ελληνική μουσική
    617 online   ·  210.826 μέλη

    Σε πόσα χρόνια μπορεί να βγει η κατωτέρα στο βιολί

    kimnef
    19.01.2014, 18:44

    Στο ωδείο που φοιτούν τα παιδιά μου, δημοτικό ωδείο, την κατωτέρα στο βιολί την κάνουν 4 χρόνια, το ίδιο και την προκαταρκτική. Συμμαθητές τους στο σχολείο που φοιτούν σε ιδιωτικά ωδεία ή κάνουν ιδιαίτερα, τα επίπεδα αυτά τα έχουν κάνει 2 και 3 χρόνια αντίστοιχα, όσα ορίζονται στα ελάχιστα χρόνια σπουδών. Έτσι καθημερινά πρέπει να αντικρούω την γκρίνια τους ότι ο τάδε που παίζει χειρότερα από μένα είναι σε πιο μεγάλη τάξη. Όταν δοκίμασα να το συζητήσω με την δασκάλα του βιολιού η απάντηση της ήταν ότι η προκαταρκτική δεν μπορεί να βγει σε λιγότερα από 4 χρόνια. Με δάσκαλο του σχολείου τους που συνεργάζεται με ιδιωτικό ωδείο μου είπε ότι κάλλιστα μπορούν σε 3 χρόνια να ολοκληρώσουν το κάθε επίπεδο αλλά το ωδείο το κάνει παραπάνω για να μας παίρνει τα λεφτά. Μπορείτε παρακαλώ να με πληροφορήσετε που κρύβεται η αλήθεια.


    VioliBK
    21.01.2014, 23:33

    Δε ξερω αν επιτρεπεται να δημοσιευσω συνδεσμο για συγκεκριμενο ωδειο, παντως εκει βρηκα στις πληροφοριες για το βιολι τα εξης: Πόσα χρόνια φοίτησης είναι τα μαθήματα βιολιού; Για τα μαθήματα βιολιού τα έτη φοίτησης είναι: 11 έτη για την απόκτηση πτυχίου βιολιού ή 12 έτη για την απόκτηση διπλώματος βιολιού. (το πτυχίο βιολιού είναι ο πρώτος τίτλος σπουδών που μπορεί να αποκτήσει ο σπουδαστής που παρακολουθεί μαθήματα βιολιού, ενώ με το δίπλωμα βιολιού που είναι ο δεύτερος και ανώτερος τίτλος σπουδών, ο σπουδαστής αποκτά τον τίτλο του σολίστ. Και οι δύο αυτοί τίτλοι σπουδών είναι κρατικά αναγνωρισμένοι). Πρέπει ωστόσο να διευκρινίσουμε, ότι τα έτη φοίτησης δεν είναι δεσμευτικά για τον σπουδαστή που έχει μεγάλη πρόοδο και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, αφού έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει υψηλότερη τάξη λαμβάνοντας μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις.

    Αναλυτικά οι τάξεις είναι οι παρακάτω:

    Α προκαταρκτική

    Β προκαταρκτική

    Α κατωτέρα

    Β κατωτέρα

    Γ κατωτέρα

    Α μέση

    Β μέση

    Γ μέση

    Α ανωτέρα

    Β ανωτέρα

    Γ ανωτέρα

    [ τροποποιήθηκε από τον/την VioliBK, 21-01-2014 23:33 ]


    Konstantinosoa
    23.01.2014, 11:31
    Οι Κατωτέρες είναι 3, αν βέβαια έχει κακό βαθμό ο μαθητής μπορεί να έχει επαναλάβει την τάξη και αυτό να φαίνεται σαν 4 χρόνια. Μήπως ο μαθητής έμεινε στάσιμος επαναλαμβάνοντας τάξη κάτι πολύ σύνηθες;
    kimnef
    04.03.2014, 23:13
    όχι, κάθε άλλο είναι πολύ καλή. Αλλά θεωρώ ότι με διάφορα "τεχνάσματα" η δασκάλα της προσπαθεί να την κρατά πίσω. Εκτός από οικονομικό λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.