ελληνική μουσική
    641 online   ·  210.830 μέλη

    Κάποιος να ενδιαφέρεται να ακούσει κάποια κομμάτια μου?

    vermio
    10.06.2014, 20:02

    Καλησπέρα,

    Έχω γράψει κάποια κομμάτια εδώ από τότε που ήμουν μικρός μέχρι και σήμερα.

    Όταν λέω "έχω γράψει" εννοώ ότι έχω τη μουσική στο κεφάλι μου {#emotions_dlg.oops} και τους στίχους γραμμένους σε χαρτί.

    Δεν έχω σπουδάσει μουσική και δε γνωρίζω κάποιο όργανο.

    Η σχέση μου με τους υπολογιστές είναι καλή αλλά δεν έχω πλέον υπομονή να μάθω κάποιο music notation πρόγραμμα.
     Κάποτε που είχα χρόνο και ήμουν νεώτερος - και μόνος στο σπίτι - έκατσα κι έφτιαξα το ένα κομμάτι μέσω η/υ (κουπλε-ρεφρεν και 2 όργανα) και υπάρχει και φυσικά και στο πεντάγραμμο. Μια φίλη - τότε - μουσικός που το είδε μου είπε ότι ήταν αψεγάδιαστο (σίγουρα ήταν γιατί το έβλεπε και το τραγουδούσε παράλληλα χωρίς να το ξέρει).

    Οπότε, τι θα μπορούσα να κάνω για να το δωσω σε κάποιον να το ακούσει; Το μόνο εφικτό είναι να τα τραγουδήσω ( και την εισαγωγή με τα όργανα κι αυτή τραγουδιστά ) και να τα ηχογραφήσω από το μικρόφωνο. Το έχω κάνει για 4 αν θυμάμαι.

    Τα τραγούδια είναι ελληνικά - όχι όλα αλλά ας μιλήσω γι αυτά - και δεν έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ. Από ποπ μέχρι χασάπικο, ζεϊμπέκικο και χασαποσέρβικο.

    Ξέρω ότι πολλοί από εσάς, διαβάζοντας μέχρι εδώ θα έχουν μηδιάσει - ή και γελάσει - σκεφτόμενοι "να ένα ακόμη ψώνιο". Να σας διαβεβαιώσω ότι σας καταλαβαίνω. Έχετε κάνει σπουδές, μουσικές συνεργασίες και γενικά έχετε πείρα στο "άθλημα" Smile οπότε λογικό να σκέφτεστε έτσι για τον οποιοδήποτε άσχετο με τη μουσική που έχει σκεφτεί μια μελωδία. Εγω το μόνο που ξέρω είναι ότι τα τραγούδια είναι καλύτερα από πολλά άλλα που γίνονται επιτυχίες (αν το θεωρήσουμε κριτήριο αυτό).

    Να μη σας κουράζω όμως. Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει κάποιος συνθέτης εδώ στο φορουμ που θα ήθελε να τα ακούσει χάνοντας 5-10 λεπτά από το χρόνο του? Κι αν του αρέσει κάποιο και μπορεί να το ενορχηστρώσει, μου το λέει και συζητάμε το πλαίσιο της συνεργασίας. Το μόνο άσχημο είναι ότι εδώ και πολύ καιρό είμαι άνεργος και προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερη οικονομία (...) Σίγουρα όμως μια λύση θα μπορούσε να βρεθεί αν κι εφόσον...

    Ξέρετε, έχω ένα μικρό όνειρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Να δω το όνομά μου γραμμένο στους συντελεστές ενός τραγουδιού γνωστού - ή λιγότερου γνωστού - καλιτέχνη (ας πούμε μουσική Νίκος Χ. {#emotions_dlg.clap}) Τελικά έχετε δίκιο. Κατά βάθος είμαι ψώνιο