ελληνική μουσική
    745 online   ·  210.833 μέλη

    Διεύρυνση Της Μουσικής Αντίληψης Και Έκφρασης (Δωρεάν Μαθήματα)

    DrLove
    26.12.2014, 14:58

    Ο σκοπός μου είναι να παρέχω δωρεάν μαθήματα, μέσω Skype, σε άτομα άνω των 18 ετών, με θέμα την Μουσική αντίληψη, τρόπους προσέγγισης κατανόησης διαφόρων επιπέδων και πτυχών της Μουσικής και μία γενικότερη εντρύφηση στον Ήχο και το πώς αυτός αλληλεπιδρά με το ανθρώπινο σώμα και νου.

    Αυτό ευελπιστώ να έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της Μουσικής καλλιέργειας ενός ατόμου, την εξάσκηση του οργανισμού του σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον ήχο και το πώς τον αντιλαμβάνεται, και τον τρόπο που προσεγγίζει το Μουσικό όργανο και την επίτευξη μίας πιο ολοκληρωμένης έκφρασης σε αυτό.

    Τα μαθήματα θα είναι ευέλικτα στην διάρκειά τους, και θα μπορούν να προγραμματίζονται κατόπιν συννενόησης.

    Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να με ειδοποιήσει σε αυτό το θέμα ή σε προσωπικό μήνυμα.

    Απαραίτητες προϋποθέσεις, για να μην χάνετε ούτε εσείς αλλά ούτε εγώ τον χρόνο μου, είναι οι εξής:

    • Η αγάπη και η σοβαρότητα απέναντι στην Μουσική.
    • Η καταβολή προσπάθειας με συνέπεια.
    • Μία αξιοπρεπής κάμερα/σύνδεση στο internet, ώστε να μην συζητάω με μερικά μεγάλα τετράγωνα!
    • Λόγω χρόνου, ο αριθμός των ατόμων που θα αναλάβω θα είναι μάξιμουμ τρία. Θα χρειαστώ ένα χαρακτηριστικό βίντεο με εσάς να παίζετε/τραγουδάτε (είτε εδώ, είτε σε προσωπικό μήνυμα), ώστε να μπορέσω να επιλέξω τα άτομα.

    Κάπου εδώ, θέλω να τονίσω κάτι. Μπορώ να σας μάθω κλίμακες, θεωρία, τεχνικές κτλ. Αν ψάχνετε αποκλειστικά κάτι τέτοιο όμως, απευθυνθείτε καλύτερα σε κάποιον από τους πολλούς δασκάλους-μέλη του Music Heaven ή όποιον άλλον θέλετε. Νομίζω ότι ήμουν σαφής στο με ποια θέματα θα ασχοληθούμε, κι αν δεν ήμουν, περιμένω τις απορίες σας.

    Παραθέτω ένα βίντεο που δοκιμάζω ένα σόλο των Thin Lizzy, για να μην έχουμε "γουρούνι στο σακί".

    [ τροποποιήθηκε από τον/την DrLove, 26-12-2014 15:01 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την DrLove, 26-12-2014 15:01 ]


    Music-ologist
    09.01.2015, 21:56

    Dr. Love,


    δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά αυτό που περιγράφεις, όπως το θέτεις, δεν δείχνει να έχεις διδαχθεί αυτά που θεωρείς ότι μπορείς να διδάξεις. Δεν φαίνεται να έχεις επιστημονικό, πανεπιστημιακό υπόβαθρο γι αυτά, που εν μέρει άπτονται της Ψυχοακουστικής και της Ψυχολογίας της Μουσικής. Προσωπικά, θα το θεωρούσα ανεύθυνο να πω ότι "διδάσκω" τις προσωπικές μου απόψεις.

    Αν, όπως φαίνεται, δεν τα έχεις μελετήσει αυτά σε πανεπιστήμιο, μήπως έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση και θεωρώντας ότι "διδάσκεις" δεν κάνεις καλό ούτε σε εσένα, ούτε και στους "διδασκόμενους"; Άλλο η εναπόθεση προσωπικών απόψεων σε μια συζήτηση και άλλο ως "διδασκαλία". Εκεί θέλει υπευθυνότητα. Smile


    DrLove
    09.01.2015, 22:57
    Δεν με προσβάλλεις, γιατί προφανώς δεν έχεις καταλάβει τον σκοπό μου. Δεν έγραψα κάπου ότι θα "διδάξω". Χρησιμοποίησα προσεκτικά τον γραπτό λόγο, προκειμένου να εκφράσω αυτό ακριβώς που σκέφτομαι να κάνω. Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι η Μουσική δεν μαθαίνεται αναγκαστικά στα Πανεπιστήμια και στα ωδεία. Όπως και να έχει, δεν έταξα πτυχία, και θεωρώ ότι ειδικά στην τελευταία παράγραφό μου ήμουν σαφής. Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου!