ελληνική μουσική
    748 online   ·  210.833 μέλη

    Γνώμη για usb μικρόφωνα

    lgiorgos
    18.07.2015, 02:05

    Ξέρω ότι τα usb μικρόφωνα δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Αλλά για απλή οικιακή χρήση πως τα κρίνεται; Θέλω να ηχογραφώ τον εαυτό μου για να βελτιώνομαι φωνητικά και για να στείλω και κάποια δείγματα. 

    Ευχαριστώ!


    Evmorfia-Theiopoulou
    18.07.2015, 02:14

    Απο προσωπική εμπειρία και μόνο, απο 20 ευρώ και άνω είναι πολύ καλά...Υπάρχουν και με 4-5 ευρώ αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή...Απο την άλλη με 20 ευρώ (και πολλά λέω) μπορείς να αγοράσεις ένα κανονικό μικρόφωνο δυναμικό πχ. 


    lgiorgos
    18.07.2015, 10:49
    Ευχαριστώ Ευμορφία! Παρατηρώ πως ξεκινάνε από τα 45 στο skroutz. Στα 20 έχεις τίποτα υπόψιν σου; Και θα πρότεινες δυναμικό ή πυκνωτικό; Μονο για ηχογραφήσεις το χρειάζομαι. Εχω ακούσει παρεμπιπτόντως πως το πυκνωτικό μπορεί να ηχογραφήσει ακόμα και το ανεμιστηρακι του υπολογιστή ,άρα δεν κάνει για home studio. Από την άλλη όμως το δυναμικό δεν παραμορφώνει κάπως την φωνή; Το θέλω για να ακούω την φωνή μου όπως πραγματικά ειναι.
    Evmorfia-Theiopoulou
    18.07.2015, 11:50

    http://www.skroutz.gr/c/354/pro_microphones.html Δες εδώ!!! Δυναμικό ναι...το πυκνωτικό θέλει και τα 48v, θέλει και σωστό δωμάτιο...Το δυναμικό είναι μια χαρά και ανθεκτικό. Σε πρώτη φάση για να έχεις μια σφαιρική άποψη για το πως ακούγεσαι είναι μια χαρά και χωρίς πολλά έξοδα  


    lgiorgos
    18.07.2015, 21:18
    Ευμορφία, αυτά τα μικρόφωνα έχουν απόληξη καρφί. Που σημαινει πως χρειαζομαι και καρτα ήχου και καποια κοσνολα ισως, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ το κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος που ψάχνω usb μικρόφωνο. Για να αποφύγω όλα αυτά.
    geo321
    10.09.2015, 02:15

    Φιλε γιωργο τα μικροφωνα χωριζονται σε ειδη αναλογα με τα χαρακτηριστικα τους.

    Υπαρχουν τα δυναμικα μικροφωνα,τα πυκνωτικα,τα ribbon,τα pzm,μικροφωνα ανθρακα κ.λ.π.

    Το καθε μικροφωνο κανει μια διαφορετικη δουλεια και αυτο εχει να κανει οπως ειπα και πιο πανω με τα χαρακτηριστικα.Ευαισθησια,θορυβος,παραμορφωση,συχνοτικη αποκριση,με το ποσα πολικα διαγραμματα εχει και πολλα ακομα.

    Επισης τα μικροφωνα χωριζονται και σε 4 κατηγοριες,οπως 

    1)μικροφωνα της πλακας 1-100 ευρω

    2)ερασιτεχνικα 100-700 ευρω

    3)ημιεπαγγελματικα 700-1500 ευρω

    4)επαγγελματικα 1500 και πανω

    Στην πρωτη κατηγορια που λεω και για να μην παρεξηγηθω.οταν λεω της πλακας δεν εννοω οτι ειναι ολα για τα σκουπιδια,τα περισσοτερα μικροφωνα που ξεκινανε απο 60 με 70 ευρω εως τα 100,κανουν αυτα που λενε,απλα η αποφαση ειναι στο χερι αυτου που θα τα αγορασει.

    Στο θεμα σου τωρα.........με βαση τα χαρακτηριστικα το δυναμικο μικροφωνο το χρησιμοποιουμε σε live ενω το πυκνωτικο μικ. για ηχογραφησεις σε στουντιο.Η  βασικη διαφορα τους ειναι πως το πυκνωτικο εχει πιο μεγαλη ευαισθησια απο το δυναμικο και ετσι σε ενα live δεν θα θελαμε το μικ, που εχει αυτος που τραγουδαει να πιανει ηχους απο το κοσμο,απο τα διαφορα οργανα που τον συνοδευουν κ.λ.π.

    Αρα εαν θες εστω και μονο για φωνη στο σπιτι θα σου ελεγα πυκνωτικο,ναι τραβαει διαφορους ηχους ομως για να μην τραβαει πολλους θορυβους θα σου προτεινα ενα καρδιοειδες πυκνωτικο πουρακι που απορριπτει το πισω φασμα και δεν τραβαει δεξια και αριστερα πολλα πραγματα.

    Η γνωμη μου για τα usb μικροφωνα δεν ειναι και η καλυτερη,και εδω ερχεται αυτο που δεν καταλαβαινω στο τι τελικα θες;απο την μια λες.......Αλλά για απλή οικιακή χρήση πως τα κρίνεται; απο την αλλη λες.....Θέλω να ηχογραφώ τον εαυτό μου για να βελτιώνομαι φωνητικά και για να στείλω και κάποια δείγματα. Δειγματα που; σε φιλους, σε εταιρειες για δισκογραφια,σε μαγαζια για εμφανισεις; 

    Ολα εχουν ενα σκοπο φιλε γιωργο,υστερα λες..... Το θέλω για να ακούω την φωνή μου όπως πραγματικά ειναι.


    Μα πιστευεις πραγματικα πως με ενα usb μικ, που κανει 20-30-40-50 ευρω μπορεις να ακουσεις την φωνη σου οπως πραγματικα ειναι;

    Η δικη μου γνωμη ειναι οτι πρωτα πρεπει να ξεκαθαρισεις το τι θες να κανεις και μετα να πας σε μια αγορα,εαν δεν εχεις παει μεχρι τωρα διοτι το θεμα ειναι λιγο παλιο.

    Αν πας για να κερδισεις μια θεση στην δισκογραφια μια θεση σε ενα μαγαζι,ξεχνα και το σπιτι και το usb μικ.Θα πας σε ενα στουντιο και θα γραψεις ενα δειγμα δουλειας σου και τοτε θα ακουσεις πως πραγματικα ειναι η φωνη σου.

    Αν παλι θες για την παρτη σου τους φιλους σου κανα καραοκε κ.λ.π. ναι καλο ειναι το usb.

    Με ενα μικροφωνο δεν μπορεις να κανεις 5 δουλειες,οπως αλλωστε εαν ελεγες οτι δινω 1000 ευρω για μικροφωνο για καραοκε,παλι θα σου ελεγα πετας τα λεφτα σου.

    Ξεκινησα για λιγα αλλα........

    ελπιζω να σε βοηθησα και οχι να σε μπερδεψα.


    lgiorgos
    10.09.2015, 18:22

    Γιεά σου geo321(Γιώργο;)!Δεν έχω πάρει τίποτα ακόμη. Πήγα σε κάποια μαγαζιά και δεν είχανε usb mics. Αλλά είχανε καλώδιο-μηχανισμό απο xlr σε usb. Σε δισκογραφικές εταιρίες όχι δεν ενδιαφέρομαι να στειλω. Σε μαγαζιά και σε φίλους ναι. Ιντερνετικους φιλους, για να μου δίνουν συμβουλες. Ξέρω ότι το στούντιο είναι ό,τι καλύτερο για ηχογράφηση αλλά χρειάζομαι και στο σπιτι κάτι για να πειραματίζομαι. Ενδιαφέρομαι για 60+ γιατί όντως τα φθηνότερα είναι παιχνίδια... Αλλά πιστεύω πως με 60+ βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα. Τι πιστεύεις για τα παρακάτω; http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=14095 http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=19164

    Τα Pop filters ειναι απαραίτητα btw?

    [ τροποποιήθηκε από τον/την lgiorgos, 10-09-2015 18:49 ]


    geo321
    11.09.2015, 03:26

    Ναι φιλε μου το ονομα μου ειναι γιωργος,λοιπον το μεγαλυτερο προβλημα που εχει καποιος να συναντηση στα usb μικροφωνα ειναι η εισοδος,δηλαδη το gain.

    Ενα μικροφωνο που το συνδεεις σε μια καρτα ηχου με καλωδιο εχει ενα gain,αυτο ουσιστικα μας βοηθαει να ρυθμισουμε την ενταση εγγραφης του καθε οργανου/φωνης.

    Στα μικροφωνα λοιπον τα usb αυτο το πραγμα δεν υπαρχει οπως καταλαβαινεις,εχει πολυ μεγαλη σημασια ο ελεγχος σταθμης εισοδου γιατι αυτο μπορει να καταστρεψει η οχι ενα σημα.

    Φυσικα μπορεις και να ρυθμισεις μεσα απο ενα προγραμμα το gain ομως καποιες φορες δεν εχει το αποτελεσμα που θα θελαμε.Χαρακτηριστικο παραδειγμα,θυμαμαι καποιον που ελεγε,οταν δινω πολυ gain ο ηχος εχει παραμορφωση,οταν βαζω φυσιολογικα δεν εχω δυνατο σημα,μιλαω παντα για μικ. χωρις καρτα ηχου.

    Ακομα και εαν καποιος συμβιβαστει με το να γραψει χαμηλα και εχει ενα χ αποτελεσμα,οταν στην συνεχεια θα χρειαστει να δωσει ενταση,τοτε μαζι με την ενταση που θα δωσει θα ανεβασει και θορυβο.

    Εδωσα καποιες λεπτομερειες που πιστευω οτι ειναι σημαντικο να της γνωριζει καποιος.

    Οσο αναφορα τωρα το συγκεκριμενο μικ. που λες δεν εχω να πω πολλα,διοτι οπως σου ειπα και στο προηγουμενο ποστ,σε αυτα τα λεφτα και αυτου του τυπου τα μικροφωνα κανουν αυτο που λενε αλλα και μεταξυ τους δεν θα βρεις μεγαλες διαφορες.

    Η μονη διαφορα που πρεπει να δεις και τελικα εσυ να αποφασισεις πιο μικ. θα παρεις,ειναι το διαγραμμα της συχνοτικης αποκρισης.

    Και εξηγω........καθε φωνη και καθε οργανο εχει μια δικη του χροια,καθε μικ. μεσα στο κουτι του κανονικα εχει ενα διαγραμμα συχνοτικης αποκρισης,στο συγκεκριμενο μικ. που λες απ οτι ειδα λεει απο 20hz-18.000khz.

    Μεσα λοιπον σε αυτο το συχνοτικο φασμα το διαγραμμα δειχνει ποιες και ποσες περιοχες τονιζει η ειναι φλατ.

    Για να στο πω χοντρα,εαν καποιος παρει ενα μικ. και εχει πολλες μπασες τονισμενες και εχει ηδη μια μπασα χροια,μαλλον κακο θα του κανει,οποτε προτιμαει να παρει ενα μικροφωνο με φλατ στην μπασα περιοχη και ισως το μικ.να εχει λιγες πριμες.

    Αρα.............οτι και πιο μικροφωνο θα παρεις πρεπει να το δοκιμασεις για να δεις πρωτα απ ολα εαν ταιριαζει και στην δικη σου χροια.

    Πιστευω οτι αυτα που πρεπει τεχνικα να ξερεις ως προς τα + και τα - σε καλυψα,εαν ξεχασα κατι η θελεις κατι να ρωτησεις εδω ειμαι.

    Το ποπ φιλτερ ναι ειναι απαραιτητο οπως και μια βαση για το μικ.


    STEFANOS604
    11.09.2015, 16:59

    Πράγματι το σύνολο σχεδόν των USB mics δεν έχουν Gain Control .Όμως υπάρχουν και τέτοια όπως πχ το Yeti USB Microphone . Αλλά καλύτερα δείτε τα στη φωτογραφία , που τα ονομάζω special USB mics,  ΕΔΩ: με μια περιληπτική περιγραφή.

    Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Geo321  που τα περιγράφει απλά και κατανοητά


    STEFANOS604
    15.09.2015, 10:39

    Το USB mic Blue Yeti + AKG K77 που περιγράφω αναλυτικά στο προηγούμενο ποστάρισμα  σαν Special mic, είδα ότι πωλείται στην Ελλάδα ΕΔΩ: με δώρο ακουστικά κλειστού τύπου AKG K77 , 185 euro και ΕΔΩ : 175 euro χωρίς τα ακουστικά όπως μόλις είδα που διαφημίζεται στο MH.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 15-09-2015 23:30 ]