ελληνική μουσική
    627 online   ·  210.830 μέλη
    vasilisrave
    10.04.2015, 00:18

    γεια σας παιδια θα ανοιξω ενα θεμα το οποιο με απασχολει εδω και αρκετο καιρο σχετικα με το reason 7 ... 

    Λοιπον εχω αγορασει το reason 7 και εχω να πω οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο προγραμμα μιας και το περιβαλλον εργασιας ειναι αρκετα ευκολο και αρκετα ευχαριστο..πλεον εχω στην κατοχη μου μια συλλογη απο vst οπως NI massive synth,UHE συλλογη,arturia συλλογη και Korg συλλογη απο synth...εχω mac και οχι windows και το θεμα ειναι λιγο περιπλοκο...

    εψαξα αρκετα σε ξενα φορουμ τι παιζει με το reason 7 και αν υποστηριζει vst's εξωτερικους(δηλαδη οχι απο αυτα που πουλαει η εταιρια)και ειδα οτι οι περισσοτεροι ελεγαν οτι δεν υποστηριζει και δεν μπορει να τα εμφανισει...υπαρχει ενας τροπος ομως να τα ανοιξεις μεσω του external midi το οποιο ομως πρεπει να κατεβασεις και ενα προγραμμα που λεγεται soundflower και να το ρυθμισεις στα 64ch...ομως για να ηχογραφηθει ο ηχος του vst πρεπει να ανοιξεις και ενα audio track και να πατησεις εγγραφη για να ηγογραφηθει ο ηχος...επειδη ολο αυτο μου φαινεται περιπλοκο και βλακεια υπαρχει καποιος αλλος τροπος? σκεφτομαι να πουλησω το προγραμμα και να παω ή σε logic ή σε cubase ή σε ableton αλλα περισσοτερο μαρεσει το logic...μονο αυτο ειναι που με χαλαει στο reason ...στο ableton πας εκει που λεει plugins και τα ανοιγει κατευθειαν ..με το reason τι παιζει?

    οποιος ξερει να απαντησει παιδια,γιατι ειμαι πολυ μπερδεμενος..να σας πω επισης οτι δεν εχω και καρτα ηχου ..μηπως με την καρτα ηχου θα υπαρχει αλλος τροπος?

    περιμενω απαντησεις να στε καλα!


    panosdk
    11.04.2015, 12:30

    Επειδή το ψάχνω και εγώ το reason αυτό τον καιρό θα σου πώ τι κατάλαβα. Καταρχήν ειναι η φιλοσοφία τους να μην δουλεύουν με vst. Έχουν και ένα λόγο παραπάνω για να πουλάνε τα rack extensions προφανώς.Αν έχεις κάποια vst τότε δεν λέει να δουλέψεις με το reason. Γιατι δεν γίνεται να στηρίζεις την δουλεία σου πάνω σε patchakia και διάφορες χακεριές για να τρέχεις vst.

    Επίσης αν δείς την 8 έκδοση φαίνεται πως αρχίζει να μοιάζει με τα υπόλοιπα daws στο workflow. Και είναι και λογικό γιατί ο κόσμος έχει συνηθίσει να δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο.Οπότε δεν υπάρχει μεγάλος λόγος να μην διαλέξεις κάτι πιο Mainstream.

    Περισσότερα δεν μπορώ να σου πώ μιας και αποφάσισα οτι δεν κάνει για μένα το reason. Αλλά πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες ιδιαίτερα στην ηλεκτρονική μουσική το χρησιμοποιούν και το κάνουν rewire σε άλλο daw. Εγω δουλεύω με το reaper αν και το αρτιότερο daw που έχω δουλέψει ειναι το studio one.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 11-04-2015 12:31 ]


    vasilisrave
    17.04.2015, 13:08
    ναι γαμωτο,ξενερωσα οταν καταλαβα οτι δεν υποστηριζει vst μιας και γραφω ηλεκτρονικη μουσικη και τα εχω αναγκη ...σκεφτομαι να παω σε ableton 9 σε imac και logic pro x σε macbook ..αλλα εχω να πω οτι το reason ειναι ενα ευχαριστο προγραμμα και εχει ωραιο περιβαλλον εργασιας αλλα το μονο αρνητικο ειναι αυτο με τα vst!
    panosdk
    17.04.2015, 17:15
    Κοίτα μπορείς να κάνεις rewire τα κανάλια σου στο daw που θες. Στο reaper ας πούμε το δοκίμασα χθές και δουλεύει άψογα. Οπότε δουλεύεις και με τα δύο. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.Δεν ασχολούμαι πολύ με edm για να σου πώ πιο πολλά πάντως υπάρχει και αυτή η επιλογή.