ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.847 μέλη

    Η απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στην «απολογία» Κωστόπουλου

    AlfaWolf
    04.12.2013, 11:12

    Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Αγγελάκας έγραψε ένα κείμενο-απάντηση στην "απολογία" του Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της IMAKO.

    Το κείμενο έχει ως εξής:

    "Διαβάζοντας την επιστολή απάντηση απολογία του κυρίου Πέτρου Κωστόπουλου για το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ  έκανα μερικες σκέψεις ψύχραιμες χωρίς ίχνος χαιρεκακίας , μερικες στιγμες μάλιστα ένοιωσα μια βαθειά θλίψη για τις στενοχώριες τις  έννοιες και τα δυσβάσταχτα βάσανα που περνά κάποιος άνθρωπος που  υπήρξε μέχρι πρότινος ο γκουρού της ανεμελιάς και της ελαφράδας για ένα μεγάλο κομμάτι της νεοελληνικής μας κοινωνίας.

    Ωστόσο η έκπληξη ή η αποκορύφωση αν θέλετε της κατάθλιψης που τραγικά διαπερνά όλο το κείμενο έρχεται τη τελευταία στιγμή στο τελευταίο υστερόγραφο:

    ''ΥΓ.4: Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε…"

    Δεν λέω , μπορεί και να'ναι ηρωικό να βλέπεις τον καπετάνιο να βουλιάζει με το πλοίο του, μέσα στα τοξικά απόβλητα που ο ίδιος δημιουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, φωνασκώντας 'δεν μετανοιώνω', αλλά πείτε μου αν υπάρχει ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος και ευαίσθητος Έλληνας που να μη γνωρίζει έστω και εκ τω υστέρων ότι το εν λόγω απόφθεγμα υπήρξε ένα απο τα βασικά συνθήματα με τα οποία η πασοκική πανούκλα έπεσε πάνω στη παραζαλισμένη μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία τότε στα μέσα της δεκαετίας 80 για να αποπλανήσει και να μυήσει σχεδόν τους πάντες δεξιούς αριστερούς στις ιερές αξίες του σταρχιδισμού, του κωλαρπαξισμού, του τομαρισμού, της απενοχοποίησης του κυνηγιού του κέρδους και της εφήμερης δόξας και να μας βάλει όλους να τρέχουμε κακόγουστοι χωρίς μνήμη λαχανιασμένοι και χαζοχαρούμενοι προς τον όλεθρο. Κρίμα που 60 χρόνια ζωής δεν άφησαν ούτε ένα τόσο δα ίχνος γνώσης μέσα στην ύπαρξη του κυρίου Κωστόπουλου.

    Του αφιερώνω ένα τετράστιχο που σε κάποιους θα θυμίσει κάτι:

    Η ζωή είναι μεγάλη

    κι αν την κάνεις καρναβάλι

    Θα'ρθει η ώρα να χτυπήσεις

    το ξερό σου (τ'αδειανό σου;) το κεφάλι"

    Πηγή:tvxs.gr

    [ τροποποιήθηκε από τον/την AlfaWolf, 04-12-2013 11:12 ]


    AlfaWolf
    04.12.2013, 11:13

    Αυτά το φεβρουάριο 2013...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την AlfaWolf, 04-12-2013 11:17 ]


    tallos
    04.12.2013, 12:26
    συμφωνω απολυτως με τον αγελακα,η ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ρημαξε την ελλαδα και τον ελληνα
    sillia
    04.12.2013, 13:43

    Παράθεση:

    Το μέλος tallos στις 04.12.2013, 12:26 έγραψε...

    συμφωνω απολυτως με τον αγελακα,η ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ρημαξε την ελλαδα και τον ελληνα

    Στα βατοπεδια τα νερά ήταν αγιασμένα ...ξεχασαμε μαλλον ξεχναμε .... Wink


    tallos
    04.12.2013, 14:09
    δεν ενοω οτι τα αλλα κοματα η εκλησια,απατεωνες επιχειρηματιες κ.τ.λ. δεν επαιξαν καποιο ρολο,αλλα ο μεγαλος πρωταγωνιστης ηταν το ΠΑΣΟΚ .η ταφοπλακα του νεοελληνα.περασαμε στην ιστορια πλεον.
    gikostas
    04.12.2013, 18:01
    Καθόλου άδικο δεν έχει ο Αγγελάκας σε αυτό που λέει.Απλά πιστεύω πως λόγια απο τέτοιους ανθρώπους είναι ανάξια σχολιασμού.Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζει ο Αγγελάκας,το τί λέει ο Κωστόπουλος.Αυτά είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να αναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις.Απλά περιττός σχολιασμός.
    Konstantinosoa
    06.12.2013, 11:33

    Μίλησε τώρα και ο αντισυστημικός, καθώς με το ντύσιμο που κάνει και την σχέση του με τις στρούγκες της Κρήτης που διαφημίζει βρήκε ευκαιρία τον Κωστόπουλο, να φανεί κάπως ο ίδιος. Γιατί απο έργο και ειδικά φωνή τί να σου πώ: ένα πράμα σαν τον Ιαν Γκίλαν..... Γνωστή η συνταγή: ατημέλητο να μην πω άπλυτο μαλί, τραγούδια πιασάρικα διαμαρτυρίας κατα πάντων, ενδυματολογία και παρουσιαστικό τύπου "βρωμάει η ανάσα απ΄τα τσιγάρα", φωνή σχολής Θεσσαλονίκης τύπου Βασίλη Καρά προσαρμοσμένη στην ντεμέκ ροκ, και θάψιμο των γύρω (γνωστός πιστός συνεχιστής της Σχολής του ένα φεγγάρι συγκατοίκου του Μανώλη Ρασούλη).

    Και να σου πώ και κάτι: Ο Κωστόπουλος δεν ήταν γόνος του Λαμπράκη (ήταν γνωστός βέβαια οπαδός του ΠΑΣΟΚ), ξεκίνησε εκδοτικές επιχειρήσεις οι οποίες για πολλά χρόνια έδωσαν σε πολύ κόσμο ψωμί. Σαφώς και μπορείς να το χαρακτηρίσεις "πικρό ψωμί", αφού τα έντυπά του λειτούργησαν ως μέσο της σύγχρονης εποχής: Πανσεξουαλισμός, καταναλωτική ζωή, κατινισμός, χυδαιότητα ως καθημερινότητα. Έστω όμως και έτσι έδωσε εργασία σε πολλούς. Ο Αγγέλακας τί έκανε;

    ’ξιος κριτικής σαφώς για την φιλοσοφία του ο Κωστόπουλος, που απλά ήταν η επικρατούσα φιλοσοφία του νεοέλληνα του Λαϊκισμού, του Διεθνισμού και του Καπιταλισμού, όψεων του ιδίου κοινού νομίσματος που λέγεται Παγκοσμιοποίηση και Κοινή Πολιτιστική και Οικονομική Κουλτούρα.

    Δεν είναι όμως καλύτερος ο Αγγελάκας για να τον κρίνει. Μιας κριτικής έτσι για να πουλάει μούρη, άσχετος ων, έτσι για να τρέφει τα στίφη των επαναστατημένων οπαδών της ατάλαντης ροκ, οπαδών που περιφέρονται συχνότατα, μεταξύ γηπέδου, αναρχοδήθεν και εθνικοτραμπουκισμού.  Σε μια εποχή που δεν έχεις τίποτε σχεδόν αξιόλογο για να πουλήσεις, οπότε το ρίχνεις στις δηλώσεις.

    Στην εποχή της συνομωσίας των μετρίων γεμίσαμε απο δήθεν και επαναστάτες του μικροφώνου. 

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 06-12-2013 13:15 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 06-12-2013 23:08 ]


    rizveda
    08.12.2013, 02:59
    μηπως ο κωστοπουλος εβγαζε την ΕΞΟΡΜΗΣΗ για χρονια και για αυτο σαλταρει ο Αγγελακας/??
    Konstantinosoa
    08.12.2013, 18:50
    Την ΕΞΟΡΜΗΣΗ για πολλά χρόνια την έβγαζε τρόπον τινά κορυφαίο σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Ραδιοσταθμού του. Στην πορεία γίναν όλοι κεντροαριστεροί ή άλλοι αριστεροί ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δεν δικαιολογώ τον Κωστόπουλο, φοιτητής ήμουν όταν ξέρναγα με το Νίτρο (αφιέρωμα κ@λ@ς, β@ζ@ι και τα σχετικά) ο Αγγελάκας απλώς ως τί ομιλεί;