ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.833 μέλη

    Απορία σχετικά με πεταλάκια octaver.

    Aarbron
    01.01.2014, 23:28

    χρονια πολλα παιδες και καλη χρονια να'χουμε! {#emotions_dlg.biggrin} μπαινω κατευθειαν στο ψητο. αφου σπασανε τα νευρα μου με τα χαμηλα κουρδισματα σε κιθαρα και μπασο, (επειδη θελω να επιτυχω οσο το δυνατον περισσοτερο ογκωδη/βαρυ ηχο) κατι πηρε το ματι μου για octavers/pitch shifters. την γκουγκλαρα την φαση αλλα μπερδευτηκα περισσοτερο,οποτε ριχνω την ερωτηση: πιο πεταλακι δινει τον πιο βαρυ και ογκωδη ηχο σε κιθαρα και μπασο? (το maximum χαμηλοτερο που δινουν τα πεταλακια ειναι 2 οκταβες αν δε κανω λαθος,ε?) δωστε μου τα φωτα σας! (και σορρυ για την ασχετοσυνη μου!) 

    {#emotions_dlg.rockon}


    STEFANOS604
    02.01.2014, 13:31

    Θα σου δώσω μόνο πληροφορίες εγκυκλοπαιδικές μιας και δεν χρησιμοποιώ πετάλια .

    Με τα octavers/pitch shifters μπορείς να κάνεις shifting μια οκτάβα πάνω μια κάτω ή και παραπάνω αλλά επίσης και από μια 3η σε μια 5η  , από 5η σε 7η κλπ.

    Μιλώντας τεχνικά και εντελώς εγκυκλοπαιδικά ένα εφφέ octave είναι στην ουσία ένα εφφέ pitch shift με την έννοια ότι γίνεται pitch shifting του σήματος εισόδου της κιθάρας παράγοντας μια σταθερή οκτάβα κάτω ή πάνω .

    Με την έννοια αυτή ένα εφφέ pitch shifter κάνει ότι και το εφφέ octave αλλά , όπως ανέφερα , και άλλα διαστήματα  3ης, 4ης, 5ης, 7ης….Φυσικά είναι πάντα ψηφιακό ενώ το octave εφφέ είναι και αναλογικό και ψηφιακό.

    Οι 2 οκτάβες μάλλον δεν είναι χρήσιμες για το μπάσο, καθώς πρέπει να έχεις τον κατάλληλο ενισχυτή για την αναπαραγωγή τόσο χαμηλών τόνων. Η πρώτη οκτάβα σίγουρα θα αποδίδει.

    Τελικά παίζει σπουδαίο ρόλο ο ενισχυτής που θα χρησιμοποιήσεις για να αναπαράγει το αποτέλεσμα που επιθυμείς , αν ο ενισχυτής σου έχει Fx Loop….κλπ που όμως πρακτικά θα συνιστούσα να σε βοηθήσει κάποιος που χρησιμοποιεί και έχει έστω τα δικά του υποκειμενικά αποτελέσματα.

    Άκουσα χθες  το PS-5 Boss (εμένα δεν με ενθουσίασε).

    Καλή Χρονιά


    Aarbron
    04.01.2014, 22:13

    τελικα κατεληξα στο boss oc-3. ξερει κανεις που μπορω να το βρω φθηνοτερα? δεν με πειραζει αν ειναι χρησιμοποιημενο,αρκει να μην το εχουν ξεχαρβαλωσει. thanks dudes!


    delta66
    05.01.2014, 21:17

    Δεν παιρνεις κανα μπασο καλυτερα Smile

    Ή καμια οχταχορδη ή baritone


    -----------------

    ....Spyros Delta....

    [ τροποποιήθηκε από τον/την delta66, 05-01-2014 21:22 ]