ελληνική μουσική
    544 online   ·  210.845 μέλη

    O David Grohl για τα μουσικα talent shows

    pastella
    06.11.2014, 18:14

    Αν ο Dave Grohl τραγουδούσε για πρώτη φορά μπροστά σε κριτές του American Idol, θα περνούσε στην επόμενη φάση; Σύμφωνα με τον ίδιο, αποκλείεται.  

    «Ποιος μπορεί να πει αν κάποιος είναι καλός ή όχι; Μπορείτε να φανταστείτε τον Μπομπ Ντίλαν να τραγουδάει το "Blowin' in the Wind" σε αυτούς τους κριτές; «Συγνώμη, είναι κάπως ένρινο και κάπως επίπεδο. Επόμενος.» 

    Φέτος ο Dave Grohl έδωσε συνεντεύξεις και έκανε εμφανίσεις σε πολλές εκπομπές για να προωθήσει το Sound City, ένα ντοκιμαντέρ για το στούντιο στο Λος Άντζελες όπου οι Nirvana ηχογράφησαν το Nevermind. To Mάρτιο σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Sky της αεροπορικής εταιρείας Delta μίλησε για τα talent show μουσικής που παίζονται χρόνια στην τηλεόραση, αποδοκιμάζοντας τα με έντονο τρόπο. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη του Μαρτίου που έγινε πρόσφατα viral: 

    «Αυτή η ταινία δεν έγινε για τους μεσήλικες κριτικούς μουσικής, έγινε για την κόρη μου. Ή για τον έφηβο που προσπαθεί να βρει πώς να φτιάξει μια μπάντα. Όταν σκέφτομαι τα παιδιά που βλέπουν τηλεοπτικά σόου όπως το American Idol ή το the Voice, μετά θα σκέφτονται "α, ΟΚ, έτσι γίνεσαι μουσικός, στέκεσαι στην ουρά για οχτώ ώρες μαζί με άλλους 800 σε ένα συνεδριακό κέντρο και μετά τραγουδάς όσο πιο καλά μπορείς μπροστά σε κάποιον και μετά σου λένε ότι δεν είσαι αρκετά καλός." Το φαντάζεσαι; Αυτό καταστρέφει την επόμενη γενιά μουσικών! Οι μουσικοί πρέπει να πάρουν μεταχειρισμένα ντραμς και να πάνε σε ένα γκαράζ και να παίζουν και να είναι χάλια. Και μετά να έρθουν οι φίλοι τους και να παίζουν επίσης χάλια. Και μετά να αρχίσουν να παίζουν και να διασκεδάζουν πιο πολύ από όσο έχουν διασκεδάσει ποτέ στη ζωή τους και ξαφνικά να γίνουν οι Nirvana. Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη με τους Nirvana. Κάτι παιδιά που είχαν κάτι σαραβαλιασμένες κιθάρες και συναντήθηκαν και άρχισαν να παίζουν μαλακίες με θόρυβο και έγιναν η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο. Αυτό μπορεί να ξανασυμβεί! Δεν χρειάζεσαι ούτε υπολογιστή ούτε το ίντερνετ ούτε το Voice ή το American Idol.»  

    Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ο Μπομπ Ντίλαν, η Τζάνις Τζόπλιν και οι Λεντ Ζέπελιν τραγουδούσαν στο American Idol;  

    Πηγή: www.lifo.gr


    sympetheros
    06.11.2014, 19:02

    Eχει απόλυτο δίκιο !

    Συμφωνώ όσο δεν πάει τα λεγόμενα του Grohl.

    Τα Talent show της τηλεόρασης ψάχνουν να βρούν αυτό που ταριάζει στα πρότυπα της παραγωγής που εκπροσωπούν .οχι τη μουσική δημιουργία στο σύνολό της .Η τουλάχιστον έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

    Ο Dylan ασφαλώς θα είχε πάει άκλαφτος το δίχως άλλο.

    Αλλα και η Γαλάνη εδώ στα δικά μας  που δεν είχε την εμφάνιση που απαιτεί το ''πακέτο'' και πάρα πολλοί τυχεροί μουσικοί που δεν έζησαν την εποχή της ισοπέδωσης της μουσικής παραγωγής και πρόλαβαν να μας αφήσουν αξεπέραστα αριστουργήματα μουσικής έκφρασης !


    tallos
    06.11.2014, 21:08
    Σωστος
    Hastaroth
    07.11.2014, 08:39

    Θα συμφωνήσω με αμφοτέρους τους προλαλήσαντες.

    Αυτό που χρειάζεται να κάνης γιά να πετύχης στην μουσική είναι να είσαι ο (μουσικός) εαυτός σου.Να προσπαθής μέν να βελτιωθής από τεχνικής άποψης,να μελετάς,αλλά να μήν υποκρίνεσαι ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που πράγματι είσαι.Οπως έγραψε κι'ο Συμπέθερος,όλα αυτά τα talent shows ψάχνουν να βρούν άτομα που ταιριάζουν στα πρότυπα τής μουσικής "βιομηχανίας" και όχι αυθεντικούς δημιουργούς.

    Βεβαίως και ο κύριος Grohl τα λέει καλά,όμως διαφωνώ στο ότι "αρκεί να παίζης μαλακίες με θόρυβο" γιά να γίνης ξαφνικά η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο (και δέν νομίζω πως οι Nirvana είναι όντως "η μεγαλύτερη μπάντα"-δηλαδή οι Who,οι Beatles,οι Genesis κλπ,που αρκετοί απ'αυτούς είχαν κάνει και σοβαρές μουσικές σπουδές και δέν έπαιζαν "μαλακίες με θόρυβο",δέν είναι/ήταν μεγάλες μπάντες;).