ελληνική μουσική
    612 online   ·  210.851 μέλη

    Θεοδόσιος Κοσμίδης, παρουσίαση βιβλίου στον ΙΑΝΟ

    XrysaOikonomaki
    21.10.2015, 12:44

    ΙΑΝΟΣ

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

    «ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΗ»

    ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

    18:00 μ.μ.

    Το βιβλίο «To εγχειρίδιο του αυτοσχεδιαστή» λύνει τα χέρια του κιθαρίστα  που επιδιώκει να βελτιωθεί στον αυτοσχεδιασμό. Ένα βιβλίο αμερικάνικων προδιαγραφών που έλειπε από την ελληνική αγορά διατίθεται τώρα από τις Εκδόσεις Cambia.

    Στην παρουσίασή του, ο Θεοδόσιος Κοσμίδης θα παίξει έργα για κιθάρα που αφορούν τον αυτοσχεδιασμό και θα εξηγήσει στο κοινό τον τρόπο χρήσης του βιβλίου και την αποτελεσματικότητά του.

    Μια παρουσίαση που δεν πρέπει να χάσουν εκπαιδευτικοί και διδασκόμενοι στη κιθάρα, ενώ οι φιλόμουσοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια υψηλού επιπέδου μουσική παρουσίαση από το συγγραφέα Θεοδόσιο Κοσμίδη.

    Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε μια όμορφη φθινοπωρινή βραδιά στον καλλιτεχνικό πολυχώρο του Ιανού, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μ.μ.

    Είσοδος Ελεύθερη.

    Λίγα λόγια για το συγγραφέα...

    Ο Θεοδόσιος Κοσμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την εκμάθηση της ηλεκτρικής κιθάρας σε ηλικία 14 ετών. Στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε τα πρώτα του Ποπ και Ροκ σχήματα έχοντας επηρεαστεί από πολλούς Κιθαρίστες της εποχής όπως Vinnie Moore , Randy Rhoads, Eric Johnson , Steve Vai κ.α  Στη συνέχεια επηρεασμένος από τον δάσκαλό του, έδειξε ιδιαίτερη αγάπη στη Τζάζ και αυτοσχεδιαστική μουσική γενικότερα .

    Την περίοδο εκείνη μελετάει και αναλύει κιθαρίστες όπως Wes Montgomery , Joe Pass , Tal Farlow , Grant Green.  Την ίδια περίοδο , δημιουργεί ένα τζάζ τρίο και εμφανίζεται σε διάφορα Τζαζ μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

    Από το 2007 έως το 2011 φοιτά στο Κονσερβατόριο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας στο τμήμα Τζάζ Κιθάρας(Bachelor in Jazz Guitar). Παράλληλα εξειδικεύεται στην Μουσική Παιδαγωγική, με μια 3ετή σπουδή( Minor Degree in Pedagogics).

    Εκεί συμπράττει με διάφορα μουσικά σύνολα και μουσικούς .

    Το 2008 δημιουργεί το κουαρτέτο  Grepol M.af.i.a που μαζί με τους GG Connection αποτελούν τα βασικά του σχήματα. Το 2011 ηχογραφούν  με τους Grepol M.af.i.a το πρώτο  CD με τίτλο  “Bross playin across”  και παράλληλα εμφανίζονται σε Jazz clubs  και φεστιβάλ, στην ευρύτερη περιοχή του Limburg (Ολλανδία , Βέλγιο και Γερμανία)  προωθώντας την μουσική τους. Αυτό τον καιρό, έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα, έχοντας δημιουργήσει κάποια μουσικά σύνολα και προωθεί την μουσική του. Εκτός από τις εμφανίσεις, ως αφοσιωμένος καθηγητής, παραδίδει μαθήματα ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, σε ωδεία στην Αθήνα αλλά και ιδιαίτερα. 

    Δείτε αποσπάσματα από συναυλίες του Θεοδόσιου Κοσμίδη στο Half Note και αλλού, ακολουθώντας τα λινκ:

     


    Link

    " target="_blank">>


    Link

    " target="_blank">>


    Link

    " target="_blank"> src="modules/Splatt_Forums/attachment/f959d804c619498007bf27de0a679e75.0.theodosios site.jpg.atch">


    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία