ελληνική μουσική
    503 online   ·  210.826 μέλη

    Ψάχνω βοήθεια για την αγορά πιάνου

    Iwanna-st
    20.10.2013, 16:08

    Γειά σας και απο εμένα.. Δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί ακόμα εδώ το site,είμαι νέο μέλος,γι αυτό σας παρακαλώ συγχωρέστε με αν κάνω κάποιο λάθος. θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ηλεκτρικού πιάνου και αρμόνιου? και θα ήθελα να με ξεμπερδέψετε λίγο γιατί εγώ θέλω να αγοράσω κάποιο που να ακούγεται σαν πιάνο και να μπορώ να παίζω και ρόκ τραγούδια και έντεχνα και κλασικά και γενικά πολλά είδη.τι μου προτείνετε? Ρώτησα και μου πρότειναν το NP-V80 Yamaha (αν το γράφω και σωστά).Είναι καλό? 


    noizreduction
    20.10.2013, 16:19

    Η μεγαλυτερη διαφορα μεταξυ ηλεκτρικου πιανου και αρμονιου ειναι το κλαβιε τους. Σε αντιθεση με το αρμονιο, το κλαβιε του ηλεκτρικου πιανου "μιμειται" το κλαβιε του πραγματικου πιανου ( με ο,τι κι αν σημαινει αυτο, αφου καθε εταιρια εχει και διαφορετικα χαρακτηριστικα ), οποτε περα απο τον καλυτερο ηχο ( θεωρητικα ) πιανου, προσφερει και σωστοτερο ( θεωρητικα ) κλαβιε!

    Το συγκεκριμενο δεν το εχω δοκιμασει, ομως θα προτεινα να μην επικεντρωθεις μονο σε συμβουλες, αλλα να δοκιμασεις οσα περισσοτερα μηχανηματα μπορεις ( ιδιαιτερα εαν μενεις καπου κεντρικα, με πολλες επιλογες καταστηματων )


    noizreduction
    20.10.2013, 16:31

    Ναι, παιζει συχνα αυτη η ονομασια. Απο την εμπειρια μου, αρμονιο λενε καποιοι τις φτηνοσειρες των εταιριων, με 200-300 ηχους, κανα εφφεδακι και ρυθμους. Ενδεχομενως ενα σταδιο πριν το arranger, αλλα χωρις καποιο sequencer μεσα στο πακετο...


    Iwanna-st
    20.10.2013, 16:44
    Μάλιστα... Κοιτάξτε,αν και 23 πήρα την απόφαση να αρχίσω μαθήματα οπότε δεν είμαι και πολύ σχετική με το θέμα.Οπότε η μόνη πληροφορία που μπορώ να σας δώσω είναι οτι θα ήθελα να ακούγεται σαν πιάνο και να μπορώ να παίζω (κάποια στιγμή) και άλλα είδη μουσικής.To μόνο που θα μπορούσα να σας βοηθήσω είναι αυτό το link:Christina Grimmie singing Titanium για να το πατήσετε στο youtube και να καταλάβετε τι ήχο θέλω.Συγνώμη αλλά δεν μπορώ αλλιώς να σας βοηθήσω.Ελπίζω να φτάνει για να με βοηθήσετε...
    noizreduction
    20.10.2013, 18:53

    Αρα, για σενα δεν παιζει τοσο ρολο το εαν ειναι το κλαβιε ( δηλαδη τα πληκτρα του ) σαν πιανο, αλλα να ακουγεται εξισου καλα σαν πιανο. Δηλαδη σε ενδιαφερει περισσοτερο ο ηχος κι οχι το κλαβιε;


    Iwanna-st
    21.10.2013, 13:27
    Ναι σωστά.Απλά επικεντρώθηκα στον ήχο γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι "είδος" πιάνου ακριβώς είναι αυτό που βγάζει τον συγκεκριμένο ήχο.Γιατί δεν θέλω το κλασικό πιάνο (σε μέγεθος)θέλω το συγκεκριμένο που είδατε στο video.Αυτό τον ήχο και αυτό το μέγεθος και με αυτές τις επιλογές σε γκάμα τραγουδιών. (Τώρα αν έγινα κατανοητή ο θεός και η ψύχη σας) καταλάβατε?
    noizreduction
    21.10.2013, 13:32

    Δυστυχως οχι παρα πολυ, γιατι δεν καταλαβα εαν σε ενδιαφερει ενα οργανο που εχει την πιστοτητα του πιανου ΚΑΙ στο κλαβιε ΚΑΙ στον ηχο, ή απλως ενα οργανο με πολλους ηχους, αλλα με αδιαφορο κλαβιε ( δηλαδη να μην ειναι σαν του πιανου ).


    Iwanna-st
    21.10.2013, 13:35
    Να είναι σαν του πιάνου ναι...
    noizreduction
    21.10.2013, 13:39

    Εαν εισαι σε μεγαλη πολη με μουσικα καταστηματα, προτεινω να ριξεις μια ματια σε ο,τι μοντελο κυκλοφορει ( κοντα στα χρηματα που δινεις βεβαια ) και να βγαλεις απο μονη σου συμπερασματα. Επειδη τοσο ο τροπος λειτουργιας του κλαβιε, οσο και ο ηχος ειναι υποκειμενικα γουστα, καλυτερα να κανεις μονη σου αρχικα μια ερευνα, και μετα επανερχεσαι με οσα μοντελα σε ενθουσιασαν ;)


    Iwanna-st
    21.10.2013, 13:48
    χμ... Η καλύτερη λύση στην περίπτωση μου είναι να πάω στην σχολή και να ρίξω μια ματιά στην αγορά με τον δάσκαλο.Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου ...