ελληνική μουσική
    682 online   ·  210.830 μέλη

    Tips για να κάνω την φωνή μου πιο σκληρη

    troll-gr
    21.12.2014, 18:07

    Καταρχας πρεπει να πω οτι ειμαι αυτοδιδαχτος στο τραγουδι, εχω αρκετα καλη φωνη και θελω να ασχοληθω με το τραγουδι. Το προβλημα ομως ειναι οτι θελω να τραγουδαω χεβι μεταλ, άρα χρειαζομαι ή μια φωναρα με μεγαλη εκταση (πχ Bruce Dickinson) ή μια πιο τραχια και σκληρη φωνη (πχ james hetfield, dave mustaine κα). Γι' αυτο, επειδη πιστευω πως το πρωτο ειναι αρκετα δυσκολο, θελω να φτιαξω μια πιο σκληρη φωνη. Θα ηθελα να μου πειται συμβουλες, ασκησεις φωνητικης κ.α. για να κανω πιο σκληρη φωνη


    Stoyo
    29.12.2014, 01:51

    Ελπίζω να είσαι ότι λέει το όνομα που διάλεξες αλλιώς μπορεί να σε ψιλοαπογοητεύσω. Πως το εννοείς το "έχω αρκετά καλή φωνή" και το "θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι";

    Συνοπτικά, να στείλες κάποιο αρχείο να σε ακούσουμε να τραγουδάς ένα αγαπημένο σου τραγούδι που το ξέρεις καλά και εξήγησέ μας ΠΩΣ θες να ασχοληθείς με το τραγούδι, να τραγουδάς με τους φίλους σου σε κάνα σπίτι ή να βγείτε προς τα έξω live, demo κτλ. Εάν θες να αποφύγεις την μεγάλη έκταση θα χρειαστείς γρέζι για Thrash οπότε - εγώ σαν απαισιόδοξος - βλέπω κάλους στον ορίζοντα, εάν θες να αποφύγεις το γρέζι θα χρειαστείς έκταση οπότε - εγώ σαν απαισιόδοξος - βλέπω ζόρι και κόκκινα μάγουλα στον ορίζοντα.

    1ον ανέβασε κάτι να σε ακούσουμε (πολύ σημαντικό)

    2ον για σκληρή φωνή, γαργάρες με αλατόνερο - οκ πλακίτσα

    3ον για να έχεις "σκληρή" φωνή πρέπει πρώτα να μαλακώσει, βρες έναν ΚΑΛΟ δάσκαλο αν το βλέπεις πιο σοβαρά

    4ον ανέβασες κάτι να σε ακούσουμε, πολύ σημαντικό!

    Τροποποίηση για να το συμμαζέψω, πρέπει να πατάω 2 "enter" για να αλλάξει γραμμή! @_@

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Stoyo, 29-12-2014 01:54 ]


    freddieKrueger
    31.12.2014, 15:19

    Καλσηπέρα και Καλή Χρονιά!

    Φίλε μου που άνοιξες το θέμα...

    έχουμε και λέμε.

    Θες ν ασχοληθείς με ένα είδος τραγουδιού στο οποίο θα ΠΡΕΠΕΙ να έχεις ΜΕΓΑΛΗ ασφαλή έκτση φωνής,ώστε να μπορείς και πάλι με ασφάλεια να εφαρμόσεις τις τεχνικές του χαρντ ροκ και χεβυ μεταλ.

    Αν πρόκειται να αποκτήσεις τρόπους ΜΙΜΗΣΗΣ σκληρής μεταλ απόχρωσης φωνής τότε αυτό που θα καταφέρεις είναι ανεπανόρθωτη ζημιά στις φωνητικές σου χορδές.

    Οι καλοί χεβυ μεταλ τραγουδιστες έχουν πολυ καλο ελεγχο της φωνης η οποια βγαινει ''απαλα'' και χωρις κοπο.Μια φωνη που μπορουν να κανουν οτι θελουν και να γεμισουν ανετα με γρεζι,σκληροτητα,εκφραστικα στολιδια κτλ.

    Για να το πετυχεις ομως αυτο χρειαζεσαι τεχνικη.

    Ανεβασε ενα φωνητικο ντοκουμεντο σου.Κατι στο οποιο να τραγουδας κατι αγαπημενο.

    Υπαρχει η περιπτωση αντικειμενικα να εισαι φωναρα οποτε και οι συμβουλες για χεβυ μεταλ τραγουδι εχουν νοημα και υπαρχει και η περιπτωση να μην τραγουδας καν οποτε μαλλον θα πρεπει απ το να σε αποθαρρυνουμε για την ωρα.

    Αυτα τα λιγα.

    Η αποφασεις και η υγεια του λαιμου σου,δικα σου.

    Εγω ενημερωτικα να σου πω πως για να τραγουδησει καποιος μεταλ χρειαζεται χρονια προσπαθειας κι οχι απλα καποια..τιπς που αν εφαρμοστουν θα δει αποτελεσμα μεσα σε λιγους μηνες.