ελληνική μουσική
    625 online   ·  210.846 μέλη

    Υπάρχει ελπίδα?

    Panagiwta10
    25.03.2014, 19:13

    Γεια σας ειμαι 15 χρονων και θα ηθελα να με βοηθεισετε σε ενα θεμα π με απασχολει ιδιαιτερα τον τελευταιο καιρο.

    Εδω και ενα χρονο λοιπον αναλυψα οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τραγουδησω.Οποιαδηποτε στιγμη προσπαθησω να τραγουδησω τραγουδαω τελειως φαλτσα και πολλες φορες ακουγομαι τοσο flat που με εχουν ρωτησει αν μιλαω ή τραγουδαω Μια γνωστη μου που ασχολειται με τη μουσικη μου ειπε οτι δεν μπορω να τραγουδησω αν δεν εχω μαθει πρωτα να ακουω.Το θεμα ομως οτι δεν ειχα καμια επαφη με τη μουσικη μεχρι την ηλικια των 12 και εννοωντας καμια επαφη ενοοω οτι ουτε που καθομουν να ακουσω μουσικη ποσο μαλλον να τραγουδησω.

    Οπως και να χει,ενα χρονο πριν αρχισα να ακουω ξενα τραγουδια και εκανα μια αποπειρα να ηχογραφησω τον εαυτο μου να τραγουδαει.Για να μην πολυλογω δεν τραγουδαγα αλλα μιλαγα.Η αληθεια ειναι οτι απο τοτε εχω βελτιωθει αρκετα σε σημειο να μπορει να καταλαβει ο αλλος τι τραγουδαω αλλα οχι τοσο ωστε να μην βλαπτω τα αφτια των γυρω μου.

    Ξερετε αν υπαρχει καποιος τροπος να βελτιωθω ή ειναι ηδη πολυ αργα? :/

    [ τροποποιήθηκε από τον/την trelakias, 25-03-2014 23:13 ]


    labrosvi
    26.03.2014, 20:45
    Δεν είμαι και ο καλύτερος τραγουδιστής αλλά έχω ακούσει ότι υπάρχουν τρόποι να εξασκήσεις το αυτί σου.Θα σε βοηθούσε πιστεύω η εκμάθηση κάποιου οργάνου μέχρι τα 18 και μετά μπορείς να κάνεις μαθήματα φωνητικής.
    HELL
    11.04.2014, 16:59

    Θεωρω πως οσοι μπορουν να βγαλουν ηχο απο το στομα τους μπορουν και να τραγουδησουν.. εδω τραγουδανε η θωδη και η Τζουλια ..εσυ δεν θα μπορεσεις? Αλλα απο τη κοιλια της μανας σου δεν εισαι προγραμματισμενος να κανεις κατι τετοιο... η φυση σε εφτιαξε για να βγαζεις αλλαλαγμους πανω σε δεντρα που σημαινει οτι για να τραγουδησεις διατονικα πρεπει να εξασκηθεις.. καποιος που εχει μια επαφη με τη μουσικη ισως σε βοηθησει να μαθεις να ακους τονικοτιτες και να ανακαλυψεις το ευρος της φωνης σου..

    [ τροποποιήθηκε από τον/την HELL, 11-04-2014 17:04 ]