ελληνική μουσική
    657 online   ·  210.830 μέλη
    billst
    15.05.2013, 17:59

    Θα ήθελα οι ειδικοί μουσικοί αν μπορούν να με κατατοπίσουν.

    Έχω ένα γείτονα και φίλο που ήταν άτυχος στην ζωή του. Είναι 53 χρονών. Σε νεαρή ηλικία έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Καλιφόρνια όπου έκανε διδακτορικό (ήταν υπότροφος του ΙΚΥ ). Στην συνέχεια ο πατέρας του έμεινε κατάκοιτος για χρόνια λόγω Πάρκινσον. Ο ίδιος έπαθε ψυχιατρική κρίση στον στρατό από ερωτική απογοήτευση. Ήταν φοιτητής του μαθηματικού. Τελικά το εγκατέλειψε. Τώρα έχει επιπλέον και Πάρκινσον. Σαν ψυχή είναι ένας άγιος.

    Το θέμα είναι ότι έχει τεράστιο ταλέντο στην μουσική. Τραγουδάει όποιο τραγούδι ακούει με τέλεια τονικότητα. Θυμάται ακόμα και τις εισαγωγές των οργάνων και τις τραγουδάει και αυτές. Έχει πολύ μεγάλη μνήμη. Του είχαν πάρει κιθάρα και έμαθε πολύ γρήγορα μόνος του. Φυσαρμόνικα έμαθε μέσα σε μια ώρα και έπαιζε όλες τις μελωδίες. Επήσης του είχαν πάρει φλογέρα και την έμαθε και αυτή αμέσως εξ ακοής. 

    Πιστεύω ότι θα του έκανε πολύ καλό εάν ασχολιόταν με την μουσική πιο συστηματικά. Για να απασχολεί το μυαλό του με κάτι συστηματικό.

    Τώρα σκέφτομαι να του προτείνω να αγοράσει ένα φθηνό αρμόνιο. 

    Ειχα αγοράσει ένα πρόγραμμα που οπτικοποιούσε midi αρχεία σε ένα virtual πιανο πιστεύοντας ότι θα τον βοηθούσε. Αλλά βλέπω ότι δεν του αρέσει ο υπολογιστής. Και τελικά νομίζω ότι δεν έχει ανάγκη την οπτικοποίηση.

    Τι λέτε. Θα τον βοηθούσε ένα αρμόνιο; Ποια θα ήταν η καλύτερη μέθοδος αυτοδιδασκαλίας. Αρκεί να έχει μόνο ένα αρμόνιο;;. Υπάρχει και ένα θέμα με τα χέρια λόγω του τρέμουλου που έχει κάποιες φορές.

    Πως θα μπορούσε να μάθει θεωρία μουσικής (πχ αρμονία).

    φιλικά Β.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την billst, 15-05-2013 18:02 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την billst, 15-05-2013 18:31 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την billst, 15-05-2013 18:42 ]


    trelakias
    15.05.2013, 18:13

    Ο φίλος σου θα ήθελε να αναρτηθεί δημόσια το προσωπικό του πρόβλημα?  Έχεις την άδεια για να το κάνεις?

    Μπορείς να πάρεις βοήθεια χωρίς να διηγηθείς όλη του την ιστορία.


    billst
    15.05.2013, 18:19

    εδώ δεν αναφέρω καν μικρό όνομα. Για πια δημοσιοποίηση μιλάς; Επιπλέον ήταν απαραίτητο να περιγράψω ότι έχει κάποια αδυναμία. Αυτή είναι όλη η ουσία.  Ότι έχει ιατρικά προβλήματα.

    Τώρα εάν είμαι άνθρωπος ή όχι δεν θα το κρίνεις εσύ.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την billst, 15-05-2013 18:22 ]


    trelakias
    15.05.2013, 18:31

    Τη γνώμη μου εκφράζω.  Νομίζω ότι η ιστορία δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση και θα μπορούσε η ουσία να χωρέσει σε μισή σειρά χωρίς πολλά πολλά.  Αυτό είναι όλο.  Αν πιστεύεις ότι είμαι λάθος πάω πάσο.

    Από αρμόνιο δεν γνωρίζω πολλά για να σε βοηθήσω αλλά γενικά αν βλέπεις ότι τον ελκύει η μουσική τότε βοήθησέ τον προς αυτή την κατεύθυνση.  Οι τέχνες είναι καλή θεραπεία για την ψυχή και για να ασχολείται ο φίλος σου προφανώς βρίσκει διέξοδο.  Κινητικά δεν είμαι σε θέση να σου πω αν μπορεί.  Σαν επιλογή το αρμόνιο πάντως είναι "εύκολο" υπό την έννοια ότι θα παράγει τις μελωδίες πατώντας τα πλήκτρα και από την άλλη είναι δημοφιλές όργανο και θα βρίσκει εύκολα βιβλία, παρτιτούρες κλπ για διάφορα είδη και διάφορα επίπεδα χωρίς να έχει την ανάγκη του Η/Υ.


    billst
    15.05.2013, 18:51

    1) Κατ' αρχήν και φυσικά έχω πάρει την άδεια του.

    2) Προφανώς δεν κάνεις παρέα με ταλαιπωρημένους ανθρώπους, αλλά μόνο ειδικεύεσαι να μειώνεις και να κατακρίνεις τους συνανθρώπους σου, αλλιώς θα ήξερες ότι ένας άνθρωπος σαν τον φίλο μου δεν έχει τίποτα να κρύψει ακόμα και εάν ήταν γνωστό το όνομά του.

    Ότι έγραψα το έκανα για να υποσημειώσω ότι έχει κάποιες επιβαρύνσεις. Αυτές οι επιβαρύνσεις είναι όλη η ουσία. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι επιβαρύνσεις δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα η αναφορά μου στο φόρουμ. Προφανώς υπέθεσα κακώς ότι υπάρχει κάποιος ειδικός με εμπειρία σε παρόμοιες περιπτώσεις.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την billst, 15-05-2013 18:52 ]


    EVAGGELIASAKELLARIOU
    15.05.2013, 22:07

    Καλησπέρα billst. Καλώς ήρθες στην κοινότητα μας και είναι πολύ θετικό, που θέλεις να βοηθήσεις τον φίλο σου. Όμως μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα. Ο Παναγιώτης εξέφρασε μια γνώμη και τίποτε άλλο. Επειδή συμβαίνει να ασχολούμαι με ταλαιπωρημένους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι ειδική σε κάποιο τομέα (π.χ. ιατρικές γνώσεις, μουσική εκπαίδευση ή τεχνολογία της μουσικής). Εκείνο το οποίο θα σου πρότεινα είναι να κάνεις μια βόλτα με το φίλο σου σε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων της αρεσκείας σας, στο οποίο θα υπάρχουν και βιβλία μουσικής (θεωρία μουσικής, παρτιτούρες, ή τρόποι εκμάθησης οργάνων). Πριν όμως κάνετε τη βόλτα σας, σαν φίλοι που είστε, μπορείτε να κουβεντιάσετε για τη μουσική. Εσύ που ξέρεις τον άνθρωπο αυτό, θα καταλάβεις τι μπορεί να γίνει. Εμείς σαν τρίτοι που είμαστε, χωρίς να σας γνωρίζουμε, θα λέμε ότι μας κατέβει. Ευχαριστώ που ήρθες στην παρέα μας και ελπίζω να βρεθεί σύντομα μια διέξοδος για το φιλαράκι σου. Με εκτίμηση, Ε.Σ.


    -----------------

    Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο  το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την EVAGGELIASAKELLARIOU, 16-05-2013 15:27 ]