ελληνική μουσική
    511 online   ·  210.826 μέλη

    Κυκλοφόρησε η νέα 3πλή κασετίνα - 50 χρ. δισκογραφίας του Χαρ. Γαργανουράκη

    AERAKIS
    12.11.2015, 17:59

    Το "Σείστρον" ανθολογεί

    Χαράλαμπος Γαργανουράκης
    50 Χρόνια δισκογραφίας

    (Α.Μ.Α 379)

    Το "Σείστρον" μετά από πολύχρονη πορεία στη δισκογραφία προχωρεί στην έκδοση μίας νέας σειράς, τις "Ανθολογίες". Η σειρά αυτή έχει σκοπό να ανθολογεί καλλιτεχνικά πορτραίτα μουσικών που έχουν αφήσει σημαντικό έργο στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της δισκογραφίας. Οι εκδόσεις αυτές θα είναι προσεγμένες σε πολυτελείς κασετίνες που θα "στολίζουν" κάθε μουσική δουλειά όπως της αξίζει.

    Γιορτάζοντας τα εγκαίνια αυτής της σειράς, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε από τα 50 χρόνια δισκογραφίας του μεγάλου ερμηνευτή και συνθέτη Χαράλαμπου Γαργανουράκη. Η τριπλή αυτή κασετίνα αποτελείται από νέες συνθέσεις με τίτλο "Άγια μου πούλια", από ιστορικά τραγούδια κι από μία επιλογή από τα πιο γνωστά κομμάτια του δημιουργού που αγαπήθηκαν από το κοινό.

    Η ενότητα "Άγια μου πούλια" αποτελείται από νέες συνθέσεις του δημιουργού και αξίζει να τονίσουμε ότι το ομώνυμο τραγούδι "Άγια μου πούλια" είναι σε στίχους του καταξιωμένου Κωστή Παπαγεωργίου. Η ενότητα 'Ιστορικά τραγούδια' αποτελείται από κομμάτια που βρέθηκαν σε ιστορικά βιβλία και είναι σχετικά με το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου αλλά και ντοκουμέντα από άλλα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κρήτη. Η βαρύτητα των τραγουδιών αυτών είναι πολύ μεγάλη γιατί τα τραγούδια γράφτηκαν σε δύσκολες αλλά ιστορικές εποχές για την Κρήτη (1770,1821,1830,1866,1882).Ο δημιουργός τα επένδυσε όλα με δικές του πρωτότυπες μελωδίες.

    Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει Επιλογές από τα καλύτερα και πιο γνωστά κομμάτια του Χαράλαμπου Γαργανουράκη, τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό του, τραγούδια "σταθμός" στην καλλιτεχνική του πορεία. Μεταξύ αυτών είναι και το πολύ γνωστό "Εχάρισά σου την καρδιά" σε πρώτη εκτέλεση και εγγραφή το 1965, μία ιδιαίτερη στιγμή για το δημιουργό και καλλιτέχνη Χαράλαμπο Γαργανουράκη.

    Σαν "Σείστρον" νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια γι' αυτή την παραγωγή και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη που μας εμπιστεύτηκε με τόση αγάπη όλα τα κομμάτια τα οποία και γίνονται η αφετηρία για τις ανθολογίες που θα εκδώσει στο μέλλον το "Σείστρον" και για άλλους εξίσου αξιόλογους καλλιτέχνες.

    Καλή ακρόαση!

    "Σείστρον" μουσικές εκδόσεις


    Κεντρική διάθεση:

    Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

    Πλ. Κοραή 14, Τ.Κ 71202, Ηράκλειο Κρήτης

    Τηλ./Fax: 2810225758, www.aerakis.net