ελληνική μουσική
    1091 online   ·  210.851 μέλη
    stelios97
    10.11.2013, 17:42

    Γεια σας, νεος εδω και πρωτο θεμα μου αυτο αρα μην φωναξετε αν εχει ξαναναρτηθει. Λοιπον, ως μαθητης της α λυκειου περσι αποφασισα να μαθω κιθαρα. Ωστοοσο μεχρι να δω αν μου αρεσει αρχισα να μαθαινω μονος μου και να προχωραω χωρις καθηγητη ή ωδειο, με οδηγο το ιντερνετ. Φετος μια χρονια αργοτερα, που ουσιαστικα εχω φτασει σε ενα ορισμενο επιπεδο συγκρητικα με περσι εχω καταληξει οτι πραγματι θελω να μαθω κανονικα. Το προβλημα λοιπον ειναι πως αν και θελω παααρα πολυ να αρχισω μαθηματα, λογω των πανελληνιων που με περιμενουν του χρονου το αναβαλω για μετα το σχολειο. Προχοραω βεβαια σιγα σιγα μονος μου αλλα νομιζω ολα θα ηταν καλυτερα με εναν δασκαλο.. Τι λετε να κανω υπομονη ή να το προχωρησω απο φέτος? 

    ΥΓ. Η κιθαρα που εχω ειναι κλασσικη, αν και σκοπευω να παρω μια ηλεκτρικη τα χριστουγεννα.

    {#emotions_dlg.helpsmilie}{#emotions_dlg.helpsmilie}{#emotions_dlg.helpsmilie}


    delta66
    10.11.2013, 23:27

    Καλησπερα.

    Δεδομενο παιρνω οτι ο ελευθερος χρονος που θα εχεις με το σχολειο θα ειναι ελαχιστος.

    Η κιθαρα θελει κι αυτη, να της αφιερωσεις πολυ χρονο, για να πεις οτι θα πετυχεις κατι καλο.

    Βασικοι παραγοντες για την ταχυτητα εκμαθησης, ειναι η αντιληψη (πεστο και ταλεντο) που εχει ο μαθητης πανω στο οργανο και η καθηδηγηση απο δασκαλο.

    Προτεινω να συνεχισεις μονος σου, ισα ισα για να εχεις εστω μια μικρη επαφη με το οργανο μεχρι να τελειωσεις πρωτα με το σχολειο σου και μετα παιρνεις τις αποφασεις σου.

    Μπορεις φυσικα να κανεις και καποια βασικα μαθηματα, για να μη μαθεις μονος σου λαθος πραγματα που μπορει να σε εμποδισουν και μετα να χρειαζεται διπλος χρονος για να τα διορθωσεις.

    Οπως και να'χει πρωτα το σχολειο.


    -----------------

    ....Spyros Delta....

    [ τροποποιήθηκε από τον/την delta66, 10-11-2013 23:28 ]


    costaspanag
    11.11.2013, 00:22

    Συγχαρητήρια που άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική και σου αρέσει. Ο δάσκαλος είναι απαραίτητος, τουλάχιστον στην αρχή. Το να αναβάλεις τα μαθήματα μουσικής λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων είναι κάτι για το οποίο μπορεί να μετανιώσεις αργότερα. Ένα λάθος που γίνεται συχνά. Που το έκανα κι εγώ και που το κατάλαβα πολύ αργότερα, όταν ξανάρχισα μαθήματα μουσικής σε πολύ ώριμη ηλικία.

    Η ζωή δεν σταματά με τις πανελλήνιες εξετάσεις! Και δεν περιορίζεται σ'αυτές.


    freddieKrueger
    11.11.2013, 00:58

    Να συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες...μπράβο σου για την προσπάθεια,αλλά φυσικά και για την αυτογνωσία που φαίνεται πως έχεις σε συνδυασμο με την αγάπη σου για την κιθάρα...

    Μετά τις πανελλήνιες μπορείς να βρεις κάποιον δάσκαλο η Ωδείο και να συνεχίσεις απ το κεκτημένο επίπεδό σου...

    Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία ΚΑΙ στις πανελλήνιες φιλαράκο μου!{#emotions_dlg.rockon}


    stelios97
    11.11.2013, 20:37
    ευχαριστω για τις ευχες αλλα και για τις αποψεις ;)
    Hastaroth
    11.11.2013, 21:07

    Ολα είναι θέμα οργάνωσης και συστηματοποίησης τού διαθέσιμου χρόνου.Θα ήθελα να προσθέσω επίσης σε όσα είπαν οι προλαλήσαντες ότι το να ασχολήσαι με κάποιο μουσικό όργανο παραλλήλως με την προετοιμασία γιά τίς πανελλήνιες είναι και ένα είδος "χαλάρωσης" που σε βοηθά να ανακτάς δυνάμεις γιά να συνεχίσης την μελέτη γιά τά μαθήματα τού σχολείου.Ακόμη και η μία ώρα την ημέρα που θα αφιερώνης στο μάθημα τής μουσικής,είναι αρκετή.

    Θα σού πρότεινα να κάνης κάποια βασικά μαθήματα τώρα που είσαι στην β'λυκείου και ακόμη δέν έχεις τόσο μεγάλη χρονική πίεση με φροντιστήρια και μελέτη,ώστε να έχης αποκτήσει τίς βασικές γνώσεις και τεχνικές στην κιθάρα.Τού χρόνου,μπορείς να ασχολήσαι απλώς μελετώντας μόνος σου ώστε να μήν χάνης την επαφή με το όργανο και να διατηρήσης την τεχνική σου (επίσης θα είναι κι'ένα ευχάριστο διάλειμμα απ'την μελέτη τών μαθημάτων) και όταν ξεμπερδέψης με τίς πανελλήνιες,να εντατικοποιήσης την ενασχόληση με την κιθάρα.Φυσικά,άν έχης περάσει και στην σχολή που σε ενδιαφέρει,τα πράγματα γίνονται ευκολώτερα.