ελληνική μουσική
    527 online   ·  210.830 μέλη

    Ρόκκος: Εγώ έκανα γνωστό το Να Μ' Αγαπάς

    sympetheros
    15.05.2013, 07:52

    Η αλήθεια είναι πως ο Μαυρος Γατος του παπακωνσταντίνου θα ηταν ενα τραγουδι που θα το έλεγε ο Παπακωνσταντίνου με τους συγγενείς του αν....δεν το είχα τραγουδησει εγώ με το Γιώργο στο Χρισουγεννιάτικο live στους βατράχους πέρυσι που ήταν κι ο Νικος και η εφη και ο Γιάννης και η Σοφία  κι αλλοι φιλοι πολλοί παρόντες για να το επβεβαιώσουν.Αυτή ειναι η αλήθεια και ούτε ένα ευχαριστώ που θα λεγε η Καρέζη τραγουδιστά..


    alpatman
    15.05.2013, 08:17

    δεν ξερω το συγκεκριμενο κομματι ποιος το εκανε πιο γνωστο , στο μονο πραγμα που συμφωνω με τα λεγομενα ειναι αυτο που αναφερει περι 'πραγματικης ' ροκ .

    στην Ελλαδα θεωρουσαμε η και θεωρουμε ροκ , ενα ιδιαιτερο μουσικο ιδιωμα που δεν εχει σχεση με το ροκ , προσωπικα δεν θεωρω ροκ καλλιτεχνες καποιους που στην ουσια εχουν 2,5 τραγουδια σε ροκ υφος και αυτα λογω μοδας καποιας εποχης  και τα υπολοιπα ειναι λαικο-εντεχνα . 

    Πιαστε καποιον καλλιτεχνη που θεωρουν ροκ στην Ελλαδα ,δειτε την δισκογραφια του και μετρηστε ποσα κομματια  του ειναι ροκ . 

    Ροκ δεν ειναι τροπος ζωης , δεν ειναι εμφανιση ,δεν ειναι ομιλια ,δεν ειναι δηλωσεις ,δεν ειναι θαμωνες πλατειας ,  ειναι μονο ηχος και τροπος στησιματος ενος κομματιου .

    Ροκ παιζει ο 'γιαπης' που βγαζει αυτο τον ηχο  και ροκ δεν παιζει ο 'περιθωριακης ' εμφανισης ανατρεπτικων δηλωσεων τυπος που ομως βγαζει ηχο λαικο-εντεχνο (ο οποιος μπορει να ειναι αξιολογος δεν αντιλεγω) .

    Επισης , κατα καιρους εχω ακουσει και παραλληλισμους ρεμπετικου με ροκ !  θεωρω οτι ειναι απο τους πιο 'ακυρους ' παραλληλισμους . 

    Στην Ελλαδα υπηρξε και υπαρχει ροκ ,σε ολα τα ειδη του απο Glam Rock ,Pop Rock μεχρι Death Metal αλλα δεν ειναι αυτοι που πλασαριστηκαν η τους πλασαραν σαν ροκ . 


    Zangief
    15.05.2013, 18:04

    Αρχικά χαιρετώ το φόρουμ και τα μέλη του σάιτ. Πρώτη φορά που σχολιάζω εδώ σαν νέο μέλος. Το λεγόμενο ελληνικό Rock προσωπική μου άποψη δεν είναι αμμιγώς Rock, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ παίρνοντας σαν παράδειγμα τον ήχο συγκροτημάτων όπως οι Deep Purple, Led Zeppelin κτλ. Υπάρχουν και ελληνικές μπάντες που όντως παίζουν Rock όπως είπε ο προηγούμενος, άλλα δεν είναι αυτοί οι καλλιτέχνες που έχει επικρατήσει να αναφέρονται σαν "ελληνικό Rock". Αυτό είναι ένα περίεργο κράμα που αυτή τη στιγμή επειδή νυστάζω υπερβολικά βαριέμαι να μπώ καν στη διαδικασία να δώ ποια είναι τα επι μέρους στοιχεία που το απαρτίζουν. Πάντως καθαρόαιμο Rock δε το λές. Απο εκεί και ύστερα αυτό δε σημαίνει ότι το είδος αυτό υστερεί σε κάτι απαραίτητα. Ίσα ίσα που έχει να επιδείξει σπουδαίες δουλειές.

    Όσον αφορά το Ρόκκο {#emotions_dlg.thumbdown} αν εννοεί ότι έμαθε το "Να μ' αγαπάς" στη κυράτσα που βλέπει μεσημεριανά και στη χαζογκόμενα που ασχολείται απο το πρωί ως το βράδυ με το γκόμενο, τότε ναι έχει δίκιο γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία αυτοί είναι οι φάν του. Οι υπόλοιποι ευτυχήσαμε να το ξέρουμε απο πρίν, με τον τρόπο που θα έπρεπε να το μάθουμε...


    freak
    19.05.2013, 01:28

    Παράθεση:

    Το μέλος maspa στις 15.05.2013, 01:27 έγραψε...

    Εδώ η Βανδή έκανε γνωστό το "λιωμένο παγωτό" στα 15χρονα...

    Μπα, το "λιωμενο παγωτο" το ηξεραν τα 15χρονα, δεν χρειαζοταν να το ακουσουν απο την Βανδη.

    (Κι εδω που τα λεμε μόνο για 15 χρονα ειναι αυτο το κομματι, μια χαρα της παει και της Βανδη, δεν αλλαζουν και πολλα στην ουσια...)


    vvasilios
    20.05.2013, 11:56

    Παράθεση:

    Το μέλος kwstasagas στις 15.05.2013, 00:43 έγραψε...

    "δεν άκουγα ελληνική ροκ κι ούτε θεωρώ ότι υπάρχει ελληνική ροκ, καλές προσπάθειες υπάρχουν"

     

    Πουλικάκος, Εξαδάκτυλος, Πελόμα Μποκιού, Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Σπυριδούλα, Τα 4 Επίπεδα της 'Υπαρξης, Νοστράδαμος, Aphrodites Child, Socrates drank the conium, Γυμνά Καλώδια, Τρύπες, Μωρά Στη Φωτιά, Purple Overdose, Panx Romana, Γενιά του Χάους, Mωβ, Δέλτα, Lipstick Traces, Παντελής Δεληγιαννίδης, Θοδωρής Παπαντίνας, Last Drive, Echo Tatoo, No Man's Land, Will O Wisp, Cpt Nefos, Psycho, Γιώργος Τσίγκος & Μαύροι Κύκλοι, Εν Πλω, Ντίνος Σαδίκης, Villa 21, Magic de Spell, Spitfire, Northwind, Blues Gang / Blues Wire και πολλοί άλλοι ακόμη που δεν μου έρχονται στο μυαλό ...

    Ναι, όντως, δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ελληνική ροκ ................. 

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kwstasagas, 15-05-2013 00:56 ]



    Πες τα χρυσόστομε...

    Αχ ρε Στέλιο μου, πρόσεξε βρε αγόρι μου μην σου φύγει κάνας πόντος..

    Αν δεν ήσουν εσύ δεν θα το μαθέναμε το τραγούδι, όντως.. δεν μας χε.. ρε Νταλάρα λέω εγώ; που όλοι οι κάτω του μετρίου γίνατε καβαλημένα καλάμια...

    Αντε τώρα εκεί στην Αφρική....και κοίτα να παραμείνεις


    Post αρνητικής αξιολόγησης
    ChristosChe
    20.05.2013, 14:47

    Παράθεση:

    Το μέλος sven στις 15.05.2013, 00:38 έγραψε...

    Για να δώσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον Παύλο τραγούδια του να τραγουδήσει, κάτι περίεργο θα πρέπει να τον είχαν "ποτίσει". Στον Ρόκκο είχε πρόθεση να τα δώσει...!!!



    δεν τούδωσε ο Μίκης κανένα τραγούδι, τα τραγούδια: "Τι να σου πώ" και "Κάποτε θάρθουν" είναι του Γιώργου Θεοδωράκη (γιός του Μίκη).. ο Παύλος είπε άλλωστε το "Μίκη Μάου(ς)"..Smile


    gikostas
    20.05.2013, 16:52
    Και ύστερα ξύπνησες....
    meryl82
    20.05.2013, 17:56

    Σωστά αγαπητέ κύριε ρόκκο.... εσείς κάνατε γνωστό το ''να μ΄αγαπάς'' του Παύλου Σιδηρόπουλου. -έχετε δίκαιο- μήπως... Λέω μήπως κάνατε και εσείς την μουσική αντί του Αντρέα Θωμόπουλου απ' όλη την κινηματογραφική του ταινία??? Τότε, θα στείλω προσωπικό μήνυμα στον Κύριο Θοδωράκη, την επόμενη φορά να τραγουδίσετε και άλλα του τραγούδια. ποιός ξέρει... μπορεί εσείς να έχετε την δυνατότητα να τα κάνετε γνωστά και μεγάλα ''σουξέ'' της στιγμής.. Δυστηχώς κύριε Ρόκκο, Όταν άλλοι γυρνούσαν απο τα μουσικά μονοπάτια, εσείς ακόμα πηγαίνατε. Είναι κρίμα τέτοιου ήδους τραγούδια με ιστορία, να τραγουδιώνται απ΄'οποιοδήποτε στόμα που δεν πλησιάζονται!!!!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την meryl82, 20-05-2013 22:34 ]


    21ALFD
    20.05.2013, 18:17

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Να εισαι καλα βρε αγορι μου αυτες τις εποχες μας κανεις να γελαμε ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!


    jandros
    21.05.2013, 01:48
    Γειασας ρε παιδια τωρα το ειδα το μαργαριταρι...χαχαχαχαχαχαχαχα..Θα τρελαθουμε με τον Ροκκο ποκο λοκο...Το Στελιος σου δινει κατι...(Καζαντζιδης)Στο χαρακτηρα εννοω.Το "να μα αγαπας" παιζετε χρονια πολλα τωρα στα μπαρακια και στα στεκια ,απλα ο τυπος το εβαλε σαν ροκιστικο στα σκυλαδικα! και βεβαια εγινε πιο γνωστο! Το τραγουδι αυτο ειναι πολυ ομορφο απο παλια,απλα το ραδιο και η Μενεγακη το ανακαλυψαν τωρα! Το ροκ ειναι τροπος ζωης και αν εισαι ροκ δεν ξεπουλιεσαι,υπαρχουν και αλλοι τροποι να βγαλεις λεφτα... Επισης υπαρχει ελληνικη ροκ(ρε παιδια?)σκηνη και μουσικη ,οπως υπαρχει σε ολες τις γωνιες της γης...Το ροκ οπως και οι αλλες μουσικες,δεν γνωριζουν χωρες και γλωσσα...Πειγα στην Κωνσταντινουπολη και ακουσα να πεζουν Μπλουζ και ροκ και το βουλωσα...Απλα εισαι ροκ, ακους ροκ...και υπαρχουν ακομα μπαντες και ατομα που ροκαρουν.Παντου...Ο Παυλος ειναι ο μεγαλυτερος ροκας που εχει γνωρισει αυτη η χωρα...Αν ζουσε...θα μας εδινε και αλλες μεγαλες στιγμες και τραγουδια...Μεγαλος καλλιτεχνης και ψαγμενο ατομο...Αυτοι που γνωριζουν και εχουν ακουσει δισκους του ξερουν...Να ειναι καλα εκει που ειναι,σιγουρα θα γελαει με αυτα... Αντε και καλη τυχη μαγκες...
    blogarismenos-enge-falos
    21.05.2013, 02:17

    Είναι πιθανό στην εποχή που την έζησε ο Ρόκκος στην Λήμνο το Να μ'αγαπάς να μην ήταν τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες μεγάλες πόλεις. Εξ'άλλου στα εξάρχεια η IFPI δεν μπορούσε να δώσει αριθμό πωλήσεων για τις κασέτες πχ. του Άσιμου που τις έφτιαχνε μια μια και γινόντουσαν "πειρατικές" απο χέρι σε χέρι, ούτε πιθανότατα είχε γνωστό ραδιοερασιτέχνη "πειρατή" που τα έπαιζε εκτός ΕΡΑ μέχρι το 1988. Να σκεφτώ τί ραδιοσταθμούς άκουγε η Λήμνος που την έζησε εκείνη την εποχή; Τουρκικους σταθμούς. Σήμερα σαν επαγγελματίας μουσικός δεν μπορεί να δεί παρα μόνο τα δεδομένα που του δίνει η IFPI/AEΠΙ στις πωλήσεις. Πρίν απο αυτόν τί πωλήσεις είχε το κομμάτι; Ότι του πούνε πιστεύει βάσει δεδομένων. Εκεί φουσκώνει και ο εγωισμός. Άντε να σε πείσει κάποιος μετά για το αντίθετο.

    (παραδόξως βέβαια η Λήμνος πάντα ονειρευότανε τα εξάρχεια το 1989 track A2)
    http://www.discogs.com/%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%A1%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85/release/3594170

    [ τροποποιήθηκε από τον/την blogarismenos-enge-falos, 21-05-2013 02:30 ]


    ANTARTIST
    21.05.2013, 15:52
    Ηθελα να "χώσω" και'γω λίγο στον αλαζόνα ρόκο που ειμαι μολι 25χρονών αλλα δεν ακουσα και ουτε με ενδιαφέρει να ακουσω τη δική σου εκδοχή του τραγουδιού μεγάλε Ροκά ρόκκε, που μιλας με τόση άνεση οτι δεν ακουες Παύλο παρόλο που διασκεύαες ενα απο τα γνωστότερα τραγουδια τους, πως και δεν είπες οτι το έγραψες εσύ? Και για τους περιθωριακούς που τον ακούνε, ενας απο αυτούς ειμαι και'γω σε αυτήν την περίπτωση, και για την ελληνική ροκ σκηνή που με δύο κουβέντες εξαφάνησες, ο μονος Ρόκας που δεν θα ήταν ποτέ αληθινός ροκας ήταν ήμουν πιτσιρικι και εβλεπα τα βιντοκλιπ σου και δε θυμάμαι ουτε ενα τραγουδι σου, ο μόνος που δεν θα ειναι ποτέ γνήσιος είσαι εσυ.
    madprofessorus
    21.05.2013, 19:51
    Εδώ παει αυτο που λένε καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς....
    eliasmavroskoufis
    22.05.2013, 02:40
    Καλός ο Ρόκκος απλά προτιμώ λίγη περισσότερη ταπεινότητα, δεν είμαστε (οι άνθρωποι) και τίποτα το σπουδαίο
    blogarismenos-enge-falos
    22.05.2013, 02:51

    και συγνώμη για την παράλειψη...μην ξεχνάμε και τον δημιουργό...εδώ με τον Γιάννη Κούτρα


    Depoulina
    01.06.2013, 17:15
    Δε φταίει κανείς!Αυτοί που του δίνουν θάρρος φταίνε, και τον κάνουν να νομίζει ότι είναι ανώτερος από τον μεγάλο Σιδηρόπουλο...
    Depoulina
    01.06.2013, 17:17
    ...και το λέει και με μια άνεση...
    geo2004z
    09.06.2013, 19:39

    Παράθεση:

    Το μέλος trelakias στις 14.05.2013, 22:16 έγραψε...

    Μαλιστα...   Γιατί τραγούδησε το "Να μ' αγαπάς"?  Για να μας γνωρίσει τον Σιδηρόπουλο?

    Χαχα!!! Πολύ ωραίος ο σχολιασμός σου!

    Είναι το πρώτο μου ποστ εδώ καθώς έπεσα τυχαία πάνω σε αυτή τη δήλωση, δεν ήθελα να σχολιάσω αλλά έγινα μέλος καθώς με τράβηξαν οι ενδιαφέρουσες απόψεις των μελών του φόρουμ. Θα επιμείνω όμως στην αρχική μου θέση, δεν αξίζει να σχολιάσω τη συγκεκριμένη δήλωση...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την geo2004z, 09-06-2013 19:40 ]


    Selinitet
    11.06.2013, 18:03
    Ήθελα να 'ξερα, η συνέντευξη έλαβε χώρα πριν το Βαλάντη ή μετά???!!! Πολύ αέρα πήρανε μερικοί μερικοί..!! Πφφφ