ελληνική μουσική
    399 online   ·  210.814 μέλη

    Σαββέρια Μαργιολά - Αλισάχνη - Νέο album

    elechrista
    15.06.2013, 04:56

    Η Σαββέρια Μαργιολά παρουσιάζει το νέο της προσωπικό album που κυκλοφορεί από τη Antart Productions. Πρόκειται για τη δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Αλισάχνη».

    Αλισάχνη… αυτό το μικρό σύννεφο της θάλασσας που απλώνεται στον αέρα όταν χτυπούν τα κύματα στα βράχια… μια αγαπημένη λέξη του Ελύτη.

    Η «Αλισάχνη» περιλαμβάνει εννέα τραγούδια που παρουσιάζονται με ένα λιτό ενορχηστρωτικά αλλά και ερμηνευτικά τρόπο. Πρόκειται για μια επιλογή τραγουδιών που  αποπνέει συναίσθημα, στοχασμό, μοναχικότητα και αναζήτηση.

    Η «Αλισάχνη» είναι γεμάτη μελωδίες που συνδυάζουν το μοντέρνο χρώμα με το λαϊκό ηχόχρωμα. Αυτό είναι που κάνει εξάλλου και το άλμπουμ να αντανακλά ολοκληρωτικά το πηγαίο ταλέντο της Σαββέριας Μαργιολά.

    Δύο νέοι και ταλαντούχοι δημιουργοί υπογράφουν τις μουσικέςτων κομματιών, ο Νίκος Παραουλάκης και ο Μάριος Μούρμουρας, που έχουν επιμεληθεί και τις ενορχηστρώσεις. Οι μελωδίες τους αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους εξαιρετικούς στίχους του Γιώργου Γκώνια, ενώ σε ένα από τα τραγούδια η μουσική είναι της ίδιας της ερμηνεύτριας, με τη συμβολή της Πόπης Αεράκη στο στίχο.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσία του Νίκου Καλλίνη με το κομμάτι «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» σε στίχους της Δήμητρας Νεοφύτου. Στο άλμπουμ συμμετέχει επίσης ο Φώτης Σιώτας που ερμηνεύει μαζί με τη Σαββέρια το κομμάτι «Η λήθη».

    ″Στην παρακμή η πρόοδος νηφάλια υπάρχει / κι ο χρόνος διαισθάνεται τη νέα μας πορεία / που ποιητές εμπνεύστηκαν με στίχους τρομαγμένους / στον κόσμο που ορίζεται με μια αυτοχειρία″

     

    ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD

    1. Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις
    2. Φυσάει δίχως άνεμο
    3. Αλισάχνη
    4. Της μοίρας υφαντό
    5. Η λήθη
    6. Της νύχτας ηλιαχτίδα
    7. Προσευχές
    8. Νοσταλγία
    9. Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις (Ορχηστρικό)

     

    Χορηγοί επικοινωνίας: «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm», «Ράδιο Γρεβενά 101,5 fm», «Κύμα 90,3 fm», «Ράδιο Κιβωτός 87,8 fm», «Ράδιο Μελωδία 88 fm», «Anemos 9,37 fm”, «Αρμονία 96,9 fm», «Ανατολικός 95,8 fm»,  «Ράδιο Αίολος 92.8 fm», «Λυχνάρι 91,7 fm», «Δίκτυο fm 91,5», «Καρδιά 95 fm», «Planet 90,6», «e-orfeas».

    Σχετικοί σύνδεσμοι

    AΝΤart Productions e-shop

    Saveria Margiola official facebook page

    Saveria Margiola reverbnation page

    Promo τραγούδι: 
    "Νοσταλγία"Link

    >



    [ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 15-06-2013 05:02 ]


    επισυναπτόμενα: Saveria_Margiola_Alisahni_cd_cover.jpg