ελληνική μουσική
    700 online   ·  210.830 μέλη

    Οι ακροατές/μέλη του Musicheaven είναι αόρατοι?

    mary_omikron
    04.06.2013, 22:47

    Αναρωτιέμαι αν είναι δόκιμο και επιτρεπτό -τόσο από πλευράς υποχρέωσης όσο και από πλευράς ευγένειας- να αγνοούνται οι τακτικοί ακροατές/μέλη του Μusicheaven που αυτοί -κατά βάσιν- στηρίζουν το ραδιόφωνο της κοινότητας.

    Είναι η πολλοστή φορά που παραγωγός μιλάει χαιρετάει και απευθύνεται από μικροφώνου γενικώς σε εξωτερικά άτομα από facebook και twitter αγνοώντας επιδεικτικά την ύπαρξη των τακτικών ακροατών στο chat οι οποίοι του μιλούν επί μία ώρα και δεν τους βλέπει ούτε τους απαντά.

    Μέχρι πρότινος -αλλά και ακόμη ως παραγωγός- φανατική ακροάτρια που στηρίζω και ενδιαφέρομαι για το ραδιόφωνο της Κοινότητας, θεωρώ την συμπεριφορά αυτή άκρως προσβλητική. Πολύ δε περισσότερο όταν συνοδεύεται από ειρωνείες της τάξεως " filakia polla..... imoun sti synantisi egw!!!!! (poioi den itan omws????)

    Θεωρώ ότι αν κάποιος παραγωγός ήταν ΚΑΙ στη συνάντηση -όπως καυχιέται και μας στέλνει ειρωνικά φιλάκια- είναι ένας λόγος παραπάνω να συμβαδίζει με τις οδηγίες που έχουν συζητηθεί εκεί και επί πλέον έχουν σταλεί και γραπτώς σε όλους.

    Το ραδιόφωνο του Musicheaven είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου διαδικτυακού τόπου και πρέπει να αντιμετωπίζει τους ακροατές/μέλη φιλικά και με την ίδια συμπάθεια και σοβαρότητα όπως και η ιστοσελίδα.

    Εκτός και εάν παραχωρείται άδεια σε παραγωγούς να το χρησιμοποιούν σαν "σκαλοπάτι" για επικοινωνίες με το facebook και τα εδώ μέλη είναι αδιάφορα, ανεπιθύμητα και αόρατα, πράγμα που δεν πιστεύω οτι συμβαίνει. Ωστόσο αν κάνω λάθος θα ήθελα να το γνωρίζω, και περιμένω απάντηση από τους υπεύθυνους.

    Ευχαριστώ. 

    ΥΓ. Δεν θα έκανα θέμα δημόσιο αν αυτή η συμπεριφορά δεν είχε παρατηρηθεί κατ΄επανάληψη, και πριν την ανάρτηση ενημέρωσα στο main τον παραγωγό ο οποίος ως απάντηση έστειλε "φιλάκια"


    loukas76gr
    05.06.2013, 00:23

    Καλή η παρατήρηση Μαίρυ, η οποία, απ' ότι βλέπω μπαίνει στη σωστή υποκατηγορία 'θέματα σταθμού'.

    Σαν ακροατής πολλών εκπομπών εδώ στο Radio MH (και σε διαστήματα όπου δεν ασχολιόμουν με την παραγωγή) μπορώ να πω ότι αυτή η συμπεριφορά με αποθάρρυνε από το να συμμετέχω στο δωμάτιο επικοινωνίας ή ακόμα χειρότερα να σταματήσω να ακούω ξανά τους ίδιους παραγωγούς, οι οποίοι ασχολούνταν με τα δρώμενα του προφίλ τους και το ακροατήριό τους από άλλα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (βλέπε facebook και twitter) και δεν έστελναν ούτε έναν απλό χαιρετισμό στο δωμάτιο επικοινωνίας του ΜΗ.

    Σαν παραγωγός, συνέβη τέτοιον συμπαραγωγό να τον βοηθήσω για να ξεκινήσει εκπομπή εδώ, και μάλιστα στις πρώτες του εκπομπές, μετά από αυτήν την παρατήρηση, του έστειλα και προτρεπτικό μήνυμα να προσέχει το ακροατήριό του στο ΜΗ, τη βάση των εκπομπών του... Παρ' όλα αυτά σε άλλες εκπομπές που τον άκουσα, ένιωσα με τον τρόπο του πραγματικά αόρατος... οπότε σταμάτησα τόσο την επικοινωνία όσο και τις ακροάσεις.

    Μπορεί να μην ήμουν παρών στην τελευταία συνάντηση ραδιοπαραγωγών του ΜΗ, μιας και μένω μακριά, αλλά τουλάχιστον φρόντισα να ρίξω μια ματιά και να στείλω τις παρατηρήσεις μου επί των πρακτικών στην ομάδα ραδιοφώνου. Αναρωτιέμαι όμως... αφού είναι παρόντες κάποιοι, συζητούν και τελικά συμφωνούν σε κάποια πράγματα... μετά γιατί δεν τα τηρούν; (Δεν αναφέρομαι στο σύνολο των παρευρισκομένων των συναντήσεων, αλλά σε αυτούς που και μετά τις συναντήσεις φέρονται σα να μην υπήρξε ποτέ συνάντηση...)


    antwnispatra
    05.06.2013, 00:31

    Παράθεση:

    Το μέλος mary_omikron στις 04.06.2013, 22:47 έγραψε...

    Είναι η πολλοστή φορά που παραγωγός μιλάει χαιρετάει και απευθύνεται από μικροφώνου γενικώς σε εξωτερικά άτομα από facebook και twitter αγνοώντας επιδεικτικά την ύπαρξη των τακτικών ακροατών στο chat οι οποίοι του μιλούν επί μία ώρα και δεν τους βλέπει ούτε τους απαντά.


    Εγώ νομίζω πως δόθηκε ιδιαίτερα θερμός χαιρετισμός με το εξής άσμα:

    Παράθεση:

    Το μέλος mary_omikron στις 04.06.2013, 22:47 έγραψε...

    ΥΓ. Δεν θα έκανα θέμα δημόσιο αν αυτή η συμπεριφορά δεν είχε παρατηρηθεί κατ΄επανάληψη, και πριν την ανάρτηση ενημέρωσα στο main τον παραγωγό ο οποίος ως απάντηση έστειλε "φιλάκια"


    Που μπορεί να μην ήμουν στην τελευταία συνάντηση,αλλά φαντάζομαι πως διδαχθηκαν οι στίχοι του προς παράδειγματισμό.


    mary_omikron
    05.06.2013, 00:43

    Ναι, ακούστηκε κι αυτό το τραγούδι του Οικονομόπουλου σήμερα, ενώ είμαι σε θέση να γνωρίζω εκ των έσω οτι δόθηκαν οδηγίες να αποφευγονται τα εμπορικά λαϊκοπόπ του συρμού που δεν υποστηρίζονται από την ποιότητα που επιδιώκει το ραδιο-Μusicheaven.

    Είναι εμφανές οτι το ΜΗ χρησιμοποιείται ως "σκαλοπάτι" όπως είπα και στο κυρίως θέμα, για να ικανοποιούνται επιθυμίες εξωτερικών (του ΜΗ) ακροατών που θέλουν Οικονομόπουλους, Παντελίδηδες κλπ κλπ, κι εκεί ακριβώς είναι και η ερώτηση.

    Αυτό θέλει το ΜΗ?

    Ασφαλώς όχι, εφόσον δόθηκαν και οδηγίες σε όλους.... 

    Γιατί συμβαίνει λοιπόν?


    Agia
    05.06.2013, 01:08

    Άν και δεν ήμουνα παρούσα στο περιστατικό, σωστἠ και από μένα η παρατἠρηση σου Μαίρη, και μάλιστα όταν αυτή τίθεται στη βάση της ευγένειας πρωτίστως και δευτερευόντως της υποχρέωσης!

    Με μία μικρή ένσταση-απορία όμως: Οι κανονισμοί και ότι συναποφασίστηκε στην συνάντηση, τηρούνται κατα γράμμα και από όλους τους παραγωγούς? Παρόντες ή μη στην συνάντηση!

    Και φυσικά η παρέμβαση μου δεν έχει σκοπό να υποστηρίξει, ούτε  εμμέσως ούτε αμέσως την ανωτέρω συμπεριφορά την οποία περιέγραψες, απλώς άδραξα την ευκαιρία μιας και  αναφέρθηκαν οι κανόνες και οι οποίοι κατά την γνώμη μου καλώς υφίστανται.......αλλα πολύ φοβάμαι, πως μόνο υφίστανται!!

    Ευχαριστώ....


    ixthis
    05.06.2013, 01:48

    Επειδή πολύ κουβέντα έχει γίνει για την συνάντηση και για τις ''παρουσίες '' των παραγωγών (και βέβαια εννοούμε της Αθήνας πάντα )νομίζω ότι αυτό κάτι δείχνει.

    Για μένα λοιπόν το θέμα της συνάντησης θα έπρεπε να είναι  η αποχή αυτή και τα αίτια της . Γιατί ότι συμβαίνει δε συμβαίνει τυχαία.

    Όσο  για τις αποφάσεις  θεωρώ ότι είναι άκυρο να παίρνονται  από ελάχιστους παραγωγούς (τον ακριβή αριθμό των παραγωγών που παρευρέθηκαν δεν τον ξέρω γιατί δεν αναφέρθηκε και κακώς στο κείμενο των αποφάσεων ).Σ ένα μαζικό ραδιόφωνο αυτό δε μπορεί να έχει ισχύ και να έχει εγκυρότητα. Αναβάλετε η συνάντηση και ψάχνουμε τρόπο για μεγαλύτερη συμμετοχή.

    Δεν γίνεται να παίρνονται αποφάσεις από ελάχιστους για πολλούς. Λόγο πρέπει να έχουν και οι παραγωγοί εκτός Αθηνών.

    Και αυτό γίνεται με  ένα  Chat voice  free  δεν είμαι ειδική αλλά νομίζω εύκολα μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο σύστημα http://www.findsoft.net/Free_ventrilo-3-5-0-greek-free/ η κάτι παρόμοιο ,έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι να έχουν λόγο και να τους δοθεί η δυνατότητα να πουν τις απόψεις τους . Μέχρι σαράντα άτομα και παραπάνω παίρνει ένα τέτοιο τσάτ . Αυτό το κάναμε και στο προηγούμενο ραδιόφωνο που συμμετείχα. Δε νομίζω να είναι δύσκολο για μας . Μας δίνετε ένας κωδικός πρόσβασης και μπορούμε να μπούμε όλοι να συνομιλήσουμε. Εκτός σελίδας μχ.

    Νομίζω ότι η ομάδα ραδιοφώνου αυτό θα έπρεπε να κοιτάξει ώστε να υπάρχει μια σημαντική συμμετοχή που θα έδινε  μαζικές αποφάσεις και όχι  ολίγων. Για μένα αυτό είναι το σημαντικό και εκεί  συζητάμε τα πάντα.

    Έχω και προτάσεις και σκέψεις για το ραδιόφωνο αλλά περίμενα αυτή την ανοιχτή συζήτηση να τις καταθέσω και να τις ανταλλάξω με συναδέλφους.

    Τώρα περί εμπορικών ασμάτων κλπ ας μη αναφερθούμε γιατί το κρούσμα αυτό έχει παρατηρηθεί κατ επανάληψη αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια οπτική για το ραδιόφωνο και αυτό είναι επίσης ένα βασικό θέμα και όχι αν προλογίζουμε πριν η μετά τον παραγωγό .Άλλοι όπως λένε μπαίνουν για την πλάκα τους και για χαβαλέ άλλοι θεωρούν τον παντελίδη απλώς λαϊκό και άλλοι τρώνε ώρες η όχι αλλά έχουν μια άλλη οπτική γι αυτό .

    Πρέπει να γίνει μια συνάντηση όλων των παραγωγών και να μπούνε εκεί επί τάπητος τα θέματα όλα!!


    suspect
    05.06.2013, 02:07

    Αν εχω καταλαβει σωστα, σε τι αναφερεται η mary_omikron, συνεβη και σε μενα τετοια συμπεριφορα, την επιβεβαιωνω και βγηκα  από το τσατ και πολύ αμφιβαλλω αν θα ξαναμπω ποτε στη συγκεκριμενη εκπομπη.

    Κατά τα αλλα, «οδηγιες προς ραδιοναυτιλομενους – παραγραφος 20»….

     


    mary_omikron
    05.06.2013, 02:19

    Παράθεση:

    Το μέλος Agia στις 05.06.2013, 01:08 έγραψε...

    Με μία μικρή ένσταση-απορία όμως: Οι κανονισμοί και ότι συναποφασίστηκε στην συνάντηση, τηρούνται κατα γράμμα και από όλους τους παραγωγούς? Παρόντες ή μη στην συνάντηση!

    [......]  απλώς άδραξα την ευκαιρία μιας και  αναφέρθηκαν οι κανόνες και οι οποίοι κατά την γνώμη μου καλώς υφίστανται.......αλλα πολύ φοβάμαι, πως μόνο υφίστανται!!

    Οχι δεν τηρούνται οι κανόνες, από κάποιους γίνονται υπερβολές, από κάποιους άλλους γίνονται ολιγορίες, και γενικώς γίνονται διάφορες παρεκκλίσεις.

    Ομως είναι αρμοδιότητα άλλου, εγώ και άλλα 6 άτομα στο τσατ ενοχληθήκαμε από την αγένεια και την αδιαφορία παραγωγού που χρησιμοποιεί το ΜΗ αδιαφορώντας για τα μέλη και μετά την αποφώνηση (χωρίς να απευθυνθεί σε εμάς και γενικά στο ΜΗ) μας ειρωνεύτηκε στέλνοντας χαριτωμένα φιλάκια.

    Παρακαλώ πάνω σ΄αυτό να είναι οι τοποθετήσεις. Οι παράμετροι που ανέφερε η Ixthis είναι σημαντικές και καλό θα ήταν να ληφθούν υπ΄όψιν, αλλά οχι σ΄αυτό το θέμα.

    Εδώ μιλάμε για το αν ειναι αποδεκτό οι ακροατες/μέλη να θεωρούνται αόρατοι και να απευθύνονται μόνο σε φεης και τουήτερ.


    vert
    05.06.2013, 02:19

    Οποιανού ραδιοφωνικού παραγωγού  δεν μας αρέσει η εκπομή του, οι επιλογές του,  ή αυτα που λέει..  απλά δεν τον ακούμε...

    Ένα κλικ κι έφυγε ... είναι τόσο απλό...

    Καθένας μπορεί να έχει τα "φιλαράκια του" και να λειτουργεί όπως θέλει και να "αγαπάει"  όπου θέλει...

    Δεν θα κρίνουμε και θα εξαναγκάζουμε για την προσοχή τους....  

    Ο Χρόνος θα δείξει την αξία και την αντοχή του καθενός...


    ixthis
    05.06.2013, 05:57

    Αν και πιστεύω ότι το θέμα συνδέετε άμεσα με την τοποθέτηση μου(πχ κάποιοι όροι που υπάρχουν στους κανόνες του σταθμού θα πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμενοι )

      ωστόσο αν είναι εκτός θέματος παρακαλώ να μεταφερθεί οπού νομίζει ο ατμίν για να είναι εντός θέματος.

    Υ.Γ οι αναφορές μου για τις παρουσίες και τις αποφάσεις αφορούν το κείμενο της  Μαίρης και τα λεγόμενα  παραγωγού που αναφέρει και μόνο.


    sillia
    05.06.2013, 08:54

    Παράθεση:

    Το μέλος vert στις 05.06.2013, 02:19 έγραψε...

    Δεν θα κρίνουμε και θα εξαναγκάζουμε για την προσοχή τους....  

    Ο Χρόνος θα δείξει την αξία και την αντοχή του καθενός...



    Δεν είναι αυτή η ουσία του θέματος  αγαπημένε βερτ ...

    Η συζήτηση δεν έχει να κάνει με  ακροαματικότητες με το ποιός ακούει ποιόν και ποιός αρέσει σε ποιόν και κατά πόσο μας είναι συμπαθής η το αντίθετο !

    Όσο για αυτό που έγραψες .........

    Καθένας μπορεί να έχει τα "φιλαράκια του" και να λειτουργεί όπως θέλει και να "αγαπάει"  όπου θέλει...


    Συμφωνούμε στο να έχει τα φιλαράκια του και να αγαπάει όπου θέλει...

    να λειτουργεί όπως θέλει.

    Δεν νομίζω ότι είναι σωστό !Ο χώρος που μας φιλοξενεί πρέπει να χαίρει αν μη τι άλλο τον σεβασμό μας σε κάποια πραγματάκια "κανόνες"που συναποφασίστηκαν για την καλή και ομαλή λειτουργία του !



    mary_omikron
    05.06.2013, 10:17

    Παράθεση:

    Το μέλος vert στις 05.06.2013, 02:19 έγραψε...

    Καθένας μπορεί να έχει τα "φιλαράκια του" και να λειτουργεί όπως θέλει και να "αγαπάει"  όπου θέλει...

    Δεν θα κρίνουμε και θα εξαναγκάζουμε για την προσοχή τους....  

    Ο Χρόνος θα δείξει την αξία και την αντοχή του καθενός...


    Θοδωρή μου θα διαφωνήσω μαζί σου.

    Το επίσημο spot του ραδιοφώνου της Κοινότητας είναι "radioMusicheaven ζωντανό παρείστικο ραδιόφωνο" και απευθύνεται πρωτίστως στους ακροατές/μέλη. Είναι ευχής έργο να υπάρχουν ακροατές και από άλλους διαδικτυακούς χώρους και συγχαρητήρια στους παραγωγούς που έχουν εκεί προσβάσεις και αυξημένη ακροαματικότητα. Για εμένα όμως προσωπικά δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην κοινότητα και στο ραδιόφωνο το όνομα της κάθε Σούλας Τούλας Ρούλας Τζούλιας που μπαίνουν μια φορά τη βδομάδα από φεης ή από κινητό και με τις οποίες ακούω να ασχολούνται αποκλειστικά αφήνοντας απ΄έξω και αγνοώντας επιδεικτικά τους μόνιμους ακροατές που στηρίζουν καθημερινά το ραδιόφωνο

    Αυτή είναι η ουσία που δημιουργήθηκε το θέμα. Οι τακτικοί καθημερινοί ακροατές και όχι το ποιός "αγαπάει" και "που αγαπάει". Δεν θα υπήρχε καμμιά επισήμανση αν παράλληλα με τους "ξένους τόπους και αλαργινούς" δινόταν πρωτίστως η δέουσα προσοχή και εκτίμηση στο δικό μας "σπίτι". Υπενθυμίζω οτι αυτό συνέβη κατ΄επανάληψη και δεν ήταν μόνο χθεσινό φαινόμενο.

    Διαφωνώ κάθετα και στο "να λειτουργεί όπως θέλει". Οχι. Ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει στο δικό του σπίτι. Οταν βρίσκεται στο σπίτι άλλου ακολουθεί τους κανόνες του σπιτιού που τον φιλοξενεί. Αγραφος Νόμος του καλώς φέρεσθαι, και εν προκειμένω για τους κανόνες/οδηγίες ενημερώθηκαν όλοι οι παραγωγοί με e-mail.

    ΥΓ. Αν είμαι λάθος παρακαλώ να με διορθώσουν οι υπεύθυνοι.


    -----------------

    Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 05-06-2013 10:23 ]


    Deos
    05.06.2013, 11:05

    Παρακαλώ η συνέχεια της συζήτησης να δοθεί στο αντίστοιχο email list των παραγωγών.

    Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται μέσα από τα πρακτικά του ραδιοφώνου και το θέμα θα επιλυθεί.


    jorge
    05.06.2013, 11:15
    Συμφωνώ απόλυτα με το αρχικό post και μου αρέσει που βλέπω διάλογο για θέματα που μας απασχολούν.

    Στο θέμα των συναντήσεων, με καλύπτει σχεδόν απόλυτα αυτό που έγραψε η Ixthis. Είναι ακριβώς έτσι.

    Όσον αφορά τώρα τον τρόπο λήψης αποφάσεων και επειδή έχω παρευρεθεί σε αρκετές συναντήσεις (τόσο ραδιοφώνου, όσο και γενικότερα), έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα πράγματα λειτουργούν σωστά και αποδοτικά όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται από 2-3 άτομα με εμπειρία στον τομέα και σεβαστά από όλους και οι υπόλοιποι ρίχνουν ιδέες, που αναλύονται και αν είναι εφικτές, τοτε γίνονται αποδεκτές.


    jorge
    05.06.2013, 12:09
    Ουπς, σωστά Γιάννη. Κλειδώνεται.