ελληνική μουσική
    747 online   ·  210.833 μέλη

    Radio Music Heaven στο Facebook

    Chrysanna
    14.12.2013, 22:22

    Αν και δεν είμαι αρμόδια για το θέμα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου σχετικά με το ραδιόφωνο.

    Έχω παρατηρήσει πως η ύπαρξη του στο Facebook είναι σχεδόν μηδενική. Έχω αντιληφθεί πως στο site υπάρχουν κατά κύριο λόγο κλασσικοί φορουμίτες :) οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα το απεχθάνονται και το σέβομαι. Καλώς ή κακώς όμως ο κόσμος είναι εκεί. Αν δεν θέλουμε να έρθει η στιγμή όπου το μεγαλύτερο μέρος των ακροατών θα είναι οι παραγωγοί (εμείς κι εμείς δηλαδή), θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως μέσο προβολής.

    Για ν' αποφύγουμε τα πολλά λόγια, θα σας μεταφέρω ακριβώς το τι έκανα εγώ με το παλαιό μου ραδιoφωνικό σπίτι, του οποίου το στήσιμο είχα αναλάβει.

    Ξεκινάμε απ' το προφανές. Μία σελίδα με τίτλο Radio Music Heaven. Η κόκκινη μαργαρίτα (με μία μικρή ίσως πινελιά που να την συνδέει με το ραδιόφωνο και να την διαφοροποιεί απ' αυτή που έχει η σελίδα του Music Heaven. Κάποιος που ξέρει από επεξεργασία φωτογραφίας, και θέλει, μπορεί να βοηθήσει) ως avatar και κάτι αντίστοιχο ως Cover Photo.

    Κάθε παραγωγός είχε δημιουργήσει μία "αφίσα" για την εκπομπή του - δικής του επιλογής - στην οποία αναγράφοταν:

    1) Το όνομα εκπομπής 2) Μέρα και ώρα μετάδοσης 3) Υποχρεωτικά το όνομα και το link του ραδιοφώνου και ό,τι άλλο ήθελε.

    Πέραν της αφίσας, κάθε εκπομπή είχε και μία δική της σελίδα. Αυτό είναι ένα σημείο, μπορεί και περιττό, εφόσον σκοπός δεν είναι να μεταφερθεί η κινητικότητα στο Facebook αλλά με κάποιο τρόπο να συνδεθούν τα δύο σημεία αναφοράς.

    Το συγκεκριμένο μέσο έχει πάρα πολλά free applications με βάση το html, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναλόγως. Προσωπικά είχα χρησιμοποιήσει ένα για να συγκεντρώσω όλες τις σελίδες των εκπομπών - και του κεντρικού site - σ' ένα σημείο ώστε να μπορεί όποιος θέλει, να μεταφερθεί και να κάνει Like εύκολα και γρήγορα.
    Ένα "Listen Live" το οποίο θα σε μεταφέρει απευθείας την σελίδα του ραδιοφώνου, το Πρόγραμμα του σταθμού κλπ κλπ.

    Μπορούν όλοι οι ενεργοί παραγωγοί να είναι administrators στην σελίδα έτσι ώστε να μην πέσει όλο το βάρος - από άποψη χρόνου - σ' έναν άνθρωπο. Post των εκπομπών της ημέρας και ίσως κάποια extra αλλά με μέτρο. Όποτε μπορεί ο καθένας και τίποτα παραπάνω. Εφόσον αυτή την στιγμή οι παραγωγοί είναι αρκετοί, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Η εμπειρία μου βέβαια λέει πως όσο πιο λιγοι τόσο το καλύτερο. Καθαρά θέμα συνεννόησης.

    Για να τελειώνω... εγώ στην παρούσα φάση, έχω χρόνο και μπορώ να βοηθήσω με το συγκεκριμένο κομμάτι. Αν και εφόσον, ο Χόρχε με τον Γιάννη σε πρώτη φάση και στην συνέχεια οι παραγωγοί, θεωρείτε ότι είναι κάτι που θα βοηθήσει. Προφανώς το συγκεκριμένο θέμα είναι για να πει ο καθένας την άποψη του ή και κάτι επιπλέον...

    Πάντα δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα :)


    mary_omikron
    15.12.2013, 01:17

    Υπάρχει σελίδα στο face (την υπενθύμισε ο Αντωνης) που ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αυτά.

    https://www.facebook.com/pages/Radio-MusicHeaven/179476042105066?fref=ts


    ilio
    15.12.2013, 01:52

    Χρυσάννα υπάρχει σελίδα του ραδιοφώνου στο facebook αλλά είναι λίγο "θαμμένη" για τον λόγο πως δεν χρησιμοποιείται συχνά από πολλούς παραγωγούς όσον αφορά τις αναγγελίες των εκπομπών τους.Υπάρχουν πολλοί ενεργοί παραγωγοί  ως admins αλλά γενικότερα θέλει ένα φρεσκάρισμα η σελίδα και μπορούν αν γίνουν πολλά από αυτά που αναφέρεις.Smile


    PetrosTser
    02.06.2014, 20:20

    Λοιπόν, η Χρυσάννα έχει δίκιο στις προτάσεις της. Θα το οργανώσουμε ή όχι;


    Deos
    02.06.2014, 23:08

    Όπως σημείωσε και η Ερατώ, δεν έχει την απαιτούμενη απήχηση η σελίδα του ραδιοφώνου στο Facebook γιατί δεν ενημερώνεται όσο συχνά θα έπρεπε από τους παραγωγούς. Αν υπάρχει συνολικό ενδιαφέρον απ'όλους ή σχεδόν όλους να το δούμε πάλι.


    loukas76gr
    02.06.2014, 23:58

    Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος για το fb στην κεντρική σελίδα του ΜΗ www.musicheaven.gr (εκεί που υπάρχει η στήλη του ραδιοφώνου) και άλλος ένας στη σελίδα του ραδιοφώνου radio.musicheaven.gr, ώστε όσοι αναγνώστες/ακροατές μπαίνουν στο ΜΗ, να μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα στο fb, να κάνουν follow και να μαθαίνουν από τον τοίχο τους στο fb πότε γίνονται οι εκπομπές.

    Όσον αφορά τώρα στη σελίδα του Radio MH στο fb, προσωπικά την αγνοούσα, μέχρι πριν λίγη ώρα. Δε θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι παραγωγοί για την ύπαρξή της και να έχουν τον κωδικό πρόσβασης, από τη στιγμή που γίνονται δεκτοί από τη διεύθυνση του σταθμού για να εκπέμψουν, προκειμένου να μπορούν να την ενημερώνουν οι ίδιοι;