ελληνική μουσική
    485 online   ·  210.822 μέλη

    Φωνή όταν είσαι αδιάθετη (για κορίτσια μόνο)

    katydonald22
    14.10.2014, 18:37

    γειααα σαςςςς..ειμαι 16 χρονων και κανω μαθηματα φωνητικης..ηθελα να ρωτησω αμα ξερει καμια απο εσας αν υπαρχουν τροποι να μην επηρεαζεται η φωνη οταν ειμαστε αδιαθετες (...) , διοτι πολλες φορες οταν δε μου βγαινουν τα κομματια η δασκαλα μου μου λεει οτι οταν βρισκομαστε σε αυτες τις μερες, η φωνη επηρεαζεται, αλλα ντρεπομαι να ρωτησω εκεινη..
    ευχαριστω πολυ και συγνωμη για την ανεση :ρρ

    [ τροποποιήθηκε από τον/την trelakias, 10-12-2014 15:30 ]


    DanaeAthanasiadou
    06.12.2014, 04:41

    Μην τραγουδάς όταν είσαι αδιάθετη. Απλό πράγμα είναι.

    Κι αν έχεις μάθημα να το αλλάζεις.Δε χρειάζεται να ζορίζεσαι.

    Προσωπικά εδώ και 15 χρόνια που διδάσκω δεν έχω συναντήσει άλλη κοπέλα να έχει τέτοιο πρόβλημα. Πάντως αυτό που σου είπαν ότι επηρεάζει τη φωνή η περίοδος είναι βλακείες. 

    Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ότι δε νιώθεις καλά ( πονάει η κοιλιά σου πχ. και αυτό σε ζορίζει να τραγουδήσεις ή να αναπνέεις σωστά).

    Πάντως καλό είναι να κάνεις κάποιες ασκήσεις για να βοηθήσεις τη ροή του αίματος και αυτό θα σε διευκολύνει γενικότερα.


    katydonald22
    10.12.2014, 15:08
    δηλαδη?σαν τι ασκησεις εννοειτε? ευχαριστω πολυ
    freddieKrueger
    10.12.2014, 16:39

    Όταν η γυναίκα βρίοσκεται στη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως της οι φωνητικές χορδες ΜΠΟΡΕΙ να εμφανίσουν ένα ήπιο πρήξιμο και υπεραιμία εξαιτίας της δράσης της προγεστερόνης μια ορμόνης που είναι σε αυξημένες ποσότητες στο δευτερο μισο του κυκλου της γυναίκας. Δε χρειάζεται για ονομα του Θεου να αποφυγεις το τραγουδι.Απλα να κανεις μια οικονομια στη φωνη σου. Φυσικα να εχεις υποψη και το θεμα της γαστροοισοφαγικης παλινδορμησης που επιδεινωνεται αφενος μεν για τι η προγεστερονη χαλαρωνει τον κατων οισοφαγικο σφιγκηρα κι εφατερου αυξανει την παργαωγη οξεως απο το στομαχι εξαιτιας του αυξημενου στρες στου οργανισμου.

    Ίσως βοθήσει να κάνεις καλύτερο ζέσταμα στη φωνη σου και να αποφυγεις τα ακρα της.

    Να αποφυγεις να τραγουδας με γεματο στομαχι και κυριως να τραγουδας εκει που μπορεις με ανεση κι οχι οπου νοιωθεις πως η φωνη σου ζοριζεται.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την freddieKrueger, 10-12-2014 16:42 ]


    DanaeAthanasiadou
    12.12.2014, 23:48

    Το ήπιο πρήξιμο κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν επηρεάζει τόσο πολύ κάποια ώστε να μη μπορεί να τραγουδήσει ή να μη της βγαίνουν κομμάτια.

    Εκτός κι αν έχει παράλληλα και άλλα θέματα.Ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για παράδειγμα σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο το ήπιο πρήξιμο και την υπεραιμία που έχουμε όλες μας και παρόλα αυτά τραγουδάμε μια χαρά.

    Η κοπέλα δε μίλησε για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.


    Επιπλέον τις 3-4 μέρες που έχει περίοδο, δε θα πάθει τίποτα αν δε τραγουδάει. Δεν είναι κ τόσο τραγικό. Για όνομα του Θεού είναι μόλις 16 χρονών, δεν είναι θέμα διαβίωσης ( να πρέπει να δουλέψει τραγουδώντας για να βγάλει το μηνιάτικο).

    Συν τις άλλοις είναι όπως είπαμε μόνο 16 και πολύ οριακά για να κάνει τραγούδι. Ιδανικά πάνω από 17-18 είναι οι σωστές ηλικίες. Οπότε ένα παραπάνω για να μη ζορίζεται.

    Ασκήσεις μπορεί να σου δείξει η δασκάλα σου. Με αυτή άλλωστε θα έπρεπε να κάνεις αυτή τη κουβέντα, γιατί στο κάτω κάτω την πληρώνεις γι αυτό το λόγο.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την DanaeAthanasiadou, 12-12-2014 23:50 ]


    freddieKrueger
    13.12.2014, 12:57

    Μπορεί να μη μίλησε η κοπελα για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση,αλλά έχε υπόψιν σου αγαπητή Δανάη πως τα 2/3 των ασθενων με αντικειμενικη γαστοοισοφαγική παλινδρόμηση δεν έχουν συμπτώματα.Δηλαδή δεν έχουν ''αναγούλες,καψίματα στο στομάχι ή πίσω απ το στέρνο,κτλ''

    Τις μέρες τις εμμήνου ρύσεως μπορεί να παρατηρηθεί χειροτέρευση του φαινομένου. Αυτό έγραψα κι εγώ. Για ένα αντικειμενικό πιθανό εχθρό της φωνής εκείνη την περίοδο. Συνεπώς αν η κοπέλα μίλησε ή δεν μίλησε για παλιδρόμηση,αδιάφορο.

    Οι ηλικίες που λες αφορουν κυριως στο κλασσικο τραγούδι κι όχι στα μαθήματα σωστης ανασας και ασφαλους τοποθετησης της φωνης.Πολυ διαφορετικα μεταξυ τους πραγματα. Πάνω απ όλα η κοπέλα αν εκείνες τις μέρες νοιώθει δυσκολία να τραγουδήσει με πόνο στο λαιμό κατά τη φώνηση ή βραχνάδα καλό θα ήταν να πάει σε ένα ειδικό ΩΡΛ κατά προτίμηση φωνίατρο.

    Ένδειξη για πλήρη αποχή από το τραγούδι δεν υπάρχει αν απλά η φωνη ''δεν είναι η ίδια'' όταν το κορίτσι είναι αδιάθετο. Ας μη ξεχνάμε πως δε χρειάζεται κάθε φορά να τραγουδάμε στα όριά μας και να βγάζουμε δύσκολες νότες.Εκεί είναι και η ευθύνη του δασκάλου.Που δυστυχως απο την προσωπικη μου πολλοι δασκαλοι δεν σεβονται τα πραγματικα ορια της ανετης και ομορφης φωνης,παρά αντιμετωπίζουν το τραγούδι σαν ένα δυναμικό σπορ στο οποίο γθια να βελτιωθείς θα πρεπει να δουλεψεις με τα ορια της φωνης σου κι οχι με τα ορια της α ν ε τ η ς φωνης σου.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την freddieKrueger, 13-12-2014 13:00 ]