ελληνική μουσική
    520 online   ·  210.844 μέλη
    jorge
    07.06.2005, 16:52
    Του παραδώθηκε γράμμα στην πόρτα του, απαιτώντας να σταματήσει την ανάπτυξη του DvdDecrypter. ακολουθεί τμήμα της ανακοίνωσής του.

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, το DvdDecrpyter ήταν η καλύτερη εφαρμογή για αντιγραφή dvd στο σκληροό δίσκο. Από το ξεκίνημά τους, διανεμόταν δωρεάν και ο συγγραφέας του δεν έβγαζε χρήματα από αυτό.




    Καλησπέρα κόσμε,

    Έχω καλά νέα και άσχημα νέα. Ας αρχίσουμε με τα καλά... (tumble weed passes by). Ωραία, τώρα στα άσχημα: το DVD Decrypter 3.5.4.0 είναι η τελευταία έκδοση που θα δείτε. Ελπίζαμε οτι αυτή η μέρα δεν θα έρθει ποτέ, αλλά ήρθε, και σας υπόσχομαι οτι κανείς δεν αισθάνεται χειρότερα από μένα γι αυτό.

    Αυτό που ξεκίνησε σαν μια πλάκα, το να βάλω ένα εύχρηστο περιβάλλον γύρω από έναν υπάρχων κώδικα, κατέληξε σε κάτι που μπορώ να περιγράψω μόνο σαν κομάτι μου. Όπως πρόσφατα μου ανακοίνωσαν (με ένα γράμμα που έφτασε στην πόρτα μου την περασμένη Τρίτη), λόγω κάποιου νόμου που άλλαξε τον Οκτώβρη του 2003, η παραβίαση της προστασίας αντιγραφής δεν επιτρέπεται (Σ.τ.Μ. αυτός ο νόμος είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς σε πολλές χώρες στον κόσμο επιτρέπεται να κάνεις ένα αντίγτραφο από κάθε DVD ή CD σου, πράγμα που η εταιρία σου απαγορεύει βάζοντας προστασία αντιγραφής).

    Οκ, τους πήρε λίγο χρόνο (περίπου 2 χρόνια), αλλά τελικά μια "συγκεκριμένη εταιρία" αποφάσισε οτι δεν τους αρέσει αυτό που κάνω και με κυνήγησαν σαν αγέλη λύκων. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να σταματήσω ότι κάνω με το DVD Decrypter. Καταλαβαίνω οτι αυτή είναι μια στιγμή που όλοι λέμε "αυτό είναι σκατά- πολέμησέ τους!", αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι η ζωή μου και δεν θέλω να την πετάξω (πριν κάν αρχίσει) προσπαθώντας να κερδίσω μια μάχη που είναι αδύνατο να κερδίσω.

    Αν η 321 Studios (παλιότερη αντίστοιχη περίπτωση) που διαθέτει εκατομμύρια δεν μπορεί να το κάνει, τι πιθανότητες έχω εγώ με 50 λίρες; Είμαι σίγουρος οτι πολλοί από εσάς προσέξατε οτι το site έχει πέσει τις τελευταίες μέρες. Αυτό με εξέπληξε και μένα.

    ..... και η ανακοίνωση συνεχίζει με κάποια διαδικαστικά και κάποιες ευχαριστίες.

    Η εταιρία που τον κυνήγησε εικάζεται οτι είναι η SONY, αφού κυκλοφορούσαν φήμες πως έσπασε τη νέα τους πολυδάπανη προστασία μέσα σε 72 ώρες από την ώρα που άρχισε να διανέμεται.