ελληνική μουσική
    617 online   ·  210.828 μέλη

    Επανέκδοση - Γιάννης Ανδρόνογλου - Travelling

    AERAKIS
    24.12.2014, 12:02

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ

    TRAVELLING

    (A.M.A 356)

     

    Η δισκογραφική εταιρεία  «ΑΕΡΑΚΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ & ΣΕΙΣΤΡΟΝ», που δραστηριοποιείται στον χώρο της Κρητικής και τροπικής μουσικής, υποδέχεται στη μουσική οικογένεια της, τον σολίστα κιθάρας και δημιουργό, Γιάννη Ανδρόνογλου. Η συνεργασία τους επισφραγίζεται με την επανέκδοση του πρώτου του άλμπουμ, «Travelling» το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο του 2014.

    Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης επανέκδοσης αποτελεί η προσθήκη ενός καινούριου έργου του Ανδρόνογλου, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα του μουσική πορεία στον χώρο της «ethnic» ορχηστρικής μουσικής και το οποίο αντλεί την θεματολογία του από τη μουσική παράδοση της Κρήτης.

    Ο Γιάννης Ανδρόνογλου θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία. Έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον Ιταλικό Τύπο και ως  «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό για κιθάρα, το Soundboard.

    Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ξεκινά τις σπουδές κλασσικής κιθάρας στο  Δημοτικό Ωδείο της πόλης του. Πραγματοποιεί το πρώτο του ρεσιτάλ καθώς και την πρώτη του σύμπραξη ως σολίστ  με  Ορχήστρα Δωματίου, σε ηλικία 13 ετών. Είναι απόφοιτος των τάξεων των: Β. Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας), Κ. Κοτσιώλη (Δίπλωμα Σολίστ). Επίσης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος   (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg(Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo). Σήμερα διατελεί Υποψήφιος Διδάκτωρ, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Μάρκο Τσέτσο,  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τα Μ.Μ.Ε.

    Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η συμμετοχή του ως  σολίστ, διδάσκων και μέλος επιτροπής στο σημαντικότερο συνέδριο και διαγωνισμό  κλασσικής κλασσικής κιθάρας παγκοσμίως, στο Guitar Foundation of America, που διεξήχθη τον Ιούνιο-Ιούλιο 2011 στο Columbus της Georgia  (Η.Π.Α.)  Για την συμμετοχή του στο GFA, η Martha Masters (Πρόεδρος του Guitar Foundation of America) είπε ‘Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να αποκαλύψουμε την καλλιτεχνία σας στο Αμερικανικό κοινό’.

    Διδάσκει στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας.

     

     Κεντρική διάθεση:

    Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

    Πλ. Κοραή 14, Τ.Κ. 71202

    Τηλ./Fax: 2810225758

    www.aerakis.net





    επισυναπτόμενα: ANDRONOGLOU-SMALL-COVER.jpg