ελληνική μουσική
    531 online   ·  210.844 μέλη

    Αγορά drums μέσω Ιντερνετ Βοήθεια

    RenosKar
    23.11.2014, 18:30

    Γεια σας!

    Θελω να ξεκινησω drums και δεν ξερω απο που να τα αγορασω αλλα και ποιο μοντελο. Θελω 1. να τα αγορασω απο το ιντερνετ αλλα δεν εχω πιστωτικη (θα μπορουσα να παραγγειλω και να τα πληρωσω οταν ερθουν μεσω κουριερ) 2. Γυρο στα 350 ευρω

    Και καποιες μικρες ερωτησεις:

    1. Χρειαζομαι ειδικο ατομο για να μου τα κουρδιση

    2.Τα πιατινια για να τα αλλαξω ποσο περιπου θα κοστισουν(αν θελησω καποτε)

    Ευχαριστω!!


    Hastaroth
    23.11.2014, 18:59

    1.Γιατί πρέπει ντέ και καλά να τα αγοράσης μέσω internet;Υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε μουσικά όργανα (επομένως και drums) όπου μπορείς να πάς να τα δής και να τ'ακούσης,πράγμα αδύνατον μέσω internet.Εχεις σκεφτεί πώς θα λύσης το πρόβλημα τού να σού έχουν στείλει ένα σέτ που ο ήχος του δέν σε ικανοποιεί (και επειδή το αγόρασες "μέσω internet",δέν θα μπορής να το επιστρέψης);

    2.Δέν ξέρω τίς τρέχουσες τιμές αλλά έχω την εντύπωση ότι με 350 ευρώ μπορείς να πάρης μόνο ένα μέτριας ποιότητας σέτ από τύμπανα χωρίς όμως πιατίνια-γιά τα οποία θα χρειαστή να δώσης κι'άλλα λεφτά.

    3.Η γνώμη μου είναι να πάς σε κάποιο ωδείο στην περιοχή σου και να συμβουλευτής κάποιον καθηγητή του-ή,άν έχης κάποιον γνωστό σου που είναι drummer,να τού ζητήσης να πάτε μαζί σε ένα μαγαζί μουσικών οργάνων και να σού δείξη πώς να επιλέξης το σέτ που θέλεις. Δέν υπάρχουν "κανόνες" στην επιλογή ενός drum set σε ό,τι αφορά την ποιότητα ήχου,εξαρτάται απ'το προσωπικό σου γούστο και το πώς θα το ακούσης στο αυτί σου.Από εκεί και πέρα βεβαίως,υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες (π.χ.να είναι αρκετά γερές οι βάσεις τών πιατινιών και τού ταμπούρου,ο μηχανισμός στήριξης τών tom πάνω στην "κάσα" να είναι εύχρηστος και σταθερός-δηλαδή να συγκρατή τα toms στην θέση τους χωρίς να μετακινούνται λόγω τών κραδασμών όταν παίζης,κλπ.).Αυτά όμως μόνον ένας έμπειρος drummer μπορεί να σού τα επισημάνη.


    RenosKar
    23.11.2014, 19:52
    1.Εχεις δικιο αλλα στο νιση που μενω δεν εχει μαγαζι, αλλα θα ανεβω Αθηνα τα Χριστουγεννα και θα παω να δω 2. Τοτε λεω να παω στα 400-450 ευχαριστω πολυ για την γνωμη σου! ;)