ελληνική μουσική
    417 online   ·  210.845 μέλη

    Βοήθεια για ηχογράφηση πλήκτρων

    ginalil
    15.12.2014, 19:20

    Καλησπέρα! Είμαι άσχετη και χρειάζομαι τη βοήθεια σας :P Λοιπόν έχω τα παρακάτω και θα ήθελα οδηγίες για το πως να ηχογραφήσω (πως να συνδέσω, πρόγραμμα ηχογράφησης κλπ):

    Πλήκτρα Studiologic SL 760

    Roland Sound Canvas SC-55 ST

    Κάρτα Ήχου Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1

    καλώδιο midi-usb

    και ένα απλό PC

    HELP και ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!


    STEFANOS604
    15.12.2014, 21:11

     

    1. Συνδέεις το USB της κάρτας με το USB του PC
    2. Επειδή η κάρτα αυτή είναι USB θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον driver από το CD που θα είχε όταν την αγόρασες ή αν όχι να τον κατεβάσεις από το διαδίκτυο. Αν δεν τα καταφέρεις (που πιστεύω είναι εύκολο) βρες κάποιον να στο εγκαταστήσει
    3. Το Midi out του Studiologic SL 760 το συνδέεις στο Midi In του Roland Sound Canvas SC-55 ST και τα RCA out του ενισχυτή Roland στα RCA IN της Creative Sound Blaster (οπότε κάνεις τις πρόβες σου ή παίζεις σε κάποια εκδήλωση)
    4. Επίσης μπορείς να συνδέσεις μικρόφωνο στην MIC In της Creative Sound Blaster καθώς και οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής ήχου (πχ CD player) – το Line Out αυτής - στο Line In της Creative Sound Blaster (οπότε αυτό που παίζεις το ηχογραφείς ψηφιακά)
    5. Διαλέγεις ένα software εγγραφής και επεξεργασία (πχ το audacity που το κάνεις downloading  δωρεάν ΕΔΩ . Είναι όμως πιθανό το CD της κάρτας να διαθέτει και τέτοιο παρόμοιο Software)

    Σημείωση:

    1. Τις εξόδους Left – Right της Creative Sound Blaster μπορείς να τις συνδέεις σ’ οποιονδήποτε ενισχυτή Hi-Fi μέσω καλωδίων RCA

    2. Αν κάποιος ενισχυτής Hi-Fi είναι Surround 5.1 τότε συνδέεις σ’ αυτόν τα : Left – Right – Rear – Dsub της Creative Sound Blaster  με καλώδια RCA

    Μελέτησε τα καλά βλέποντας πως μπορείς να κάνεις τις συνδέσεις .Αν όμως είναι δύσκολη η κατανόηση δείτε και το video
    ΕΔΩLink

    >: τότε καλόν είναι να βρεις κάποιον που να έχει κάποια εμπειρία και να τα εγκαταστήσετε μαζί. Περιμένω τα νέα σου όταν όλα πάνε καλά.

    Ελπίζω να βοήθησα


    ginalil
    15.12.2014, 22:49

    Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση και λεπτομερή απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ αλλά με όσους το συζήτησα μου είπαν ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε το καλώδιο midi-usb και κάπου εκεί χάθηκα -_- Ευχαριστώ και πάλι!!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την ginalil, 15-12-2014 22:49 ]