ελληνική μουσική
    443 online   ·  210.817 μέλη

    Απορία σχετικά με το αρμόνιο.

    Maureen-Plant
    12.12.2015, 13:59

     Γεια σας! Εδώ και δύο χρόνια, προσπαθώ  να μάθω πλήκτρα μόνη μου. Χρησιμοποιώ την μέθοδο autorgan και όπου να'ναι τελειώνω το δεύτερο βιβλίο. Το πρόβλημα είναι ,πως όταν μαθαίνω ένα κομμάτι αρκετά καλά ώστε να προχωρήσω παρακάτω, αν δοκιμάσω να το παίξω μετά από 5 μέρες ας πούμε, δεν μπορω {#emotions_dlg.crying}! Κάνω παντού λάθη και μόνο μετά από κάμποση ώρα ξετρίβω. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους ούτε κατα πόσο θα έπρεπε να με ανησυχεί... Θα ήταν σωστό να προχωρήσω στο τρίτο βιβλίο με αυτό το θεματάκι που έχω;

     Ευχαριστώ εκ των προταίρων {#emotions_dlg.blush}

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Maureen-Plant, 12-12-2015 14:04 ]


    CROSS
    12.12.2015, 15:00

    Καλησπέρα,αν ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψες,θα βρείς και τη λύση στο πρόβλημά σου.Λές''όταν το μάθω ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ''...Πρίν περάσεις στο βήμα 2,πρέπει να κατέχεις ΤΕΛΕΙΑ το βήμα 1.Άρα,βηματίζοντας μέτρια ή αρκετά καλά όπως λές(αυτό το συμπεραίνεις μόνη σου υποθέτω και δε στο χει πει κάποιος άλλος)φτάνοντας στο βήμα 10 για παράδειγμα,όλα τα προηγούμενα είναι ελλιπή.Οπότε όσο μεγαλώνουν τα βήματα,τόσο πιο μεγάλο το μπέρδεμα.

    Αν ήμουν στη θέση σου,θα ξανάρχιζα απο την αρχή το πρώτο βιβλίο,μελετώντας το ΤΕΛΕΙΑ κι όχι αρκετά καλά.Αν το κάνεις αυτό,πιστέυω ότι δε θα χεις πρόβλημα.


    Maureen-Plant
    12.12.2015, 15:09
    Eυχαριστώ για την συμβουλή σου CROSS ! Μάλλον πρέπει να κάνω αυτό που πρότεινες.
    investor
    12.12.2015, 15:17
    Με τα βιβλία δεν μαθαίνεται,το πρόβλημα είναι οτι δεν έχεις δάσκαλο.Αυτός θα είναι το πρότυπο,αυτός θα κρίνει το "αρκετά καλά" ή το "τέλεια",αυτός θα κρίνει πότε προχωράς παρακάτω,τι ελλείψεις έχεις,που θα δωθεί το βάρος.Αλλιώς βαδίζεις στα τυφλά με οδηγό το autorgan(το οποίο είναι καλό βιβλίο)
    Maureen-Plant
    12.12.2015, 17:15
    Investor σαφώς αν έκανα μάθημα με κάποιον, θα ήταν πιο εύκολο, θα είχα καθοδήγηση και θα είχα κάποιον να επισημαίνει τα λάθη μου, αλλά δυστυχώς προς το πάρον δεν έχω οικονομική δύνατότητα για καθηγητή. Υπάρχουν άνθρωποι που έμαθαν να παίζουν μόνοι τους και καλά μάλιστα. Δεν ξέρω αν θα τους φτάσω ποτέ, αλλά ξέρω πως θεωρητικά είναι δυνατόν και πως αξίζει να προσπαθήσω έστω και για το μέτριο.
    axilleas1981
    17.12.2015, 20:03

    Καλησπερα! Να δωσω κι εγω την δικη μου εμπειρια. Δεν ειμαι μουσικος,αλλα παιζω αρκετα οργανα. Ενα απο αυτα ειναι και το αρμονιο (synthesizer)

    Ξεκινησα να κανω μαθηματα με το βιβλιο " Το χρυσο βιβλιο του αρμονιου εκδ.1990 " Τα μαθηματα τα εκανα εντελως μονος διοτι δεν υπηρχε η οικονομικη δυνατοτητα για δασκαλο. Το βιβλιο καθε μερα επι 6 μηνες περιπου, το " επαιζα " ασταματητα μεχρι να λιωσουν τα δαχτυλα μου!

    Καποια στιγμη το βαρεθηκα και αρχισα να παιζω οτι ακουγα, κασετες, δισκους, cd κτλ. Το ολο θεμα ειχε 1 καλο κι 1 κακο. Το καλο ηταν οτι επαιζα σχεδον τα παντα,οτι ακουγα δεν υπηρχε περιπτωση να μην το βγαλω στο αρμονιο. Το κακο ομως ηταν οτι πλεον δεν μπορουσα να παιξω τραγουδια με παρτιτουρες. Ειχα μαθει να παιζω μονο με το αυτι. Οι δρομοι που επαιζα σε καθε τραγουδι ηταν παντα σωστοι αλλα δεν ηξερα ποιον δρομο επαιζα! Εδω ερχεται το θεμα ελλειψη δασκαλου!!

    Οσο και να προσπαθεις να κανεις πραγματα απο μονη σου,οσο δυνατο αυτι κι αν εχεις,παντα θα εισαι μερικα σκαλοπατια χαμηλοτερα σε σχεση με αυτο που θα ησουν με τον δασκαλο! Τα" μυστικα " παιξιματος που θα σου μαθει ο δασκαλος,ειναι πολυ δυσκολο να τα μαθεις απο μονη σου! Αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα για καποια μαθηματα με δασκαλο,τοτε θα πρεπει να ριξεις πολλη προσωπικη δουλεια και πολλες ωρες επανω στο οργανο για να φτασεις σ'ενα καλο επιπεδο και φυσικα πολυ μερακι!

    Εγω το καταλαβα οταν εκανα μαθηματα μπουζουκιου. Ειδα και εμαθα πραγματα τα οποια δεν γνωριζα, Αρμονιο παιζω 27 χρονια και καταλαβα ποσο πισω ημουν, οταν ξεκινησα μαθηματα.

    Αν θελεις παντως να βλεπεις τα λαθη σου πανω στα τραγουδια που λες οτι εχεις θεματακια,καλο ειναι να τα βιντεοσκοπεις στο κινητο και να εντοπιζεις τα λαθη μεσα απο το βιντεο. Επισης το καθε τραγουδι θα πρεπει να το λιωνεις στην κυριολεξια. Οσο και να σε κουραζει,οσο και να το βαριεσε θα πρεπει να επιμενεις,μονο ετσι θα εχεις ενα καλο αποτελεσμα. Παντως υπαρχουν και μουσικοι που ηταν αυτοδιδαχτοι και εγιναν ονοματα! Αν το θελεις πολυ,ολα γινονται!! Συγνωμη αν κουρασα! Καλα να περνας!!


    myrsinikl
    24.12.2015, 14:05

    Αυτό που θα πρότεινα εγώ, εφόσον σκοπέυεις να συνεχίσεις αυτοδίδακτη είναι να κάνεις και κάποια πειράματα, να βγάλεις κομμάτια με το αυτί, να δεις ποια συγχορδία ταιριάζει με ποια νότα. Αν μπορείς να το κάνεις αυτο θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάσαι και να παίζεις τα κομμάτια σωστά.