ελληνική μουσική
    721 online   ·  210.832 μέλη

    αρχαριος σε μπουζουκι

    rocktriangletheband
    02.11.2014, 19:26

    Γεια σας παιδια..θέλω να ασχοληθώ με το μπουζούκι. Παίζω μουσική αρκέτα χρόνια σαξόφωνο κιθάρα μαντολίνο και θέλω να βρω μια μέθοδο να αρχίσω να γρατζουνάω και το μπουζούκι χωρίς να τρέχω σε δασκάλους. Τί προτείνετε?


    vert
    02.11.2014, 23:53

    Καλησπέρα... Κατ΄αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι μπουζούκι θες να μάθεις και για ποιον λόγο και φυσικά να γνωρίζεις το λαϊκορεμπέτικο και να το νιώθεις.  Υπάρχει το στακάτο ρεμπέτικο, οι Λαϊκοί δρόμοι, το ύφος του Μανώλη Χιώτη, τα σκυλάδικα, τα λαϊκοποπ... κι άλλα ίσως ... κι εγώ αρχἀριος είμαι, πολλά δεν ξέρω.

    Κάνε κτήμα σου το είδος που σ΄αρέσει με συνεχή ακούσματα, κι αφού γνωρίζεις από μουσική και πάιζεις τόσα όργανα και δεν θες δάσκαλο, πάρε ή δανείσου απλά ένα μπουζούκι (καλύτερα τετράχορδο μιας και ξέρεις κιθάρα  και διαφέρουν μόνο κατά ένα τόνο οι χορδές τους, οπότε θα γνωρίζεις τα ακόρντα) κι απλά εξασκήσου προσπαθώντας να βγάζεις κομμάτια που αγαπάς.

    Καλό θα είναι βέβαια έστω στην αρχή να σου δείξει κάποιος γνώστης πως να κρατάς το όργανο, την στάση του σώματος και  των καρπών του χεριού για να μην κουράζεσαι άσκοπα.

    Στο Youtube θα βρεις αν ψάξεις πολλά μαθήματα από δασκάλους κι αν θες σου στέλνω κι εγὠ ηχογραφημένα μαθήματα εκμάθησης τραγουδιών.

    Πάνω απ΄όλα  όμως πρέπει να το νιώθεις για να βγάλεις το συναίσθημα που αποπνέει το μπουζούκι.Smile


    -----------------

    Ο Μάρκος θα μου τράβαγε τ΄αυτί...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την vert, 02-11-2014 23:55 ]


    rocktriangletheband
    09.11.2014, 13:24
    Σε ευχαριστω για τις συμβουλές