ελληνική μουσική
    559 online   ·  210.848 μέλη

    Ενα instrumental κομμάτι μου στο cubase

    dimosz
    01.07.2013, 21:08

    Ελπίζω να σας αρέσει!!


    noizreduction
    01.07.2013, 21:21

    Στα θετικα βαζω πως το κομματι εχει promising μελωδικη γραμμη και αρμονια.

    Σε καποια σημεια το πιανο δινει την εντυπωση πως ειναι πιο πισω απο το ρυθμικο μερος. Με τη σειρα του, το ρυθμικο μερος ειναι αρκετα μπροστα και στεγνο σε σχεση με το πιανο, δημιουργωντας μια "δυσαναλογη" εικονα για το που βρισκεται το ενα οργανο και που βρισκεται το αλλο.

    Τα strings εχουν μεγαλο attack, οποτε πολλες φορες δεν προλαβαινουν να ακολουθησουν την αλλαγη της αρμονιας κι ενω ακουμε κατι που παει να "λαμψει" σαν νοτα, αμεσως το χανουμε για την επομενη.

    Η διακοπη του ρυθμου στο ενδιαμεσο ηταν καλη, αλλα εφοσον παρεμεινες στην ιδια μελωδια και μετα απλως ξαναβαλες τη ρυθμικη "λουπα", δεν προκαλεσε καποια αλλαγη στο συνολο.

    Ε, και το τελος ηταν αρκετα αποτομο, εως μη αναμενομενο.

    Δουλεψε παραπανω τη δομη του κομματιου, διαφοροποιησε την, δωσε καποιο ρολο και σε επιπλεον οργανα, πειραξε τις ρυθμισεις των ηδη υπαρχοντων οργανων και ρυθμικων μερων και πανω σε αυτη τη μελωδια θα κανεις θαυματα!


    music4u
    03.07.2013, 16:07

    Μπράβο για την προσπάθειά σου. Επειδή τα μπράβο θα στα λένε όλοι καλύτερα να σου πω τα μέρη προς διόρθωση!!! Πάντα καλοπροαίρετα! Ο ρυθμός είναι εκτός τόπου και χρόνου στην κυριολεξία, κάπου χάνει τη ροή της μελωδίας. Σαν να έχει γίνει κάτι στο quantize. Έχει πάρα πολλές επαναλήψεις, σαν να είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά για να βγει 3 λεπτά. Όλα αυτά σε ενάμιση λεπτό θα είχαν ποιο συμπαγές αποτέλεσμα. Ακόμα και έτσι αν βγάλεις τελείως το ρυθμό θα είναι ποιο ομοιογενές. Επίσης φινάλε...σαν να έβγαλε κάποιος τη μπρίζα! Αν τέλειωνε όπως άρχιζε θα ήταν ποιο δεμένο. Χαίρομαι που ακούω τέτοιες δουλειές και επειδή πιστεύω ότι έχω καλό κριτήριο κάνω τον κόπο και τοποθετούμαι. Δεν θέλω να σε απογοητεύω, να σνομπάρω κλπ. Στη θέση σου εγώ θα ήθελα να μου πουν τα - και όχι μόνο τα +

    Ξέχασα να σου πω ότι η μελωδία και οι παραλλαγές της ήταν πάρα πολύ καλές. Πιστεύω άνω του μέσου όρου (αν υπάρχει μέσος όρος στα γούστα!) Απλά οι πολλές επαναλήψεις την αδικούν.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την music4u, 03-07-2013 16:10 ]


    dimosz
    03.07.2013, 16:15

    Ναι εννοείται!!..Ολα τα σχόλια είναι δεκτα!..Την παραγωγή αυτη την έκανα μικρότερος οπως και το demo παρακάτω..


    HELL
    04.07.2013, 16:48
    ρε....στο πρωτο κομματι.. κατσε κανε μια μιξη της προκοπης να ακουγονται ολα ωραια και θα μετρησει πολυ..αμα ηχωγραφησεις κιολας το πιανο θα μετρησει ακομα περισσοτερο, γιατι οσο να'ναι οι λουπες δεν πετυχαινουν το συναισθημα των δαχτυλων.. παλεψε το λιγο :)
    dimosz
    05.07.2013, 15:05
    Πρέπει να το γράψς απ την αρχή..Το ψιλοά παράτησα το πιανο..Θα προσπαθήσω να το ξαναφτιαξω