ελληνική μουσική
    643 online   ·  210.826 μέλη
    dimoskon
    11.04.2013, 12:00

    Ποιος (δεν) έχει μουσική παιδεία;


    hp
    11.04.2013, 19:47

    Xμ......πολλοί ταλαντούχοι λατρεμένοι μουσικοί δεν..παιδεύτηκαν διόλου, μόνο απόλαυσαν την εξερέυνηση και το παιχνίδι.

    Υπάρχουν και οι άλλοι, άκαρποι-άσφαιροι-στείροι μα σπουδαγμένοι,που  έχουν και  παιδεία και μπόλικες ώρες σολφέζ και ντικτέ και λύνουν +100 ασκήσεις αρμονίας την ώρα αλλά δεν έσβησαν κανενός τη δίψα με τις νότες τους, δε γιάτρεψαν καμιά πληγή με την αρμονία τους, δε δώσαν ελπίδα σε κανένα απογοητευμένο με την ευαισθησία τους..δε πάντρεψαν ποτέ τη παιδεία με την αλήθεια, με το πάθος, με την αισθητική, με τη δημιουργία με την ανάγκη για βαθιά επικοινωνία ή πνευματικότητα ή μυστήριο μόνο μείναν με τη παιδεία και την εκτελεστική ευχέρεια που κατέκτησαν....

    να ρωτήσω και εγώ κάτι??

    Ποιος (δεν) έχει μουσική υγεία;


    dimoskon
    14.04.2013, 16:56
    Eξαιρετική τοποθέτηση, να'σαι καλά!
    hp
    16.04.2013, 20:17

    Θενξ!

    Εσύ τι πιστέυεις?


    EVAGGELIASAKELLARIOU
    17.04.2013, 22:04

    Καλησπέρα. Μια αφελής ερώτηση: Τι εννούμε μουσική παιδεία; Λαμβάνοντας υπόψη την ενασχόληση του φίλτατου ΗΡ ότι η μουσική εξημερώνει τα ήθη των άλλων, οχι των μουσικών και με το δεδομένο ότι δεν έχω μουσική παιδεία,  με την κλασσική έννοια του όρου, είμαι μουσικά υγιής; Ή εάν υποθέσουμε ότι είχα μουσική παιδεία δεν θα ήμουν μουσικά υγιής; Προσοχή! Η χρήση του πρώτου ενικού προσώπου δεν αναφέρεται μόνο στην αφεντομουτσουνάρα μου, αλλά και σε άλλα πρόσωπα ή ομάδες προσώπων. Διευκρινίστε, σας παρακαλώ, τους παραπάνω όρους για να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Μήπως ζητώ πολλά; {#emotions_dlg.confused1} Με εκτίμηση, Ε.Σ.


    hp
    18.04.2013, 19:56

    Kαλησπέρα.. δε ζητάς πολλά.

    Μάλλον μουσική παιδεία είναι οι σπουδές. Εγώ απάντησα ετσι γιατί όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, οι σπουδές δε κάνουν το μουσικό. Όπως και το να βγάλεις τη φιλοσοφική δε σε κάνει φιλόσοφο.

    Η μουσική υγεία αφορά τους εκδιδόμενους μουσικούς, αυτούς που αμοίβονται για τα μουσικά τους τάλαντα. Βγάζουν κάτι το άρρωστο πολλοί απο αυτούς και με ανησυχεί, εκτός απο τους φτασμένους βλέπω και πολλούς που ξεκινάν το ίδιο άρρωστα να ασχολούνται με τη μουσική και με τρομάζει. Λεφτά και γοηλίκι, δόξα και τεμπελιά, παραμύθι και βλακεία, κοροϊδία σκέτη που καμιά σχέση δεν έχει με τέχνες πολιτισμό. Τα αποτελέσματα τα λουζόμαστε κάθε μέρα.
     Ψέυτικοι και άψυχοι χωρίς την ικανότητα να συγκινήσουν, χωρίς το θάρρος να εκτεθούν (πραγματικά), απλώς κάνουν διασπορά των μικροβίων που και αυτοί απο άλλους κόλλησαν και κρατάν κοιμισμένο και λιγάκι βλάκα το κόσμο κρύβοντας του έτσι οτι είναι αληθινό οτι είναι υγιές, οτι βοηθάει και ανυψώνει το πνεύμα.


    EVAGGELIASAKELLARIOU
    18.04.2013, 20:21

    Καλησπέρα ΗΡ. Οι μουσικές σπουδές σε ωδείο ή σε μουσικό σχολείο ή σε ΑΤΕΙ ή σε ΑΕΙ σε βοηθούν να αποκτήσεις γνώσεις, αλλά για να γίνεις καλλιτέχνης πρέπει να το έχεις στο αίμα σου. Εάν παρόλα αυτά καβαλήσει κάποιος το καλάμι είναι στο χέρι των ακροατών-θεατών να τον ρίξουν από εκεί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Βέβαια, το σύστημα ευνοεί τους φελλούς, αλλά εάν μπεις στο σύστημα είναι δύσκολο να βγείς από εκεί. Αυτά προς το παρόν. Ε.Σ.


    xray
    20.04.2013, 08:44

    Φίλε ΗΡ, συμφωνώ με τα περισσότερα λεγόμενά σου, αλλά θα ήθελα μια διευκρίνιση, σε ένα ζήτημα που με απασχολεί γενικότερα.

    Ποιοι (ονομαστικά) είναι αυτοί που σε κρατάνε λίγο κοιμισμένο και βλάκα;

    Γιατί το κάνουν;

    Εσύ, γιατί το επιτρέπεις;

    Πως το καταλαβαίνεις;

    Ρωτάω γιατί εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που να με κρατάει σε αυτή την κατάσταση που περιγράφεις, αλλά αν γινόταν έτσι θα το καταλάβαινα;


    dimoskon
    20.04.2013, 18:17

    Εμένα μου εμπνέει "μουσική υγεία", εκείνος ο μουσικόφιλος ο οποίος διαθέτει ένα πυρήνα αξιόλογων ακουσμάτων, τα οποία εμπλουτίζει διαρκώς με καινούρια.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την dimoskon, 03-05-2013 23:37 ]


    hp
    22.04.2013, 22:48

    Φίλε x ray

    δε περιμένεις στ' αλήθεια να κάτσω να γράψω λίστα με ονόματα?

    >Είναι κυρίως οι σελέμρπιτιζ και οι κρυπτοσελέμπριτιζ (βλέπε ψευδοροκάδες, εναλλάκτικούς και αυτούς που κάνουν εεμ..τέχνη εεε.. έντεχνους), είναι αυτοί που προβάλλονται γενικότερα και ευκολότερα

    >Για τα λεφτά και τη δόξα τη μάταιη ξέρεις.. ή γιατί απλά μπορούν

    >Δεν το επιτρέπω{#emotions_dlg.nono} κάνω οτι μπορώ απο το μετερίζι μου (δε διάλεξα τυχαία τη λέξη)

    >Πως καταλαβαίνω τι??? Οτι βλάπτει??  Διευκρίνισε αν θες.

    Για σένα προσωπικά δε ξέρω,τι να σου πω? Γενικότερα να το καταλαβαίνουν πάντως τα θύματα του lifestyle δε το νομίζω.


    xray
    01.05.2013, 14:05

    Φίλε Happy Panta καταλαβαίνω από την απάντησή σου (και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) ότι εσύ δεν είσαι κοιμισμένος και βλάκας. Έτσι, επειδή ούτε εγώ είμαι κάτι απ' τα δύο, μιλάμε για κάποιους άλλους, οι οποίοι δεν θα πρέπει να είναι ούτε φίλοι μας, καθώς εγώ τουλάχιστον δεν κάνω παρέα με κοιμισμένους βλάκες και φαντάζομαι ούτε και εσύ. Μιλάμε δηλαδή για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Εδώ όμως έχουμε ένα πρόβλημα δεοντολογίας. Εγώ έχω διευκρινήσει ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλο, από τον εαυτό μου. Εσύ έχεις κάποια εξουσιοδότηση (είσαι ας πούμε βουλευτής ή συνδικαλιστής;) για να μιλάς έτσι; Επίσης, αν κάποιος θέλει να μείνει βλάκας και κοιμισμένος, έχεις εσύ το δικαίωμα να τον ξυπνήσεις; (Θυμίζει και λίγο Ματριξ ε;) 

    Δεν τα θέτω αυτά ως ρητορικά ερωτήματα, περιμένω απαντήσεις. 

    ΥΓ. Διευκρίνιση: Αν είναι κάποιος κοιμισμένος και βλάκας, θα το καταλάβαινε ο ίδιος; 


    hp
    01.05.2013, 17:31

    Γεια σου και πάλι Xray

    Γιατί να έχω εξουσιοδότηση και απο ποιον τελικά για να πω την άποψη μου??? Πολλά απαγορευτικά μαζέυτηκαν.

    Αν ζεις και να μεγαλώνεις στην Ελλάδα και ξέρεις όλες τις 11άδες της Α' εθνικής και τις γκόμενες των περισσοτέρων παικτών, όλα τα νταραβέρια της βανδής και της γαρμπής, πόσα και τι τατού έχει ο χι ποδοσφαιριστής με τι αμάξι κυκλοφορεί ο τάδε δημοσιογράφος και που κάνει διακοπές κάθε ηθοποιός των σήριαλ στη τιβί, ενώ έχεις μαύρα μεσάνυχτα απο Έλληνες ποιητές, συνθέτες και άγνοια του απίστευτου πλούτου της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής τότε είσαι κορόϊδο, αν δε σαρέσουν τα κοιμισμένος και βλάκας. Χάνεις τα καλά ρε παιδί μου πως να στο πω?? Το ίδιο λέω και σε αυτούς που περνούν ενα μήνα ή και παραπάνω στη χαλκιδική κάθε χρόνο ενώ στον Όλυμπο δεν ανέβηκαν ποτέ. Το ίδιο λέω και για τον εαυτό μου όταν ανακαλύπτω κάτι που αξίζει πραγματικά και ενω ήταν τόσο κοντά μου το αγνοούσα, πόσο βλάκας μπορεί να είμαι που δε πήγαινα στον όλυμπο απο την εφηβεία και ανακάλυψα το μεγαλείο του μόλις πριν 2 χρόνια πχ. Άρα για να σου απαντήσω και σάυτό είμαι και κοιμισμένος και βλάκας, προφανώς απο ότι βλέπω και σε άλλα θρεντς τις λέξεις δε τις φοβάμαι όσο συνηθίζεται.

    Τώρα καθαρά μουσικά και για να γυρίσουμε στο θέμα, στη σουμπιζ που λες με την οποία τα βάζω, το ψεύτικο και το ωραιοποιημένο δίνουν και παίρνουν, πλαστικές, μακιγιάζ, φώτα, κόλπα στο γύρισμα , κόλπα στο μοντάζ, -για το μάτι-

     μελοντάϊζερς, κουαντάϊζ και πολλά τρικάκια στο εντιτ και τη παραγωγή -για το αυτί-

    μάνατζερς, πρόμο, λίστες σε ραδιόφωνα, προβολή στο εξυπνοκούτι των χαζών που το κοιτάζουν, facebook και πολλά άλλα για την με το στανιό αναγνώριση και S καταξίωση του σταρ.

    Καταλήγω οτι ο trendy lifestyle τυπάκος δεν επιλέγει καν τι ακούει όπως και τι φοράει τι τρώει τι βλέπει, τι καταναλώνει, τι πληροφορίες ή γνώσεις μαζεύει, το λεξιλόγιο του (πέρσι  στο χώρο της δουλειάς μου τέτοια άτομα όλη μέρα αποκαλούσαν ο ένας τον άλλονε ''αγαπούλα'' ή λέγαν ''μη με ξυπνάτε όνειρο ζω''  ''ομορφάντρα μου΄΄όσοι απέχουμε απο το σπορ βλέπω τιβι, είμασταν σε σύγχιση για μέρες μέχρι να αποκαλυφθεί οτι μαϊμουδίζαν απλώς μια καινούρια διαφήμιση. Σχεδόν όλες  οι επιλογές αυτού του ανθρώπου είναι κατευθυνόμενες, λοιπόν δεν είναι κρίμα??? να μη ξυπνήσει??? Άσε που είναι οι ίδιοι που με μεγάλη ευκολία θα σου πουν οι μετανάστες φταίνε για όλα, οι απεργοί φταίγαν για το τουρισμό που έπεσε.... και γενικά γίνονται φερέφωνα της κάθε εξουσίας.

    Σε μένα είναι ξεκάθαρη η σχέση των μουσικών επιλογών-προτιμήσεων-αισθητικής- με το χαρακτήρα του ανθρώπου. Χρόνια το παρατηρώ χρόνια το συζητάω, δεν είμαι απόλυτος αλλά βλέπω απίστευτη συνάφεια
     το βρίσκω φυσικό επόμενο και δε με εκπλήσει καθόλου, υπάρχουν οι εξαιρέσεις υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί και χαρακτηρες αλλά άλλο ο μεταλάς άλλο ο Jazz τύπος ,άλλο ο έντεχνος , άλλο ο βυζαντινοψάλτης, άλλο η ρουβίτσα.


    xray
    02.05.2013, 10:47

    Γεια σου κι εσένα HP

    Η ένστασή μου δεν έχει καμιά έννοια απαγόρευσης. Αναφέρεται στο πρόσωπο που χρησιμοποιούμε στο λόγο. Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να μιλάω για λογαριασμό άλλων. Δεν μπορώ ας πούμε να λέω 'ο κόσμος είναι αγανακτισμένος' ή 'χαζός', ή 'κοιμισμένος', ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχω κάποια εξουσιοδότηση, ούτε και έχω δώσει εξουσιοδότηση σε κανένα να μιλάει για λογαριασμό μου. Επίσης, δεν θεωρώ και πολύ σωστό να επιλέγω εγώ ποια είναι τα καλά και να αφορίζω άλλους που δεν τους αρέσουν ως κοιμισμένους και βλάκες, (κάτι που βλέπω ότι συμβαίνει συχνά εδώ, με τα είδη μουσικής και άλλα ζητήματα στα οποία με έκπληξη διαπίστωσα εξαιρετικά παγιωμένες αντιλήψεις του τύπου η τάδε μουσική αξίζει, ενώ η δείνα είναι σκουπίδι). Φυσικά για τον εαυτό του ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Αν δεις όμως γενικά το σχολιασμό, οι περισσότεροι (και όχι μόνο σε αυτό τον ιστοχώρο), μιλούν σε κάθε άλλο πρόσωπο από το πρώτο ενικό ('κάποιοι κρατάνε κάποιους άλλους κοιμισμένους, κάποιοι απεργάζονται συνωμοτικά σχέδια εις βάρος μας', κλπ).

    Αυτό που λέω είναι ότι παρότι αυτό είναι κάτι αναμενόμενο σε κάποιο πολιτικό σάιτ ας πούμε, με ξενίζει να βλέπω την ίδια αντιμετώπιση από ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη και την εμβάθυνση στην κατανόησή της. 


    hp
    02.05.2013, 20:08

    Δεν είμαι εγω που μειώνω ή προσβάλω τους μοδάτους λαϊφσταϊλάτους σαστισμένους χωρίς προσωπικότητα παραμυθιασμένους άλλους που λες. Μόνοι τους το κάνουν. Τώρα αν πρέπει να μου δώσει κάποιος  την εξουσία για να μιλήσω για τη κατάντια τους δε το ήξερα νόμιζα πως μπορώ εφόσον  ζω ανάμεσα τους. Δε  έχω φίλους τέτοιους, αλλά λόγω δουλειάς θες, λόγω του οτι δε ζω σε σπηλιά ή κλεισμένος στο διαμέρισμα, είναι και δικό μου πρόβλημα.

    ¨Οπως και στη διατροφή (αφού σε άρεσε το παράδειγμα με το μέλι, στο διπλανό θρέντι) έτσι και στις πνευματικές τροφές υπάρχει το σκουπιδαριό που είτε βλάπτει είτε δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Απο κει και πέρα είναι στο χαρακτήρα, εγω πχ δημοσιοσχετίστικα δε μιλάω, αν είσαι παχύς και σε δω να τρως σαβούρες και λίγο να σε ξέρω θα σου την πω.Smile

    και ξέρω οτι σίγουρα δε φταίω εγώ που..

    Η βλακεία είναι της μόδας.

    {#emotions_dlg.beer}


    -----------------

    ..one good thing about music, when it hits you feel no pain..

                   ...so hit me with MUSIC....                 -Bob Marley-

    [ τροποποιήθηκε από τον/την HP, 02-05-2013 20:10 ]


    dimoskon
    03.05.2013, 23:25

    Happy,

    όλοι trendy δηλαδή;

    [ τροποποιήθηκε από τον/την dimoskon, 04-05-2013 00:02 ]