ελληνική μουσική
    888 online   ·  210.833 μέλη

    Σάββατο 19/9: Μουσικό Αλφαβητάρι και Μουσικό Αριθμητάρι στον Ιανό

    TRAVELOGUE
    16.09.2015, 13:26

    Οι εκδόσεις Διάπλαση και οι συγγραφείς Κέλλυ Σταμουλάκη και Πηνελόπη Κολοκοτσά σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS στο CAFE, για την παρουσίαση των βιβλίων «Μουσικό Αλφαβητάρι» και «Μουσικό Αριθμητάρι» τα οποία συνοδεύονται από CD.

    Η διαδικασία της εκμάθησης πολλές φορές καθίσταται ανιαρή για τα παιδιά και κουραστική για τους γονείς τους. Τα δυο νέα βιβλία δεν είναι δύο ακόμα μουσικοεκπαιδευτικά βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά. Μπορούν να αποτελέσουν δύο πολύτιμα εργαλεία, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το αλφάβητο αλλά και τους αριθμούς μέσα από μία διαδικασία που συνδυάζει την εκπαίδευση και τη διασκέδαση.

    Ο στίχος και η μουσική σε συνδυασμό με την εικονογράφηση της Βίλλυ Καραμπατζιά μπορούν να λειτουργήσουν μοναδικά, αφυπνίζοντας τις αισθήσεις των μικρών μας φίλων και ενεργοποιώντας την όρεξή τους για μάθηση.

    Το «Μουσικό Αλφαβητάρι» είναι ένα βιβλίο με 25 τραγούδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Μέσα από υπέροχες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες, μαγικές εικόνες και παιχνιδιάρικους στίχους τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες λέξεις και μαθαίνουν με πολύ διασκεδαστικό τρόπο την αλφαβήτα.

    Τα τραγούδια του cd που συνοδεύει το βιβλίο ερμηνεύουν οι:

    Βασίλης Λέκκας, Ευρυδίκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώτα Νέγκα, Σταύρος Σιόλας, Τζούλι Μασίνο, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης 

    «Το άλφα κάνει την αρχή, τραγούδι θ’ αρχινήσει.

    Το βήτα το ακολουθεί, βασίλεια θα χτίσει.

    Μέχρι το ωμέγα έφτασε αυτό το αλφαβητάρι

    Και τα παιδιά θα γίνουνε της γνώσης το καμάρι.»

    Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.

    Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι:

    Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη. 

    «Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,

    Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.

    Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν

    Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.»

     

    Η απόδοση των τραγουδιών από ένα πλήθος γνωστών ερμηνευτών αποτελούν εγγύηση για ένα μαγικό ταξίδι στα γράμματα και στους αριθμούς μέσα από τις μουσικές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

    Τέλος, στην παρουσίαση των δυο βιβλίων τιμητική συμμετοχή στην παρουσίαση εκτός από τους ερμηνευτές θα έχουν και οι:

    Μελίνα Κανά, Κωνσταντίνα και Τάσος Χαλκιάς

     

    Είσοδος ελεύθερη

    Βιβλιοπωλείο Ιανός

    Σταδίου 24, Αθήνα τηλ. 2103217917


    essendream
    16.09.2015, 20:16

    Δεν θα υποτιμούσα επ' ουδενί όλα αυτά τα μουσικά δρώμενα για τα παιδιά, ωστόσο το οτι γίνεται στον Ιανό δεν μου αρέσει και πολύ γιατι αν και θέλει να το παίξει μια βιτρινα πολιτισμού είναι απόλυτα απολίτιστος ο Ιανός με τους εργαζομένους του!! Τυρρανικός και ισοπεδωτικός δημιουργεί συνθήκες παραίτησης  προτου να δικαιούται καν κάποιος οτιδήποτε, όπως, επίδομα ανεργειας!!! Δολοφονικός σε μισθούς προάγει αθέμιτο ανταγωνισμό και κάνει τους ανθρώπους να δουλεύουν σε τέτοια υπερένταση που δεν μπορούν ούτε καν να αναπνεύσουν!! Σιγουρα ποτέ δεν αγοράζω πια τίποτα απο εκεί!!! Είχα πάει παλιότερα σε παρουσιάσεις βιβλίων πριν το μάθω αλλά το υποπτευόμουν έτσι δεν πήρα ουτε....καφέ!!! Προτιμώ τις μικρές μονάδες, τα βιβλιοπωλεια της γειτονιάς για να μην σβήσουν οι σπίθες από γίγαντες που εκμεταλεύονται κόσμο και ζουν εις βάρος του!!! Γι αυτο΄παροτρύνω τους πάντες αν θέλουν να επωφελούνται από τέτοιες εκδηλώσεις εντάξει αλλά να φροντίζουν να μην αφήνουν στους εκμεταλευτές του Ιανού ούτε ένα ευρώ για τον καφέ τους!! Εγώ το παίρνω μαζί μου όταν πηγαίνω σε παρουσιάσεις βιβλίων!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την essendream, 16-09-2015 20:19 ]