ελληνική μουσική
    547 online   ·  210.833 μέλη

    Ο Νίκος Ξυδάκης στο “Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών” στη Λέρο

    elechrista
    22.06.2015, 23:27

    «Στην αρχή των τραγουδιών»

     Θέατρο Κάστρου Παναγιάς, Τετάρτη 1 Ιουλίου

    Ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές εμπνεύσεις, θα βρεθεί για μια ξεχωριστή συναυλία στη Λέρο, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στο μαγευτικό Θέατρο του Κάστρου Παναγιάς, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών».

    Μια συναυλία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, καθώς ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος έχει ζήσει τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο, θα μας φέρει με τη μουσική του την ευωδιά της ατμόσφαιρας της Ανατολής, μεταφέροντάς μας στο  χώρο του Ελληνισμού της Αιγύπτου όπου μεγάλωσαν, έζησαν και άφησαν το στίγμα τους πολλοί Λεριοί.

    Έτσι λοιπόν ο κορυφαίος τραγουδοποιός θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες του, ξεκινώντας από την «Αρχή των Τραγουδιών» και συνεχίζοντας με σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του, ξεδιπλώνοντας  μία αγαπημένη του μουσική διαδρομή,  από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» στα τραγούδια της Σαπφούς και στο «Γρήγορα η ώρα πέρασε», από το «Ερωτικό» του Ν. Λαπαθιώτη σε τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους και ποιήματα των Γ. Βιζυηνού, Μ. Γκανά, Δ. Καψάλη, Θ. Γκόνη.

    Θα τον συνοδεύσουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:

    Δημήτρης Μπουζάνης – πιάνο

    Δημήτρης Χουντής – σαξόφωνο

    Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι

    Βαγγέλης Καρίπης – κρουστά

    Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο

    Επιμέλεια ήχουΘανάσης Γκίκας

    Το ξεχωριστό αυτό μουσικό ταξίδι του Νίκου Ξυδάκη θα συνεχιστεί στην Κω, την Παρασκευή 3 Ιουλίου.για μια μοναδική συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι το «Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών» στη Λέρο από φέτος είναι μέλος της EFFE, ένα πιλοτικό πρόγραμμα στον τομέα του πολιτισμού της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, για μια πλατφόρμα Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA), με πολύ ιδιαίτερα κοινωνικά και αυστηρά πολιτιστικά κριτήρια.


    Θέατρο Κάστρου Παναγιάς – Λέρος

    Τετάρτη 1 Ιουλίου

    Ώρα: 21:30

     

     

     

     



    [ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 22-06-2015 23:30 ]