ελληνική μουσική
    853 online   ·  210.851 μέλη

    Νέος δίσκος Σωτήρης Δογάνης - Με τα φτερά της ρίζας

    AERAKIS
    31.03.2015, 00:01

    Με υπερηφάνεια και συγκίνηση οι Μουσικές Εκδόσεις "Σείστρον", πιστές στο ραντεβού τους με την Τέχνη, παρουσιάζουν το νέο δισκογραφικό album - κόσμημα του Σωτήρη Δογάνη με τίτλο:

    "Με τα Φτερά της Ρίζας"

    Στερέωμα, ο Ουρανός της Ράτσας!

    Τραγούδια, δέκα απ΄ τα πιο λαμπρά Του Αστέρια!

    Περήφανος Αητός Ταξιδευτής, ο Γίγαντας Έλληνας!

    Πρόκειται για έναν ακριβό δεκάλογο επιλεγμένων τραγουδιών απ΄ την αμύθητη περιουσία της Εθνικής μας Παραδοσιακής Μουσικής Έκφρασης, μέσα από τον οποίο ο χαρισματικός Σωτήρης Δογάνης, απ΄ τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές της γενιάς του, γίνεται μάρτυρας του Θαύματος των Αιώνων κι ακολουθώντας το πέταγμά Του ως άλλος ιχνηλάτης καλεί τον σύγχρονο Έλληνα να "δει" απ΄το Φως της Ρίζας του για να θεριέψει ο Ορίζοντάς του!

    Απ΄ την Κρήτη στην Ιωνία κι απ΄ την Ήπειρο στον Πόντο, ένας υμνικός μελωδισμός έρχεται ως Παιάνας να ερεθίσει την Ψυχή σε άτυπη μορφή σεναρίου στα πλαίσια μιας σύγχρονης ενορχηστρωτικής άποψης με ιδιαίτερο όμως σεβασμό στο Αρχέτυπο και με την εναρμόνιση, μέσω πρωτότυπης πλοκής φωνών, να πανηγυρίζει τον κοινό παρονομαστή μεταξύ του Κρητικού με το Βυζαντινό Μέλος και την Ηπειρώτικη Πεντατονία όσο βαθιά ειν΄ η Ρίζα της Μάνας Πατρίδας η πολύκορμος!

    Το εικαστικό μέρος του albumπου επιπλέον τιμητικά κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της Παγκρητίου Ενώσεως, υπογράφεται από φιλοτεχνημένα αποκλειστικά γι αυτό έργα των καταξιωμένων και βραβευμένων Κρητών αγιογράφων με λαογραφική ταυτότητα, υπέροχων εκφραστών του ιδιαίτερου στίγματος της Κρητικής Αγιογραφικής Σχολής κ.κ. Εμμ. Μπετεινάκη και Γ. Χρηστίδη. Επίσης φιλοξενείται σ΄ ένα έργο και η "υπογραφή" του βραβευμένου νέου αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών Κων/νου Παντούλα.

    "Με τα φτερά της Ρίζας". Ένα έργο που φιλοδοξεί να μπολιάσει όραμα τη "θωριά" της εποχής μας που αναζητεί σύμβολα και ταυτότητα να σηματοδοτήσει την πορεία της.

    Κεντρική διάθεση:

    Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

    Πλ. Κοραή 14, Τ.Κ 71202

    Τηλ./Fax: 2810225758

    www.aerakis.net