ελληνική μουσική
    623 online   ·  210.826 μέλη

    Ηλεκτρικη κιθαρα

    nikosTSIG1995
    05.08.2013, 00:22

    γεια σας παιδιά.Παιζω για 10 χρονια κλασσικη κιθαρα  και αποφάσισα τωρα που τελείωσα με τις παννελήνιες να μαθω ηλεκτρικη.Θα είναι δύσκολο να μαθώ και απο που θα μπορούσα να αρχίσω  να παίζω??τι πρεπει να μαθς δηλαδη για την ηλεκτρικη κιθαρα?ευχαριστώ{#emotions_dlg.rockon}


    delta66
    05.08.2013, 10:06

    Παρε μια αξιοπρεπη κιθαριτσα και ενα ενισχυτη και ξεκινα.

    Και αναλογως στην πορεια βλεπεις αν θα χρειαστεις βοηθεια με καποια μαθηματα κλπ

    Απλα προσεξε να παρεις ενα αξιοπρεπες οργανο, ετσι ωστε να μη σου βγει αχρηστο, μολις δεις οτι δεν φταις εσυ που δεν μπορεις να παιξεις, οπως θα μπορουσες, λογω κακης ποιοτητας του οργανου.

    Θα πρεπει επισης να επιλεξεις στην αρχη, αν θα πας α) σε ενισχυτη και πεταλακια για εφφε, β) σε ενισχυτη που εχει και προσομοιωσεις εφφε πανω του, ή γ) καθολου ενισχυτη αλλά με software ή μοναδας προενισχυης με εφφε, για οικιακη χρηση στο PC, μεσω αξιοπρεπων active monitors και καρτας ηχου (συνηθως εξωτερικης).

    Καθε επιλογη εχει τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα της.

    Η πρωτη εχει τις δυνατοτητες πολυ καλης ποιοτητας ηχου, αλλα πρεπει να πεσει αρκετο χρημα. Αλλιως με φτηνες επιλογες θα ειναι χειροτερη απο τις υπολοιπες.

    Η δευτερη μπορει να εχει ενα οχι τελειο, αλλα με σωστες επιλογες ενα αξιοπρεπη ηχο, χωρις τη χρηση υπολογιστη.

    Η τριτη ειναι ευχρηστη (πχ μπορει να ηχογραφεις στο PC χωρις μικροφωνα κλπ) και οικονομικη, αν περιοριζεσαι στην οικιακη χρηση. Κι αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα για επιλογη ποιοτικων μοναδων για τις προηγουμενες προτασεις, οπως και για προσθετες που ισως χρειαστουν (πχ μικροφωνα για ηχογραφηση κλπ), αλλα και γνωση χρησης του, ισως ετσι βγει και το καλυτερο αποτελεσμα.

    Φυσικα υπαρχουν κι αλλοι συνδυασμοι, αλλα αυτα ειναι τα βασικα.

    ΥΓ Βασικο ειναι οτι αν επιλεξεις ενισχυτη λαμπατο, και η χρηση του θα ειναι οικιακη, να μην ειναι πανω απο 20W (και ισως πολλα λεω). Αν ειναι τρανζιστορατος ή υβριδικος, δεν εχεις περιορισμους.


    -----------------

    ....Spyros Delta....Μαθήματα Κιθάρας....

    [ τροποποιήθηκε από τον/την delta66, 05-08-2013 10:15 ]


    nikosTSIG1995
    05.08.2013, 13:11
    την ηλεκτρικη κιθαρα και τον ενισχυτη τα εχω δεν τα αγορασα αν θυμαιμαι καποιος φιλος τα εδωσε αλλα δεν ξερψ το ποσο καλα ειναι γιατι ουτε απο ενισχυτες ξερψ και πο λλα πραγματα
    nikosTSIG1995
    05.08.2013, 13:19
    νομιζω ο ενισχυτης ειναι peavy!!!!
    crosroads
    09.05.2014, 12:13

    παιδια γεια σας .

    το προβλημα μου ειναι οτι μου εσπασε μια χορδη στην Fender squier bullet strat που εχω , και επειδη δεν ηξερα οτι μια χορδη αλλαζει πολυ ευκολα , ξεβιδωσα και εβγαλα γεφυρα και τα τρια πισω ελατηρια .H γεφυρα βιδωνεται ευκολα .Αλλα  δεν μπορω να βαλω παλι πισω  τα ελατηρια γιατι ειναι πολυ σκληρα και εκτοξευονται οταν τα τραβαω.

    επισης ειχα ξεβιδωσει και τα εξι πολυ μικρα ελατηριακια και σιδερακια που ειναι στη γεφυρα και κρατανε ψηλα τις χορδες ,αλλα αυτα νομιζω οτι βιδωνονται ευκολα . ομως μηπως αυτα αμα δεν ειναι καλα βιδωμενα στην εντελεια υπαρχει προβλημα ???

    Αμα το παω σε μαστορα να μου τα βιδωσει ολα αυτα , ποσα ευρω νομιζετε μπορει να παρει ??

    ενα αλλο θεμα ειναι οτι δεν μου αρεσει τοσο ο ηχος που βγαζει ο ενισχυτης , ο οποιος ειναι ενας απλος 10 w της stagg . Μου φαινεται πολυ μπασος

      

    [ τροποποιήθηκε από τον/την crosroads, 09-05-2014 12:18 ]


    rustytool
    09.05.2014, 15:51

    πρώτα βίδωσε τη γέφυρα ώστε η επιφάνειά της να είναι στο ίδιο ύψος με την επιφάνεια του σώματος της κιθάρας..

    αφού βιδώσεις τη γέφυρα , για να ξαναβάλεις τα ελατήρια χρειάζεσαι ένα μυτοτσίμπιδο με το οποίο κρατάς την άκρη του ελατηρίου

    τα βαγονάκια (ή αλλιώς saddles)  πρέπει να βιδωθούν με συγκεκριμένο τρόπο διότι αυτά καθορίζουν το intonation , δηλαδή το μήκος της χορδής ώστε να ακούγεται σωστά (κουρδισμένη) σε όλο το μήκος της ταστιέρας.

    δες
    Link

    ">εδώ .

    αν έχεις μπερδέψει τα βαγονάκια και δεν ξέρεις ποιο πάει που ή/και έχεις πειράξει τις μικρές αλενόβιδες που ρυθμίζουν το ύψος των χορδών τότε πιθανότατα θα πρέπει να πας την κιθάρα για set-up (ενα 30άρι ευρώ το λιγότερο)


    crosroads
    09.05.2014, 16:10

    αχα..ευχαριστω πολυ ραστ !!!! καθως ειμαι τελειως αρχαριος και γενικα εχω  αρκετα στενεμενο μπατζετ αντι να δωσω 30 αρι+   για σεταρισμα μηπως να παρω καμια ακουστικη με 40-50   ευρω και να αρχισω να γρατζουναω ?? και να μην μπλεκω με περαιτερω εξοδα που μπορει να μου χρεωσουν για ηλεκτρικη  ??

    γιατι ειμαι αρχαριος και τωρα πρωτοπιανω κιθαρα. Σε δασκαλο ισως παω στο μελλον , δεν ξερω

    ηλεκτρικη πηρα καθως την θεωρησα πιο ""ευκολη" για καποιον π μαθαινει χωρις δασκαλο απο το γιουτιουμπ οπως εγω και επειδη εχει τα features της ακουστικης + παραπανω .

    αλλα και η ακουστικη σαν ηχος δεν με χαλαει αφου ροκ /μπλουζ   και  εντεχνα θελω να παιξω

    [ τροποποιήθηκε από τον/την crosroads, 09-05-2014 16:13 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την crosroads, 09-05-2014 16:15 ]


    byss
    20.05.2014, 20:33

    καλό θα είναι φιλαράκο μου να βρεις έναν καθηγητή και να κάνεις μαθήματα ούτως ώστε από εκεί και πέρα να το απολαύσεις πολύ περισσότερο