ελληνική μουσική
    785 online   ·  210.833 μέλη

    Βοήθεια για οικιακό μουσικό εξοπλισμό

    chrimyri
    23.05.2013, 16:07

    Καλησπέρα,θα ήθελα μια βοήθεια επειδή δεν έχω ασχοληθεί πολύ  στο θέμα ¨κονσόλα¨.Αυτό που χρειάζομαι είναι μερικές προτάσεις για μια κονσόλα στην οποία θα συνδέονται 1-2 μικρόφωνα και max 2 όργανα (π.χ ηλεκτρακουστική,πλήκτρα).Επιπλέον η κονσόλα θέλω να έχει μερικές βασικές ρυθμισεις όσον αφορά τα μικρόφωνα (π.χ echo κτλ).Δεν θέλω να θέσω όρια τιμών καθώς πρόκειται να την αγοράσω το καλοκαίρι οπότε θα ήθελα τη γνωμη σας.Ευχαριστώ


    noizreduction
    24.05.2013, 23:25

    Κι ομως, το οριο τιμης παιζει σημαντικο ρολο! Επισης, η κονσολα θα ειναι αυτοενισχυομενη ή εχεις ξεχωριστο ενισχυτη/αυτοενισχυομενα ηχεια;


    chrimyri
    27.05.2013, 05:32
    Αυτοενιχυόμενη κονσόλα θα με ενδιέφερε.Ας πούμε ενδεικτικά ενα όριο στα 400-500 ευρώ.
    noizreduction
    27.05.2013, 09:54

    Για αυτοενισχυομενη κονσολα το ποσο που δινεις δεν ειναι αρκετα μεγαλο. Στην κατηγορια αυτη κινειται η Behringer με την PMP4000, ενω υπαρχει και το μικρο της αδερφακι ( ως προς τα καναλια και την ενταση που βγαζει ), η PMP1000.

    Θα μπορουσες να κινηθεις κι αναποδα, δηλαδη να αγορασεις μια κανονικη κονσολα που να καλυπτει τις απαιτησεις σου και να προμηθευτεις αυτοενισχυομενα ηχεια!Smile Με αυτο τον τροπο επιλεγεις εσυ ποσα Watt ηχεια θα παρεις ( κι οχι η κονσολα με τον περιορισμο που σου δινει ο τελικος της ), ενω εαν παθει ζημια ενα ηχειο, η κονσολα θα σου μεινει ( σε αντιθεση με την αυτοενισχυομενη που εαν παθει ζημια ο ενισχυτης της θα πρεπει να κλαις τα χρηματα σου κατα μεγαλη πιθανοτητα )


    chrimyri
    27.05.2013, 18:25
    Αυτοενισχυόμενα ηχεία υπάρχει περίπτωση να μην έχω δεί και ποτέ :P.Ενα μικρό παραδειγμα(κονσόλα,ηχεία) θα με βοηθούσε πολύ.Επίσης θέλω να μου πεις την γνωμη σου για αυτήν εδώ http://www.Thomann.de/gr/behringer_pmp_2000.htm την κονσολα την οποια την είχα δει σε κατι γνωστούς-άγνωστους :D Thanks!
    noizreduction
    27.05.2013, 20:28

    Αυτοενισχυομενα μπορεις να δεις σε μικρα PA ή σε μαγαζια με προοπτικη μικρων live, οπου η ισχυς και η ευκολια των αυτοενισχυομενων ηχειων βολευει. Επισης, τα desktop ηχειακια των υπολογιστων ειναι αυτοενισχυομενα, αφου στην ουσια εχουν build in τον ενισχυτη που τους δινει το απαραιτητο ρευμα.

    Το κακο με τις αυτοενισχυομενες κονσολες ειναι ο περιορισμος στα watt που βγαζουν. Για ενα μικρο χωρο τα 350W/4Ohm ανα καναλι ειναι καλουτσικα ( αλλα δεν θα εχεις προνομιο να δωσεις "αερα" οταν απαιτηθουν γκαζια ), αλλα για ενα μετριο χωρο ( απο 100 ατομα και πανω χονδρικοτατα ) ειναι απαγορευτικα watt, αφου δεν θα σου φτανουν ουτε για "αερα", ουτε καν για "play".

    Εαν την θες για προβα ή για κανα στησιμο μεσα σε μικρο χωρο ( 30-40 ατομων ) εισαι μια χαρα. Εαν μιλαμε για κατι μεγαλυτερο, τα watt που βγαζει δεν σε καλυπτουν!

    Ποιοτικα...ειναι behringer. Αυτο συνηθως αρκει ως εσωτερικο αστειο μεταξυ τεχνικων ηχου, αλλα για να κανεις τη δουλεια σου και τηρωντας τους κανονες ασφαλειας ( πχ, μην παιζεις συνεχως στα κοκκινα ή γενικοτερα μην περιμενεις απο την κονσολα και τον ενισχυτη της να σου βγαλει εντασεις που δεν μπορει ) μπορεις να την κρατησεις για οσο καιρο θες. Και στο κατω κατω, εαν καποια μερα αποκτησεις εξωτερικο ενισχυτη ή αυτοενισχυομενα ηχεια, και παλι τη μετατρεπεις σε "καθαροαιμη" κονσολα και ησυχαζεις.

    ( ο υποφαινομενος μισει τις κονσολες - "κουτια" )


    -----------------

    DreamCatcher Music DreamCatcher Blogspot

    [ τροποποιήθηκε από τον/την noizreduction, 27-05-2013 20:29 ]


    chrimyri
    27.05.2013, 22:08
    Αυτοι είστε μαγκες μου_Λοιπον,κονσολα για προβα θέλω απλα πράγματα,αλλα να εχει καλα αποτελεσματα.Στο Thomann που να κοιτάξω για αυτοενισχυόμενα ηχεία,γιατι έχει 300 κατηγορίες.Cheeers
    noizreduction
    27.05.2013, 22:11

    Εγω γιατι βλεπω μονο μια κατηγορια;