ελληνική μουσική
    445 online   ·  210.817 μέλη

    Βοήθεια στην μελέτη της κιθάρας

    LarryB
    01.09.2014, 23:17

    Καλησπέρα...
    Μηπως μπορειτε να μου εξηγήσετε πως να μελετάω σωςτα κιθαρα?δηλαδη πόση ωρα να μελετάω την τεχνική,πόση ωρα το γνωστό βιβλίο του berklee(δεν ξερω αν ειμαι ο μόνος που το μισώ) κ.α.
    Επισης ενα προβλημα που εχω ειναι πως δεν ειμαι πολυ υπομονετικός...ας πούμε εχω ενα lick...προσπαθώ να το βγάλω...ξεκινάω αργά αλλα μετα κατι με πιάνει και θελω να το βγαλω με ΦΟΥΛ ταχύτητα...φυσικα δεν το καταφέρνω και ετσι νευριάζω και το παρατάω...επισης εχω προβλημα στην αναγνωση παρτιτουρας....τια να κανω??
    Εχετε κάποιες συμβουλές για ολα αυτα?ευχαριστω  


    takispag
    02.09.2014, 00:59

    Καλησπέρα. Το βιβλίο του Berkley (προφανώς λέμε για του William Leavitt φαντάζομαι) δεν υπάρχει άνθρωπος που να το έχει αγαπήσει. Απλά μερικοί έχουν πολύ ισχυρή υπομονή... Smile

    Ανάλογα με το χρόνο που αφιερώνεις, βάλε εσύ ένα πρόγραμμα και μοίρασε τα. πχ αν παίζεις 1 ώρα την ημέρα βάλε 10 λεπτά ζέσταμα με εύκολες ασκήσεις, 10 λεπτά μπέρκλει, 20 λεπτά ασκήσεις και 20 λεπτά κομμάτια του επιπέδου σου. Τελείως τυχαίο το μοίρασμα χρόνου που σου λέω, δες το κ με βάση το πρόγραμμα που παίζεις. Και οτι προγραμμα φτιαξεις, αλλαζε το και λιγο για να μην γινει βαρετο κ ρουτινα. Ολα θα πρεπει να οδηγουν στο να γινεις καλυτερος κιθαριστας, και συγχρόνως να παραμείνει ευχάριστη η διαδικασία...

    Αφού δεν έχεις υπομονή, παίξε λιγο πιο εύκολα πράγματα, ωστε να βγαινουν κοντά στην φουλ ταχύτητα σου. Σίγουρα μελέτα με μετρονομο, και να προσπαθείς συνεχώς να ''σπας'' τα δικα σου ορια ταχύτητας.