ελληνική μουσική
    773 online   ·  210.850 μέλη

    Μπέττυ Χαρλαύτη - Από την Παλιά Αθήνα στη Νέα Υόρκη

    elechrista
    29.01.2014, 15:34

    Η Μπέττυ Χαρλαύτη, καλεσμένη του  Ιδρύματος Ελληνικής Μουσικής και Τέχνης "Ορφέας", θα εμφανιστεί τον Φεβρουάριο στη Νέα Υόρκη  για να ερμηνεύσει  τα τραγούδια της δισκογραφικής της δουλειάς «Ποια να ‘σαι συ;», που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες, με κομμάτια του μεγάλου συνθέτη του μεσοπολέμου Μιχάλη Σουγιούλ, σε σύγχρονη απόδοση.

    Ένας δίσκος, που μετά τις  εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε στην Ελλάδα βρήκε το δρόμο του για το εξωτερικό. Έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το ραδιοφωνικό κοινό της Ν. Υόρκης, κάτι που οδήγησε στην πρόσκληση της νέας ερμηνεύτριας Μπέττυς Χαρλαύτη, προκειμένου να δώσει δύο συναυλίες με τίτλο «Από την Παλιά Αθήνα στη Νέα Υόρκη» και να ταξιδέψει με την υπέροχη φωνή της τους Έλληνες ομογενείς και όχι μόνο. 

    Το βιογραφικό της Μπέττυς Χαρλαύτη περιέχει σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Μαρία Φαραντούρη, την Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" κλπ, καθώς και πολύπλευρες σπουδές και ενασχόληση με μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου, από το κλασικό τραγούδι ως τη τζαζ και το παραδοσιακό.

    Την καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών έχει ο στιχουργός  Πόλυς Κυριάκου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ελληνικής Μουσικής και Τέχνης "Ορφέας".  Η Μπέττυ Χαρλαύτη θα συμπράξει με μουσικούς από τη Νέα Υόρκη, Έλληνες και ξένους, προερχόμενους κυρίως από τον χώρο της τζαζ, ενώ την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Γιώργος Σχοινάς. Άλλωστε ένα από τα "στοιχήματα" που πέτυχε αυτή η δουλειά είναι να κρατήσει αυτή τη λεπτή ισορροπία μεταξύ του παλιού και του καινούργιου, χρησιμοποιώντας και στοιχεία μιας  τζαζ προσέγγισης.

    Μέρος των εσόδων των συναυλιών θα διατεθούν σε ιδρύματα στήριξης και προστασίας του παιδιού.





    [ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 30-01-2014 14:41 ]


    επισυναπτόμενα: Harlafti_USA_afisa1.jpg