ελληνική μουσική
    539 online   ·  210.845 μέλη
    Chrysanna
    26.02.2015, 22:39

    Παράθεση:

    Το μέλος parson στις 26.02.2015, 20:45 έγραψε...

    Ασκείται δριμεία κριτική με σκοπό τη βελτίωση.


    Οταν θέλεις να ασκήσεις κριτική δεν ξεκινάς με "Ζητώ συγγνώμη". Κάποιος που ξεκινάει έτσι μάλλον ντρέπεται για κάτι και νιώθει την ανάγκη ν' απολογηθεί ή προσπαθεί να αποφύγει την καυτή πατάτα.

    Συμμετείχα στην παραπλάνηση του κόσμου αλλά δεν εγκαταλείπω το αξίωμα που μου δόθηκε από αυτή την παραπλανημένη ψήφο; Αν λειτουργούν έτσι τα σύμβολα... ζήτω που καήκαμε!


    -----------------

    Shattered Glimpses...

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 26-02-2015 22:41 ]


    Hastaroth
    27.02.2015, 08:31

    Παράθεση:

    Το μέλος Chrysanna στις 26.02.2015, 22:39 έγραψε...

    Παράθεση:

    Το μέλος parson στις 26.02.2015, 20:45 έγραψε...

    Ασκείται δριμεία κριτική με σκοπό τη βελτίωση.


    Οταν θέλεις να ασκήσεις κριτική δεν ξεκινάς με "Ζητώ συγγνώμη". Κάποιος που ξεκινάει έτσι μάλλον ντρέπεται για κάτι και νιώθει την ανάγκη ν' απολογηθεί ή προσπαθεί να αποφύγει την καυτή πατάτα.

    Συμμετείχα στην παραπλάνηση του κόσμου αλλά δεν εγκαταλείπω το αξίωμα που μου δόθηκε από αυτή την παραπλανημένη ψήφο; Αν λειτουργούν έτσι τα σύμβολα... ζήτω που καήκαμε!


    -----------------

    Shattered Glimpses...

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 26-02-2015 22:41 ]

    Ετσι ακριβώς.

    Παράθεση:
    Το μέλος parson στις 26.02.2015 έγραψε...

    Ποιος το ορίζει αυτό; Εσύ; Επειδή το σκέφτηκες;

    Ξαναλέω μην μπερδεύεστε με τους γερμανοτσολιάδες και τα νεοφιλελέ  που υπήρχαν μέχρι τώρα.

    Αυτό το ορίζει η στοιχειώδης αξιοπρέπεια τού ατόμου.Που εξ όσων φαίνεται,ο κ.Γλέζος δέν την έχει.

    ΥΓ.Ο Σάντας γιατί δέν εκμεταλλεύτηκε την συμμετοχή του στο κατέβασμα τής σβάστικας γιά να γίνη κι'αυτός "ιστορικόν στέλεχος τής αριστεράς";

    ΥΓ.Τζάμπα μάς την μαθαίνουνε φαίνεται,στο σχολείο,την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.......


    -----------------

    Ακολούθα μόνο
    εμέναLink

    > ,είμαι ο ανaction man

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 27-02-2015 12:53 ]


    Konstantinosoa
    27.02.2015, 11:32
    Τον Γλέζο τον έχω κριτικάρει σε ανύποπτο χρόνο, όταν οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του αποτελούσε ύβρις προς τοτεμ. Ωστόσο εδώ δεν είναι θέμα η δράση του αλλά η κριτική του και μόνο.
    Hastaroth
    27.02.2015, 13:00

    Το "ζητώ συγγνώμην που σάς εξαπάτησα" δέν είναι άσκηση κριτικής,αλλά δήλωση μεταμέλειας.Υπάρχει μιά κάποια διαφορά μεταξύ αυτών τών δύο.

    Και όταν κάποιος παραδέχεται ότι εξαπάτησε κάποιον άλλον,πρέπει να υποστή και κάποιες συνέπειες,έτσι δέν είναι;

    (Ασχετο,αλλά σχετικό:πρίν κάποιες δεκαετίες,ένα Ιαπωνικό αεροπλάνο έπεσε στο όρος Fuji εξ αιτίας μιάς κακής επισκευής που τού είχαν κάνει.Εκτός από τρείς επιζήσαντες-εκ τών οποίων ένα κοριτσάκι-όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν,καμμιά τρακοσαριά άτομα.Ο Ιάπων πρόεδρος τής αεροπορικής εταιρίας,που δέν είχε καμμιά προσωπική ανάμιξη στην πλημμελή επισκευή τού αεροπλάνου,έκανε χαρακίρι επειδή θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο γιά το δυστύχημα

    Επίσης προσφάτως ένα Κορεάτικο φέρρυ ναυάγησε στον Ειρηνικό,παρασύροντας στον θάνατο ούκ ολίγους επιβάτες,μεταξύ τών οποίων αρκετούς μαθητές ενός σχολείου που πήγαιναν εκδρομή.Ο δάσκαλος,που είχε επιτρέψει να γίνη αυτή η εκδρομή και που βεβαίως δέν μπορούσε να φανταστή ότι το πλοίο θ'ανατρεπόταν και θα βούλιαζε,αυτοκτόνησε διότι θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο γιά τον θάνατο τών μαθητών του.

    Τα ανωτέρω είναι δύο παραδείγματα-ακραία μέν,αλλά παραδείγματα-ευθιξίας,αξιοπρέπειας και ανάληψης ευθύνης.....

    ΥΓ.Απ'ό,τι κατάλαβα,η κριτική στην αριστερά γίνεται ώς εξής:"Φταίξαμε,σύντροφοι,αλλά θεωρούμε ότι επειδή είμαστε αριστεροί,άρα άγιοι,αυτό το φταίξιμό μας δέν πρέπει να έχη συνέπειες γιά εμάς".

    ΥΓ.Επίσης υποθέτω ότι ενας αριστερός μπορεί να βρίζη και να προσβάλλη τους μή αριστερούς ανενόχλητος,αλλά άν ένας μή αριστερός εκφράση γνώμη διαφορετική απ'αυτήν τού αριστερού,έστω και κοσμίως,θεωρείται αυτομάτως δοσίλογος.


    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Post αρνητικής αξιολόγησης
    optiras
    27.02.2015, 20:00

    Παράθεση:

    Το μέλος STEFANOS604 στις 26.02.2015, 19:50 έγραψε...
    Γλέζος  και Μ. Θεοδωράκης είναι σύμβολα και δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοια σχόλια ειδικά για ‘’καρέκλα’’ λόγω παχυλών μισθών και τα τοιαύτα.

    Διαφωνώ. για μένα δεν είναι σύμβολα... Αν θέλουν να κάνουν τα σύμβολα, ας το κάνουν σωστά... Και ας διαφοροποιούνται στις πράξεις από τους προκατόχους  ή από τους συναδέλφους τους (βλέπε δηλώσεις κύρτσου)...

    Όταν κάνει κανείς λάθος- και το παραδέχεται κιόλας- αναλαμβάνει και τις ευθύνες/ συνέπειες αυτής της επιλογής με πράξεις , όχι με λόγια... Αλλιώς μας δουλεύει...

    Παράθεση:

    Το μέλος STEFANOS604 στις 26.02.2015, 19:50 έγραψε...

    Σεβαστή η γνώμη τους και οι συμβουλές τους πολύτιμες , όπως εκφράζεται από μεγάλο ποσοστό Ελλήνων αλλά έπρεπε να γίνουν στο κόμμα και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Όταν  ενημερωνόταν πλήρως και συνέχιζε τη διαφωνία του ας την εξέθετε και δημόσια αλλά χωρίς πρότερη ενημέρωση πιστεύω ήταν απόλυτο λάθος.

    Οι γνώμες τους σεβαστές... Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να γίνονται και αποδεκτές ή να μην κριτικάρονται...

    Πολύτιμες; Εξατρτάται... Αν κάποιος κάνει λάθη συχνά, η αξία των συμβουλών του είναι συζητήσιμη και αμφισβητήσιμη... Άρα θα πρέπει να εξετάζεται  Και το γεγονός ότι κάποιος έχει κάποια ηλικία δεν δίνει αυτόματα ξία σε αυτά που λέι...Πόσο μάλλον αν ανήκει στην γεννιά που συμμετείχε στο σύστημα... και σήμερα ξέρουμε που οδήγησε και ότι καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα του....

    Παράθεση:

    Το μέλος STEFANOS604 στις 26.02.2015, 19:50 έγραψε...

    Εξ’ άλλου η εντολή του λαού ήταν και είναι ΝΑΙ σ’ όλες τις αλλαγές αλλά εντός της Ευρωζώνης.

    Αυτό από που προκύπτει; Έγινε δημοψήφισμα και δεν το πήρα χαμπάρι;


    Hastaroth
    28.02.2015, 15:09

    Κανένας άνθρωπος δέν πρέπει να "συμβολοποιήται" ακριβώς επειδή,ώς άνθρωπος,δέν είναι αλάνθαστος,δέν είναι τέλειος.Κι'επειδή το γήρας ούκ έρχεται πάντοτε μόνον,πολλές φορές φέρνει μαζί του και γεροντική άνοια,οπότε το μέχρι εκείνη την στιγμή "σύμβολο" μπορεί ν'αρχίση να λέη ασυνατρησίες.Τί πρέπει να κάνουμε τότε;Να δεχώμαστε ότι οι ασυναρτησίες που λέει είναι σωστές;Να λέμε ότι ναί μέν είναι "σύμβολο" αλλά άρχισε να "χάνη λάδια" οπότε συγχωρήστε τον;

    Να σεβαστώ μετά χαράς την ηλικία τού Γλέζου και την όποια (έστω και αμφιλεγόμενη,κατ'εμέ) προσφορά του στην χώρα,αλλά όταν δείχνη ασυνέπεια "έργω και λόγω",θα το λέω και θα το τονίζω (που έλεγε κι'ο αλήστου μνήμης Μένιος).Και στην προκειμένη περίπτωση,ώφειλε να παραιτηθή από μέλος του Ευρωκοινοβούλίου,εφ'όσον παραδέχτηκε ότι το αξίωμα αυτό το "κέρδισε" συμμετέχοντας στην παραπλάνηση τού κόσμου ώστε να τον ψηφίσουν.

    (Πάω να φάω κι'άλλο τζατζίκι τώρα.....)


    STEFANOS604
    28.02.2015, 16:14

    Καταδικάστηκαν όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να γίνουν σύμβολα της αντίστασης.

    Τα σύμβολα και τα άψυχα (σημαία, εθνόσημα…) και τα ανθρώπινα (Ν. Μαντέλα , Τσε Γκεβάρα , Ελ Βενιζέλος , Μ. Θεοδωράκης, Γλέζος…) ο κάθε λαός τα έχει ανάγκη.

    Αυτή είναι η γνώμη μου.


    extremist
    28.02.2015, 18:17
    Γιατί άραγε το να ζητήσει συγνώμη ένας πολιτικός γιατί νιώθει πως εξαπάτησε, να δημιουργεί ξαφνικά τέτοια θύελλα; Δεν πολυπιστεύω στις.....προφητείες που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν μανιτάρια, αλλά σίγουρα πιστεύω πως υπάρχουν και αυθεντικοί άνθρωποι ανάμεσα στους πολιτικούς που δεν θέλονν να γίνουν ένα με τους υπόλοιπους, και ΝΑΙ ζητούν συγνώμη από τον λαό και ελπίζουν σε κάτι καλύυτερο στο μέλλον. Τώρα να ζητάς συγνώμη και να μένεις στο κόμμα μου φαινεται λίγο περίεργο.... εγώ θα τον προτιμούσα να ζητήσει συγνώμη και να σηκωθεί να φύγει απο ένα κόμμα που άλλα λέει κι άλλα κάνει!! Ωστόσο ακόμα κι αυτό παίρνει πολύ νερό, γιατί παρ΄όλο που δεν ψηφίζω τους Συριζαίους ήταν οι πρωτοι που διαπραγματεύτηκαν, και ΝΑΙ τα σύμβολα είναι καλό να υπάρχουν αν αυτά χτίζουν κι όχι αν γκρεμίζουν αξίες και ιδανικά!!
    Konstantinosoa
    28.02.2015, 18:28

    Ο άγιος Παΐσιος εκοιμήθη το 1994. Το πρώτο διάσημο βιβλίο του εκδόθηκε το 1995, 20 χρόνια πριν. Δεν τίθεται θέμα αυθεντικότητας. Είχαν καταγραφεί πολλά, γιατί είχε εν ζωή τεράστια φήμη. Εγώ το είχα διαβάσει τότε, όντας φοιτητής. Και δεν είχε κανένα λόγο να αβαντάρει το ΚΚΕ, επίσημα άθεο κόμμα και όντας ορθόδοξος. Απο εκεί και πέρα, στην πορεία τον ανακάλυψαν και πολλοί άλλοι και φυσικά δεν μπορεί να διασταυρωθεί η αυθεντικότητα κάθε "προφητικού" λόγου που του αποδίδεται. Βιβλία έγραψε ελάχιστα και ο ίδιος (όχι προφητικά) και απο εκεί και πέρα κυκλοφόρησαν και πιο επίσημα βιογραφικά έργα του (Σκεύος εκλογής, το 5τομο των "Λόγων" του απο τη μονή της Σουρωτής στη Θεσσαλονίκη), αλλά και προσωπικές εμπειρίες πολλών μέχρι σήμερα.     

    Όσον αφορά τον λόγο περί συμβόλων και λαού που αναφέρθηκε πριν:

    Ως ηρρέθη τοις αρχαίοις "έτερον - εκάτερον.

    Για διαφορετικούς λόγους έκαστος, σύμβολα αποτελούν ο Τσέ, ο Μαντέλα, ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Ο Βενιζέλος απο που και ως που; Ήταν απο που να τον πιάσεις... Ο Γλέζος δε ως τι ; Επειδή συμμετείχε στον αντιστασιακό αγώνα; Ο μόνος ήταν; Ο παππούς μου έκανε κάτι καλύτερο όπως χιλιάδες: πολέμησε με τον Ελληνικό στρατό τον φασισμό, τραυματίστηκε και παρασημοφορήθηκε. Ακόμα πιο πολύ απο τον παππού μου ήταν 65.000 Έλλήνες, που σκοτώθηκαν σε μάχη ή εκτελέστηκαν απο τους Γερμανούς, Βουλγάρους και Έλληνες. Για να μην μιλήσω γι΄αυτούς που πέθαναν απο την πείνα...

    Ωστόσο Βενιζέλος και Γλέζος είχαν κοινά. Ο πρώτος θαύμαζε τον Μουσολίνι (και όχι μόνο......), ο δεύτερος παρέστη με αγωνιστικό φρόνημα στη κηδεία του δικτάτορα και γενοκτόνου πολλών, ιδίως των Ελλήνων, Εμβέρ Χότζα (δεν είναι φήμη υπάρχουν τηλεοπτικά πλάνα:

    >

    Περί συμβόλων μίλησαν πολύ σωστά και ο Optiras και ο Αλβέρτος. 

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 28-02-2015 18:40 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 28-02-2015 18:55 ]


    freak
    01.03.2015, 00:46

    Παράθεση:

    Το μέλος STEFANOS604 στις 28.02.2015, 16:14 έγραψε...

    Τα σύμβολα και τα άψυχα (σημαία, εθνόσημα…) και τα ανθρώπινα (Ν. Μαντέλα , Τσε Γκεβάρα , Ελ Βενιζέλος , Μ. Θεοδωράκης, Γλέζος…) ο κάθε λαός τα έχει ανάγκη.

    Πειραζει που δεν εχω αναγκη απο τιποτα σε ολα αυτα που αναφερεις?

    Αν και τον Γκεβαρα τον θαυμαζω, οχι ως συμβολο ωστοσο.