμεταλλάδες φίλους σου για να τους εγκωμιάσεις ... πότε με τους "ντουρανόβιους" για να τσακωθείς για δαύτους ... ] ... Κι αυτό δεν συνέβαινε, σε τέτοιο βαθμό, με κανένα άλλο συγκρότημα ή καλλιτέχη εκεί στα 80ς, ούτε π.χ. και με τους Duran Duran, τον M. Jackson ή την Madonna [όσο τουλάχιστον θυμάμαι εγώ] !!!

     

    Και ναι ... στ' αλήθεια ... ένα σωρό συνομήλικοί μου [μεταξύ των οποίων κι ο γράφων] ακουμπήσαμε κάααποτε [έστω και κατ' ελάχιστον] στους Maiden ... τα τραγούδια τους υπήρξαν η "μουσική επένδυση" για τις εφηβικές μας ανησυχίες εκείνα τα χρόνια : τις αγωνίες για τις εξετάσεις, τα πρώτα μας φλερτάκια, τους πρώτους μας ανεκπλήρωτους έρωτες, τους εφηβικους προβληματισμούς μας, την πρώτη μας μουσική μπάντα ... Τώρα, κατά πόσον οι Maiden φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης, της αγάπης μας και "αφοσίωσης" που τους δείξαμε "εμείς των 80ς οι εκδρομείς" [πιο πολύ από κάθε άλλο ποπ/ροκ καλλιτέχνη της ιδιας εποχής] ... αυτό είναι άλλο, τεράααστιο ζήτημα προς συζήτηση και, φυσικά, όχι του παρόντος τόπικ ...  

    Για την ώρα ... προέχει να αποχαιρετήσουμε έναν "εφηβικό μας ήρωα", που υπήρξε μέρος αυτού του "μύθου" που λέγεται Iron Maiden και έχει στοιχειώσει την εφηβεία μας ...  

    Και ξέρετε κάτι φίλοι μου ... το ότι "έφυγε" από κοντά μας ένα μέλος των Iron Maιden με συγκλονίζει πολύ περισσότερο απ' ό,τι π.χ. όταν μαθαίνω ότι έφυγε από κοντά μας ένας καλλιτεχνης που σταδιοδρόμησε στα 60ς ή στα 70ς ... Διότι οι Maiden είναι το "συγκρότημα της εποχής μου και της γενιάς μου", που τους προλάβαμε απ' την αρχή τους και που το δικό τους ξεκίνημα στα μουσικά πράγματα συνπέπεσε με το "δικό μας ξεκίνημα στη ζωή" !!! Οπότε ... τέτοια μαντάτα είναι για να συνειδητοποιούμε στ' αλήθεια ότι ... "αααχ, πώς περάσανε τα άτιμα τα χρονια ... άστα να πάνε" .....


    Link

    "> 


    tallos
    15.03.2013, 20:40
    ημουν στη συναυλια τους στη νεα φιλαδελφια.τοτε ηταν στο αποκορυφωμα της δοξας τους.
    Sparky-G
    16.03.2013, 00:13
    ...αν εχεις καποια φωτογραφια ή οτιδηποτε απο εκεινο το live ανεβασε το να το δουμε....
    tallos
    16.03.2013, 10:25
    δεν εχω τιποτα,τοτε δεν υπηρχαν και τα κινητα τηλεφωνα.


    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία