ελληνική μουσική
    825 online   ·  210.849 μέλη

    Η ΕΣΣΔ πίσω από τους Sex Pistols με στόχο το «χάος στη Δύση»

    TRAVELOGUE
    05.05.2015, 15:42

    Η πανκ σκηνή που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970 δεν θα υπήρχε χωρίς την συμβολή της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, η οποία κρύβεται πίσω από τη χρηματοδότηση των εμβληματικών συγκροτημάτων της όπως οι Sex Pistols, οι Clash και οι Ramones, ισχυρίζεται συνταξιούχος πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας (KGB).


    Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας (NTV), ο Αλεξέι Βαρενίκοβιτς Βολόσιν υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση της ΕΣΣΔ ξόδεψε «εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια» στην επιχείρηση αυτή που είχε ως μοναδικό στόχο «να δημιουργήσει απόλυτο χάος» και «να διαστρέψει τους νέους της Δύσης προς μηδενιστικές ιδεολογίες ενάντια στο κατεστημένο».

    Ο συνταξιούχος πλέον πράκτορας της KGB, στη διάρκειας της ωριαίας συνέντευξής του στο κρατικό μέσο έφτασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι οι στίχοι πολλών από τα διάσημα τραγούδια των Sex Pistols, της πιο εμβληματικής μπάντας της πανκ ροκ σκηνής, είχαν γραφτεί από μια ομάδα ψυχολόγων και προπαγανδιστών της ΕΣΣΔ. Ανάμεσα σε αυτά, τα «I am an anarchist», «God save the Queen the fascist regime» και «No future», ανάμεσα σε αυτά.

    «Καταλάβαμε εκείνη την εποχή ότι η μουσική ήταν ένα ισχυρό μέσο προπαγάνδας για να προσελκύσουμε τους νέους», εξήγησε ο 77χρονος Ρώσος.

    Ο 77χρονος σήμερα Αλεξέι Βαρενίκοβιτς Βολόσιν υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση της ΕΣΣΔ ξόδεψε «εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια» ενώ υπερηφανεύτηκε για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης.

    «Η αποστολή μας ήταν να εκμεταλλευτούμε την εφηβική οργή προς όφελός μας και να στρέψουμε τη baby boomer γενιά της Δύσης προς μια παρακμιακή, ενάντια στο κατεστημένο και υπέρ των ναρκωτικών κουλτούρα που θα προκαλούσε εξεγέρσεις και θα έφερνε στις Δυτικές δημοκρατίες το απόλυτο χάος. Μέχρι που προωθήσαμε στα mailnstream ραδιόφωνα προκειμένου να προωθήσουμε τη μουσική αυτή ώστε να ακούγεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους», τόνισε στη συνέντευξή του φανερά υπερήφανος για την επίτευξη του στόχου.

    «Για πολλούς από εμάς στην KGB, η διείσδυση της πανκ σκηνής τη δεκαετία του 1970 ήταν ένα από τα πλέον επιτυχημένα προπαγανδιστικά πειράματα της ΕΣΣΔ», καταλήγει.

    Πηγή: World News Daily Report

    *Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Έθνος


    TRAVELOGUE
    05.05.2015, 16:00

    Να υποθέσουμε πως ήταν προσωπική επιλογή του - τότε - Σοβιετικού ηγέτη Μπρέζνιεφ, η διασκευή του τραγουδιού My way του Frank Sinatra, από τους Sex Pistols ως μία ακόμη προπαγανδιστική κίνηση της Σοβιετικής Ένωσης για να χτυπήσει το αμερικανικό star system του οποίου αγαπημένο παιδί ήταν ο Frank ?

    Κι αν είναι έτσι, οπωσδήποτε η σκηνή στο τέλος του βίντεο κλιπ, στο οποίο ο Sid Vicious πυροβολεί το κοινό του σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε απονομή βραβείων Όσκαρ, δεν μπορεί παρά να συμβολίζει το τέλος του Hollywood και της βιομηχανίας θεάματος. Να δείτε που αν το ψάξουμε, η σκηνοθετική ιδέα θα ανήκει στον Ταρκόφσκι... 

    Υ.Γ. : Πως του ξέφυγε τέτοια συνωμοσία του Λιακόπουλου... {#emotions_dlg.happycrazy}



    Orfeus
    05.05.2015, 22:05

    Μάλιστα!
    Έτσι εξηγείται λοιπόν το υπέροχο διπλό άλμπουμ (και ομότιτλο τραγούδι) των Clash ...Moscow Calling του 1979!

    {#emotions_dlg.tt2}


    Konstantinosoa
    05.05.2015, 22:14
    Μπορεί και να γίνονταν όντως. Μπορεί και να είναι άλλο ένα επεισόδιο της Πουτινιάδας, όπου κάποιος πληρώνεται για να δημιουργεί εντυπώσεις, μιας και ο Πούτιν θεωρείται πολιτικά και όχι ιδεολογικά συνεχιστής του ψυχρού πολέμου. Ξέρουμε απο τα αρχεία της CIA, πως μια σειρά καλλιτεχνών και ο Λένον παρακολουθούνταν για τέτοια ζητήματα. Εκείνο όμως που δεν λένε, είναι πόσοι τα πήρανε απο τους Αμερικάνους και τα παίρνουνε, για να κάνουνε προπαγάνδα κατά της ΕΣΣΔ και νυν Ρωσίας.
    jagoras
    06.05.2015, 01:34

    χαζομάρες...


    DeepJetDiver
    06.05.2015, 01:34
    Συμφωνώ με τα προηγηθέντα σχόλια, Κωνσταντίνε το σχόλιο σου το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, άσχετα κατά πόσο θεωρώ όυι ισχύει ή όχι, νομίζω ότι σαν ερώτημα έχει λόγο ύπαρξης. Την συγκεκριμένη θεωρία την βρίσκω ενδιαφέρουσα, μπορεί να έχει κάποια αλήθεια αλλά επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω. Αν όχι για κάτι άλλο, για το γεγονός ότι παραβλέπει τα λιδια τα θέματα και τα προβλήματα των δυτικών κοινωνιών και των νέων (αλλά και την δημιουργικότητα των νέων), από τα οποία βγήκαν αυτά τα κινήματα.
    tallos
    06.05.2015, 09:43
    Υποψιάζομαι ότι τους στιχους του τραγουδιου ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ του Μακη Χριστοδουλοπουλου τους εγραψε η Τουρκικη μυστικη υπηρεσια για να αποτρεψει τους νεους μας να παντρευωνται και να μειωθεί ο πληθυσμος της ελλαδας.
    ilias-nekt
    13.05.2015, 15:07

    Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Κωνσταντίνο.. Εδώ βλέπουμε ακόμα και αμερικάνικες ταινίες να κανουν προπαγάνδα κατά της Ρωσίας...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την ilias-nekt, 13-05-2015 15:08 ]


    freak
    17.05.2015, 20:38

    Οποιος εχει ασχοληθει εστω και ελαχιστα με το πανκ, αντιλαμβανεται τι μπαρουφα ειναι η δηλωση αυτη.

    Δεν ειναι Scorpions kai Bon Jovi.


    kafrstyle
    18.05.2015, 17:50

    Νταξ...

    Ξαφνικά κάποιος είχε μια επιφοίτηση και αισθάνθηκε την ανάγκη για εξομολόγηση...

    Απλά με το που το διάβασα σκέφτηκα ορισμένα "ζητηματάκια" που προκύπτουν από το άρθρο:

    1)Δεν υπάρχει πλέον η ΕΣΣΔ, καθώς και τα εν λόγω συγκροτήματα, αν δεν απατώμαι, πράγμα που καθιστά αδύνατο τον αντίλογο. Αυτό από μόνο του το βλέπω σαν απόπειρα συκοφάντησης και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών.

    2)Ακούγοντας από μικρός τέτοια μουσική, δεν έγινα ούτε περιθωριακός ναρκομανής ούτε αναρχικός.

    3)Η ίδια η ΕΣΣΔ ήταν μια μορφή οργανωμένου κράτους. Οπότε δεν νομίζω ότι αν ήταν να ξοδέψει χρήματα για προπαγάνδα στρατευμένης τέχνης θα έδινε άλλου είδους περιεχόμενο. Στο κάτω-κάτω, η ΕΣΣΔ δεν διέλυσε την Ρωσική κοινωνία, άλλαξε μόνο χαρακτήρα.

    4)Στην ΕΣΣΔ ούτε έμπαιναν ούτε έβγαιναν ναρκωτικά. Ήταν το μοναδικό κράτος που ήταν πολέμιο σε τέτοιες ουσίες. Άλλες είναι οι κυβερνήσεις που ανεβοκατεβαίνουν με λεφτά που ελέγχονται από ναρκω-καρτέλ.

    5) Από τις ίδιες αυτές τις κυβερνήσεις βγαίνουν και οι θεωρίες συνομωσίας, με όλα τα εξωφρενικά σενάρια όπως αυτό.

    Αυτά για την ώρα, απολαύστε τις δημιουργίες της Punk υπεύθυνα και μακριά από ναρκωτικά...

    LOL