ελληνική μουσική
    514 online   ·  210.826 μέλη

    Πρόβλημα με μαγνήτες σε Fender Squier Affinity Strat

    iAmKim
    08.08.2014, 16:05

    Καλησπέρα και πάλι , θα μ' έχετε βαρεθεί εδώ στο φόρουμ από τα θέματα που ανοίγω συνέχεια αλλά οι απορίες μου είναι αμέτρητες ! Παρέλαβα την τρίτη ένα bundle από Thomann της Fender Squier που έχει μια Affinity Series ηλεκτρική κιθάρα και ένα ενισχυτή τον Frontman 10G . Έχει 3 single-coils μαγνήτες και έχω παρατηρήσει επειδή είναι εμφανές ότι υπάρχει κάποιος θόρυβος όταν δεν παίζω κιθάρα και το ξαναψαξα στο φόρουμ και διάβασα ότι αυτό είναι σύστημα των μαγνητών αυτών ! Παίζω από ελαφρά λαικά , Pop , rnb , έντεχνα , Blues και Funk !Τα πάντα με λίγα λόγια αλλά όχι χέβι μετταλ  Τι μου προτείνε να κάνω για το θέμα αυτό , να την επιστρέψω και την αλλάξω με μια ίδια αλλά με hss μαγνήτες ή αν γίνεται και είναι οικονομικά αποδεχτή λύση να την στείλω για service όταν χρειαστεί στον Thomann και να μου αλλάξουν ένα μονό με humbucker(αν γίνεται) ;;; Κάθε απάντηση ευσπρόδεχτη !!! Aπλά θελω να απαλαχτώ από τον θόρυβο αυτό και άν η η διαμορφωση με ενα τέτοιο μαγνήτη θα φέρει μεγάλη αλλαγή Θετική πάντα στον ήχο της κιθάρας μου και θα γίνει η λύση στο πρόβλημά μου είμαι πρόθυμος να την κάνω !!


    rustytool
    08.08.2014, 23:37

    αντικαθιστώντας τον  έναν απο τους μονούς με εναν διπλό θα σου προσφέρει ησυχία σε 1-2 θέσεις , όχι και στις 5.

    για να περιορίσεις το θόρυβο θα πρέπει να έχεις μονο διπλούς μαγνήτες (παύει να'ναι η κιθάρα στρατ)  ή να έχεις αντρεστραμένο το μεσαίο μαγνήτη.
    επίσης , η καλύτερη λύση είναι να καλύψεις το εσωτερικό του pickguard και τη σκαμμένη περιοχή του σώματος με αλουμινοταινία (
    shielding)Link

    >


    -----------------

    you and I are masters of our destiny

    [ τροποποιήθηκε από τον/την rustytool, 08-08-2014 23:38 ]


    delta66
    10.08.2014, 01:28

    Αυτη ειναι η "φυση" των single coils.

    Να εχουν ενα ελαφρυ θορυβο (hum) που αυξανεται οσο πιο "βρωμικο" (distorted) ηχο εχουμε στον ενισχυτη.

    Αυτο ομως το "προβλημα", γινεται αισθητο, οταν δεν παιζουμε.

    Συνηθως μειωνεται αισθητα εως εξαλειφεται τελειως, με την απλη κινηση να κλεινουμε το volume της κιθαρας.

    Το κουμπακι αυτο λοιπον, θα σκεφτεσαι οτι ειναι το κουμπακι που ανοιγει το "στομα" της κιθαρας σου για να "μιλησει".

    Ετσι λοιπον οταν σταματας να παιζεις, πρεπει να συνηθισει και να μαθει το χερι, να πηγαινει αυτοματα στο κουμπακι και να το κλεινει τελειως, οπως αυτοματα κλεινεις το στομα σου οταν σταματας να μιλας.

    Οταν ερθει η ωρα να "ξαναμιλησεις", το ανοιγεις και αμεσως παιζεις.

    Εσυ λοιπον που δεν ενδιαφερεσαι να παιξεις Metal που απαιτει heavy distorted ηχους, δεν χρειαζεται να αλλαξεις το μονο μαγνητη και να βαλεις διπλο (humbucker).

    Με λιγη εξασκηση μπορεις να μαθεις να κουμανταρεις την κιθαρα σου να παιζει χωρις να ενοχλει το hum, ακομα και με heavy distorted ηχο.


    -----------------

    ....click to visit Spyros Delta youtube channel....

    [ τροποποιήθηκε από τον/την delta66, 10-08-2014 01:30 ]


    STEFANOS604
    10.08.2014, 21:47

    Ηλεκτρονικά μιλώντας :

    • ένα Single-Coil pick up , αποτελείται από πηνία γύρω από 6 (για τις κιθάρες) μαγνητικούς πόλους που σχηματίζουν μεταβαλλόμενη μαγνητική ροή με τη δόνηση των χορδών και η οποία μετατρέπεται σε τάση.
    • Ένα Humbucker  pickup έχει 2 πηνία συνδεόμενα με διαφορά φάσεως 180ο . Αυτός ο σχεδιασμός (ένα πηνίο με το βόρειο πόλο προς τις χορδές και το άλλο πηνίο με το νότιο πόλο προς τις χορδές) περιορίζει (“bucking”) το hum.

    Όμως εκτός του ότι μετατρέπουν τη μεταβαλλόμενη μαγνητική ροή σε τάση για τον ενισχυτή ταυτόχρονα γίνονται και ‘’κεραίες’’ που συλλαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές .

    Επίσης παράγεται και βόμβος από  τη χαμηλή συχνότητα 50Hz της ΔΕΗ – που σήμερα με τις τεχνολογικές βελτιώσεις θωράκισης των pickups τείνει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

     Το αποτέλεσμα είναι ο Single-Coil pick up να δίνει συχνά βόμβο (hum) ενώ ο Humbucker  pickup να περιορίζει “bucking” το hum. Γι αυτό και λέγεται Humbucker .

     Επίσης η λύση: ‘’να καλύψεις το εσωτερικό του pickguard και τη σκαμμένη περιοχή του σώματος με αλουμινοταινία’’ – όπως ανέφερε το μέλος Rustytool , αποδίδει ειδικά αν κάνεις ηχογράφηση σε περιοχές όπου είναι έντονη η παρουσία ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (Ραδιοφωνικοί σταθμοί…) αλλά και το ‘’κουμαντάρισμα’’  που περιέγραψε ο Delta66