ελληνική μουσική
    637 online   ·  210.833 μέλη

    Ben E. King (Stand by me) καλό ταξίδι.....

    mary_omikron
    02.05.2015, 08:07

    Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του Ben E King

    Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ben E King, ερμηνευτής του θρυλικού τραγουδιού Stand By Me, βυθίζοντας στο πένθος τους φίλους της Soul και R & B μουσικής σε όλο τον κόσμο. 

    Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, ακόμη κι αν το όνομα Ben E King δεν σου λέει πολλά, είναι εξαιρετικά απίθανο τα αυτιά σου να μην έχουν έρθει σε επαφή με τουλάχιστον ένα κομμάτι της δουλειάς του. 

    Το Stand By Me, είναι ο λόγος για τον οποίο ο γεννημένος το 1938 ως Benjamin Earl Nelson καλλιτέχνης που πέθανε σήμερα στα 76 του χρόνια, θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη του κόσμου. 

    Άλλωστε, το συγκεκριμένο τραγούδι βρέθηκε δύο φορές στην κορυφή των charts ερμηνευμένο από τον ίδιο. Τόσο το 1961 όταν πρωτοκυκλοφόρησε, όσο και 25 χρόνια αργότερα όταν έντυσε μουσικά την ομώνυμη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο αδικοχαμένος River Phoenix. 

    Συνολικά εννέα φορές το Stand By Me βρέθηκε πολύ ψηλά στις πωλήσεις ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τις δύο που προαναφέραμε αλλά και επτά ακόμη διασκευασμένο από άλλους μουσικούς, με κορυφαία όλων πιθανότατα εκείνη από τον μοναδικό και ιδιαίτερο John Lennon

    Ο Ben E King ξεκίνησε να τραγουδά τη δεκαετία του ’50 με τους Five Crowns και γνώρισε επιτυχία ως μέλος των Drifters, αλλά η εκτόξευση ήρθε το 1961 όχι μόνο με το Stand By Me, αλλά και με το υπέροχο Spanish Harlem, το οποίο και σηματοδότησε την έναρξη της σόλο καριέρας του. 

    Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο θάνατο από φυσικά αίτια. Μέχρι σήμερα δεν είχε ανακοινωθεί κάποια ασθένεια, ενώ οι τελευταίες του εμφανίσεις είχαν πραγματοποιηθεί το 2014. 

    http://www.sport-fm.gr/article/pagkosmia-sugkinisi-gia-to-thanato-tou-Ben-E-King/3084916


    -----------------

    Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 02-05-2015 08:09 ]