ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.851 μέλη

    Τραγούδια με συμμετοχή του κοινoύ στον στίχο!

    killbill2
    14.12.2014, 16:14

    Αναζητώ τραγούδια όπου κατα την εκτέλεσή τους σε μια συναυλία, συνηθίζεται το κοινό να επαναλαμβάνει τους στίχους μετά από τον καλλιτέχνη.

    Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το "Και τι ζητάω" (μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω) του Μαχαιρίτσα, όπου το κοινό επαναλαμβάνει τον κάθε στίχο μετά τον καλλιτέχνη (Με κάνα δυο στιχάκια μου για πρόσχημα, και το κοινό επαναλαμβάνει τον στίχο).

    Έχετε υπόψη άλλα παρόμοιου στυλ τραγουδια που να έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα κατα την εκτέλεσή τους;


    freddieKrueger
    14.12.2014, 21:53
    Σε πολλά τραγούδια ακούμε επί σκηνής τον καλλιτέχνη να λέει ''δικό σας'' Πχ Παπακωνσταντίνου Βασίλης ''Σ ακολουθώ'' η Χαρούλα Αλεξίου ''όλα σε θυμίζουν'' Ψαξε στο Youtube για live εκτελέσεις και θα βρεις διάφορα... Πάνω απ όλα στηρίζεται στη δική σου έμπνευση του καλλιτέχνη δλδ
    killbill2
    15.12.2014, 07:31

    Όχι δεν εννοώ αυτό. Δεν εννοώ ο τραγουδιστης να σταματάει και να συνεχίζει να τραγουδάει το κοινό για λίγο. Εξάλλου αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε τραγούδι!!

    Αναζητώ τραγούδια με επαναλαμβανόμενο στίχο σε κάποια σημεία, δηλαδή να υπάρχουν στροφές ή ρεφραιν όπου κάθε στίχος λέγεται δύο φορές την μια τον λέει ο τραγουδιστής και την δεύτερη φορά το κοινό.

    Να έχουν γραφτεί δηλαδή από τον στιχουργό με επαναλαμβανόμενο στίχο.

    Ας πουμε άλλο ένα που μου ήρθε είναι το Ο πιο καλός ο μαθητής του Ζαμπέτα.

    Ο πιο καλός (κοινό: ο πιο καλός)

    Ο μαθητής (κοινό: ο μαθητής)

    .....