ελληνική μουσική
    515 online   ·  210.821 μέλη

    Κουτί Παραπόνων - 4ος Διαγωνισμός Τραγουδιού

    georgedalaras4
    11.06.2015, 21:58

    Παράθεση:

    Το μέλος PetrosTser στις 11.06.2015, 21:32 έγραψε...

    Σεβαστό να θεωρείς αυτά που θεωρείς ως λάθη, αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενική άποψη.

    -Σχετικά με το πρώτο, η αλλαγή των όρων και θεμιτή ήταν και επιβλήθηκε από συγκεκριμένες συνθήκες.

    -Σχετικά με το δεύτερο, ποιες είναι οι "οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες οι ψήφοι των γνωστών μου θα περαστούν στο σύστημα ως έγκυρες"; Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, οι λεπτομέρειες του αλγόριθμου δεν είναι γνωστές, το πώς λειτουργεί τον γνωρίζει μόνο αυτός που τον κατασκεύασε. Έχουν δημοσιοποιηθεί στο σάιτ περιπτώσεις συμμετεχόντων που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους ψηφοφόρους τους να ξεγελάσουν τον αλγόριθμο, αλλά φυσικά απέτυχαν.

    -Σχετικά με το τρίτο, η απάντηση βρίσκεται στους Όρους του Διαγωνισμού: "9. Τα μέλη του MusicHeaven που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι σε γενικές γραμμές πιο "πιστοποιημένα" όσον αφορά τη μοναδικότητά τους, γι' αυτό και η ψήφος τους έχει μεγαλύτερο βάρος από αυτή ενός μέλους του Facebook. Θεωρούνται δηλαδή πιο "πιστοποιημένοι" κριτές. Έτσι, οι ψήφοι μέσω MusicHeaven προσμετρώνται στην τελική βαθμολογία με βάρος 90%, ενώ του Facebook με βάρος 10%. Ο λόγος που επιτρέπουμε την ψήφο πιστοποιημένων μελών του Facebook (για πρώτη φορά) είναι πως θεωρούμε τη διάδοση ενός τραγουδιού, μέσω του μεγαλύτερου social network παγκοσμίως, πολύ σημαντική για τους καλλιτέχνες, ενώ θεωρούμε πως το όποιο πλεονέκτημα μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης με μεγάλο αριθμό από Facebook fans, αντισταθμίζεται από το μειωμένο ποσοστό βάρους της ψήφου τους."

    ------

    Από εκεί κι έπειτα, είναι κατανοητό να έχει κάποιος τυχόν ενστάσεις ή διαφωνίες για κάποια πράγματα, αλλά με την προϋπόθεση ότι γνωρίζει επαρκώς τις καταστάσεις.

    Το να μου λες ότι η εναλλακτική είναι να ψηφίζουμε τους καλύτερους αλλά ταυτόχρονα να ενοχλείσαι που δεν μετράνε όλες οι ψήφοι... ε αυτό είναι αντίφαση! Πώς ψηφίζουμε τους καλύτερους εάν π.χ. έχουμε ακούσει μόνο το κομμάτι του φίλου μας;

    [ τροποποιήθηκε από τον/την PetrosTser, 11-06-2015 21:33 ]



    Εννοείται πως είναι υποκειμενική άποψη η δική μου όπως και η δική σου, όπως και των διοργανωτών.

    - Ως προς την αλλαγή των όρων, όπως έχω γράψει και σε άλλο post -ξέρει η Chrysana- , καθιστά τον διαγωνισμό άκυρο. Είτε πρόκειται για διαγωνισμού του δημοσίου είτε για διαγωνισμό τραγουδιού η μονομερής αλλαγή των όρων μιας σύμβασης, καθιστά αυτήν άκυρη και αυτό δεν είναι υποκειμενικό. Είναι θετό δίκαιο, σε ισχύ στην ελληνική επικράτεια και οι γνώσεις των νομικών,μου επιτρέπουν να μπορώ να διαβεβαιώσω για την αλήθεια του ισχυρισμού.

    - Οι οδηγίες είναι σαφής, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Συνδεθείτε, ακούστε (έστω και με κλειστό τον ήχο του υπολογιστή σας) τα κομμάτια και μετά ψηφίστε μερικά ώστε να γίνει δεκτή η ψήφος.

    Δεν διάβασα περίπτωση που να συνέτρεχαν τα παραπάνω και να ακυρώθηκαν ψήφοι.

    Εν προκειμένω, γιατί άραγες να μην έχω δικαίωμα να μου αρέσει ένα κομμάτι και όχι πολλά; Είναι υποχρεωτικό;;

    Και γιατί άραγες να μη μπορώ να έχω ακούσει ενδελεχώς τα κομμάτια χωρίς να είμαι συνδεδεμένος, ή από το γραφείο μου, και να γυρίσω σπίτι, να συνδεθώ και να ψηφίσω;;


    - Εδώ υπάρχει μια αντίφαση, ενώ το σύστημα ισχυρίζεσαι ότι λειτουργεί σωστά και ο αλγόριθμος επίσης απ την άλλη μιλάς για πιστοποίηση μεγαλύτερη ή μικρότερη. Ολίγον έγκυος δηλαδή ή πολύ.

    -----

    Σου μίλησα για την ιδεολογία μου και για τη συμμετοχή μου στις εκλογές αλλά και στους διαγωνισμούς. Η ουτοπία για μένα είναι αυτή και αυτήν θα στηρίζω και θα κυνηγώ.

    Κι εξήγησα νομίζω παραπάνω ότι η διαλογή ψήφων με βάση κριτήρια οδηγεί όπως εξήγησα σε αντίθετα αποτελέσματα.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την georgedalaras4, 11-06-2015 21:59 ]


    PetrosTser
    11.06.2015, 22:09

    -Το δικαίωμα στην αλλαγή των όρων υπάρχει σε κάθε διαγωνισμό, από την στιγμή που το κατοχυρώνεις.

    -Συνεχίζεις να νομίζεις ότι ξέρεις πώς λειτουργεί το σύστημα. Δικαίωμα έχεις να σου αρέσει και μόνο ένα κομμάτι, δικαίωμα έχεις να τα έχεις ακούσει και από άλλον υπολογιστή ή χωρίς να έχεις κάνει login πριν ψηφίσεις. Αυτά είναι προφανή.

    -Δεν μίλησα εγώ για πιστοποίηση, ένας εκ των Όρων του Διαγωνισμού ήταν αυτό που παρέθεσα, νομίζω ήταν σαφές. Τους όρους δεν τους συνέταξα εγώ, καθότι δεν συμμετέχω στην διοργάνωση του Διαγωνισμού. Δεν εκπροσωπώ το σάιτ σε κανέναν βαθμό, απλό μέλος είμαι. Ρώτησες γιατί είναι διαφορετικό το ποσοστό και σου απάντησα ότι, σύμφωνα με τους όρους, τα μέλη του MH θεωρούνται πιο πιστοποιημένα. That's all.


    georgedalaras4
    11.06.2015, 22:22

    Παράθεση:

    Το μέλος PetrosTser στις 11.06.2015, 22:09 έγραψε...

    -Το δικαίωμα στην αλλαγή των όρων υπάρχει σε κάθε διαγωνισμό, από την στιγμή που το κατοχυρώνεις.

    -Συνεχίζεις να νομίζεις ότι ξέρεις πώς λειτουργεί το σύστημα. Δικαίωμα έχεις να σου αρέσει και μόνο ένα κομμάτι, δικαίωμα έχεις να τα έχεις ακούσει και από άλλον υπολογιστή ή χωρίς να έχεις κάνει login πριν ψηφίσεις. Αυτά είναι προφανή.

    -Δεν μίλησα εγώ για πιστοποίηση, ένας εκ των Όρων του Διαγωνισμού ήταν αυτό που παρέθεσα, νομίζω ήταν σαφές. Τους όρους δεν τους συνέταξα εγώ, καθότι δεν συμμετέχω στην διοργάνωση του Διαγωνισμού. Δεν εκπροσωπώ το σάιτ σε κανέναν βαθμό, απλό μέλος είμαι. Ρώτησες γιατί είναι διαφορετικό το ποσοστό και σου απάντησα ότι, σύμφωνα με τους όρους, τα μέλη του MH θεωρούνται πιο πιστοποιημένα. That's all.



    -Όχι, το ότι γράφονται σε μία σύμβαση κάποιοι όροι δεν σημαίνει ότι είναι και ισχυροί ή αλλιώς μη παράνομοι ή καταχρηστικοί.

    -Μπορεί να παρέμβει διαχειριστής όπως σε προηγούμενο post και να επιβεβαιώσει αυτό που λέω. Συνάγεται καθαρά από προηγούμενες απαντήσεις.

    -Όχι, δε ρώτησα για την διαφορετικότητα των ποσοστών. Μίλησα για την προφανή αντίφαση που υπάρχει  όταν από τη στιγμή που ο αλγόριθμος πιστοποιεί τους χρήστες -όπως γίνεται δεκτό-  ενώ ταυτόχρονα ισχύει ο φόβος και η διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στους χρήστες του fb.


    PetrosTser
    11.06.2015, 22:49

    Μου αρέσει που συζητάμε με παυλίτσες χαχαχααχ τακτοποιημένα πράγματα {#emotions_dlg.biggrin}

    -Αυτό είναι ζήτημα νομικό, δεν έχω ψάξει για να βρω σχετική διάταξη αλλά μέχρι να την δω δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας τέτοιος όρος, που όλοι μας τον έχουμε συναντήσει πάμπολλες φορές σε ένα κάρο διοργανώσεις και όχι μόνο, μπορεί να είναι παράνομος.

    -Δεν ξέρω σε ποιες απαντήσεις αναφέρεσαι και θα ήθελα να μου τις παραθέσεις αν σου είναι εύκολο.

    Πάντως, όταν πας να ψηφίσεις, σου βγάζει πάνω-πάνω ένα πλαισιάκι που λέει εναργώς "Διάβασε πριν ψηφίσεις". Εκεί μέσα λέει, ανάμεσα στα άλλα: "2. Βαθμολογείς όσα τραγούδια θέλεις, κάνοντας κλικ πάνω στα αστέρια." (άρα μπορείς να βαθμολογήσεις και μόνο ένα, ή και κανένα) και "6. Μην ψηφίσεις βιαστικά και απόλαυσε την εμπειρία τού να είσαι μέλος μιας πολυμελούς κριτικής επιτροπής! Για να μην ...πελαγώσεις: Αν δεν έχεις χρόνο να ακούσεις "με τη μία" όλα τα τραγούδια ενός group, σημείωνε σε ένα Word ή Excel ή σε ένα τετράδιο όσα τραγούδια ξεχωρίζεις κάθε φορά, με τις βαθμολογίες τους. Αργότερα προχώρησε με τα υπόλοιπα τραγούδια του group και όταν ολοκληρώσεις την ακρόαση, πέρασε όλες τις βαθμολογίες και πατησε το κουμπί." (άρα ακούς τα κομμάτια όπως σε βολεύει).

    -Και οι ψηφοφόροι του facebook είναι πιστοποιημένοι (με αριθμό κινητού). Αυτό που λέει ο όρος είναι ότι τα μέλη του MusicHeaven με δικαίωμα ψήφου θεωρούνται ως πιο "πιστοποιημένοι" κριτές των κομματιών από τους χρήστες του facebook. Αυτό σχετίζεται προφανώς με το ότι έχουν γίνει μέλη πριν την έναρξη του διαγωνισμού και έχουν μία συγκεκριμένη συμμετοχή στην κοινότητα (ορισμένο αριθμό χρυσών νοτών).


    trelakias
    11.06.2015, 23:15

    Για τον αλγόριθμο δεν προκύπτει από καμία έγκυρη πηγή το πως λειτουργεί.

    Ας το λάβετε υπόψη στις απαντήσεις παρακάτω για να μην γεμίσει ακόμα ένα θέμα με φανταστικές ιστορίες.


    georgedalaras4
    11.06.2015, 23:28

    Έτσι!! Όλα σε τάξη όλα στα πρόγραμμα. Smile


    - Ως νομικός μιλάω εν προκειμένω. Είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτούς που συναντάς σε μυριάδες συμβάσεις ασφαλιστικών εταιριών, τραπεζών κλπ κλπ.

    - Μη με βάζεις να ψάχνω, είναι άπειρα το topics για το θέμα και οι παρεμβάσεις αλλά ακόμη και τεχνικά να το δεις δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελέγχου και σου ανέφερα παράδειγμα προηγουμένως. Κάποιος ακούει τα κομμάτια από το γραφείο, του αρέσει ένα και πηγαίνει σπίτι και το ψηφίζει. Είναι κακόβουλος και αυτός και η ψήφος του.

    - Ναι, αυτό που λέω εγώ είναι ότι ολίγον έγκυος δεν υπάρχει. Ή είσαι πιστοποιημένος και ψηφίζεις ή δεν είσαι. Λίγο πιστοποιημένος τί πάει να πεί; Κι αν θες στο fb ο πιστοποιημένος έχει και αρ. τηλεφώνου. Στο mh τί έχει;


    PetrosTser
    11.06.2015, 23:39

    -Θα μπορούσες να με παραπέμψεις σε συγκεκριμένη διάταξη;

    -Μην το ξαναλέμε, δεν γνωρίζεις ποια ψήφος είναι κακόβουλη. Ούτε εγώ γνωρίζω. Κανείς μας δεν γνωρίζει, πλην του δημιουργού του. Σου απέδειξα ότι επιτρέπεται να ψηφίσεις μόνο ένα. Από εκεί κι έπειτα, αγνοείς τι ελέγχει ο αλγόριθμος και πώς, για να μπορείς να μιλήσεις για περιθώρια ελέγχου, και μάλιστα στενά.

    -Πιστοποίηση μοναδικότητας στο facebook μέσω κινητού, και στο MH μέσω IP προφανώς. Από εκεί κι έπειτα, είπαμε, λόγος γίνεται για "πιστοποιημένους" (εντός εισαγωγικών!) κριτές. Αυτό λένε οι όροι. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, και ζητώ συγγνώμη από την διοργάνωση σε περίπτωση που είναι παρερμηνεία, είναι ότι με αυτό τον όρο εισάγεται συντελεστής ως προς την βαρύτητα της γνώμης που εκφράζεις μέσω της ψήφου σου.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την PetrosTser, 11-06-2015 23:41 ]


    georgedalaras4
    12.06.2015, 00:02

    - Θα πρέπει να παραθέσω τον μισό αστικό κι εμπορικό κώδικα...

    - Σου ξαναλέω ότι υπήρχαν posts που ο διαχειριστής διαβεβαίωνε ότι ακυρώθηκε η ψήφος επειδή ο συγκεκριμένος διαμαρτυρόμενος ψήφισε "μονοκούκι". Συμφωνούμε ότι υπάρχει σκοτάδι για το τι και πώς ελέγχει ο αλγόριθμος. Εγώ προτιμώ φως σε όλα και όχι σκοτάδια που μπορούν να δημιουργήσουν υποψίες.

    -Συμφωνώ απόλυτα και αυτό κατά την ταπεινή, υποκειμενική μου άποψη είναι αρνητικό.


    PetrosTser
    12.06.2015, 00:11

    -ΟΚ, αν δεν το δω, δεν μπορώ να το δεχτώ. Το κλείνω εδώ.

    -Το τι θα πει "μονοκούκι" και πώς εντοπίζεται, ξαναλέω δεν είναι γνωστό. Και δεν μπορεί να γίνει γνωστό, γιατί τότε οι συμμετέχοντες θα είχαν στην διάθεσή τους "οδηγίες παράκαμψης του αλγόριθμου" και ακριβώς τότε θα γινόταν αυτό που κατέκρινες παραπάνω, δηλαδή να τις γνωστοποιούν στους ψηφοφόρους τους για να ανέβει το δικό τους κομμάτι. Δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος, αλλά δεν έχουμε και κανένα λόγο να μην δείξουμε εμπιστοσύνη σε ένα σάιτ που τόσα χρόνια τρέχει από την αγάπη και τον ιδρώτα του δημιουργού του, ο οποίος, εάν ήθελε να ανταμείψει συγκεκριμένα κομμάτια γνωστών του με προβολή και έπαθλα, θα μπορούσε να το κάνει και χωρίς διαγωνισμό, και άρα χωρίς όλο τον κόπο και το στρες που αυτό περιλαμβάνει, και χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει όλη την μικρότητα και την αχαριστία που αντιμετωπίζει τόσο καιρό από συγκεκριμένα άτομα. Το κλείνω και αυτό εδώ.

    -Αρνητικό για σένα ή όχι, αυτός είναι ο όρος, δεν έχω να πω κάτι παραπάνω επ' αυτού. Είναι θέμα της διοργάνωσης και δεν σκοπεύω να μιλήσω εξ ονόματός της. Το κλείνω και αυτό εδώ.

    Καλό βράδυ εύχομαι!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την PetrosTser, 12-06-2015 00:12 ]


    georgedalaras4
    12.06.2015, 00:15

    Goodnight!


    Orfeus
    15.06.2015, 17:16

    Ένα -άλλου είδους- ψηφοθηρικό στυλ. Ιδού το μήνυμα που έλαβα:

    "Γεια σου!!! Ακουσες το τραγουδι 1η Σεπτεμβρη; Αν σου αρεσει θα το εκτιμουσα να το ψηφισεις. Δεν ειναι δικο μου απλα μου αρεσει και θα ηθελα να προκριθει!"

    Δεν πας καλά κυρ-καλλιτέχνη.



    KRISTHESS
    15.06.2015, 17:18
    που να προκριθεί? :-Ρ στον τελικό του τελικού?
    Orfeus
    15.06.2015, 17:21

    Μα μόνο αηδία με έκανε να νιώσω. Αηδία για το διεστραμμένο μυαλό ορισμένων που θέλουν να λέγονται "καλλιτέχνες". (Εννοείται ότι δεν το ψήφισα.)


    11R
    20.06.2015, 07:00
    Καλημερα κι απο μενα. Επιτρεπεται να ρωτησω κατι που δεν καταλαβα τι ισχυει τελικα απο αυτα που διαβασα? Εγω ακουσα πολλα απο τα τραγουδια που συμμετειχαν,και ψηφισα "μονοκουκι" οπως γραφτηκε νωριτερα καποιο το οποιο ξεχωρισε για μενα για Χ λογους (με κυριοτερο την παραγωγη του που ηταν απιστευτα προσεγμενη σε σχεση με ολα οσα ακουσα). Η ψηφος δοθηκε μεσω musicheaven και οχι μεσω facebook. Με αυτα που διαβασα (και μου εκαναν μεγαλη εντυπωση για να πω την αληθεια) δεν καταλαβα αν τελικα μετρησε ή οχι. (το τραγουδι ετσι κι αλλιως απ οτι ειδα δεν περασε στον τελικο,αλλα δεν εχει σημασια αυτο,για μενα ομως εχει σημασια το αν ΔΕΝ καταμετρηθηκε η ψηφος μου)
    EVAGGELIASAKELLARIOU
    20.06.2015, 12:14
    Καλημέρα, 11R. Η ψήφος σου καταμετρήθηκε, όπως και όλων όσων ψήφισαν είτε μέσω ΜΗ είτε μέσω facebook. Απλά, το σύνολο των ψήφων των ακροατών, που ψήφισαν μέσω ΜΗ,  των τραγουδιών  υπολογίστηκε σε ποσοστό 90% , ενώ το υπόλοιπο 10% είναι το ποσοστό των συνολικών ψήφων, όσων ψήφισαν μέσω facebook. Ελπίζω η απάντησή μου να σε κάλυψε. Ε.Σ.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την EVAGGELIASAKELLARIOU, 20-06-2015 12:15 ]


    11R
    20.06.2015, 13:00
    Ευχαριστω πολυ Ευαγγελια,με καλυψες πληρως!
    KRISTHESS
    24.06.2015, 18:17

    και κάλυψες και μας έβγαλες και τα μάτια {#emotions_dlg.tt2}


    Orfeus
    24.06.2015, 18:22

    Σαν τον Σαμψών και τον Ρωμανό Διογένη

    μαζί καταντήσαμε!!! {#emotions_dlg.tt2}

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Orfeus, 24-06-2015 18:22 ]


    EVAGGELIASAKELLARIOU
    25.06.2015, 10:24

    Καλημέρα. Αυτά παθαίνει όποιος πατάει λάθος πλήκτρα και βιάζεται. Συγνώμη, αλλά δεν θα το ξανακάνω! {#emotions_dlg.tt2} Ε.Σ.