ελληνική μουσική
    618 online   ·  210.833 μέλη

    Μια εξαιρετική συναυλία του Γιώργου Παπαδόπουλου στο Δημοτικό θέατρο Πατρών

    mousic7
    31.12.2015, 21:41

    Η ξεχωριστή αυτή συναυλία Μουσικής Δωματίου του συνθέτη και κιθαριστή  Γιώργου Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας με θέμα Σύγχρονες Μουσικοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις, στην πόλη της Πάτρας, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

    Ο Γιώργος Παπαδόπουλος (μέλος mousic7) με το Μουσικό σχήμα Dream Paths ερμήνευσε έργα του όπως Βόλτα στη λίμνη, Ονειρόδρομοι, Μπλέ νύχτα, Χρώματα, Νοσταλγία Pre Baroque,από τις 2 πρόσφατες δισκογραφικές του κυκλοφορίες από την FM Records: Ονειρόδρομοι και Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή .

    Εκτελέσεις υψηλού επιπέδου και δεξιοτεχνίας από τον ίδιο τον συνθέτη στη κιθάρα, την Κλεονίκη Μπαρτζελά στο φλάουτο και τις Γεωργία Βώσου και Φωτεινή Κυριακοπούλου  στο πιάνο που συγκίνησαν τους ακροατές.

    H μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου κερδίζει την αγάπη του ευρύτερου κοινού. O συνδυασμός του ηχοχρώματος της κιθάρας με το πιάνο και το φλάουτο δημιουργεί ένα προσωπικό στυλ που χαρακτηρίζεται από μια κινηματογραφική αίσθηση, από μουσικές εικόνες  με συγκίνηση, και ονειρικό ήχο που ταξιδεύουν το νου και τη φαντασία του ακροατή.

    Μουσικές συνθέσεις καθαρά ατμοσφαιρικές, με ξεχωριστές μελωδίες, νοσταλγικές,που αγγίζουν τις καρδιές των ακροατών ανεξάρτητα από τις μουσικές τους προτιμήσεις, και την  ηλικία, και που δικαιολογημένα έχουν αποσπάσει βραβεία και άριστες κριτικές όπου έχουν παρουσιαστεί, Ελλάδα και εξωτερικό όπως πχ σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών το 2013 και 2014, καθώς και σε άλλους σημαντικούς χώρους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ,Ιανός (Αθήνα) ,Τριανόν Cine (αθήνα), Θέατρο Αστέρια (ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ), Υπαίθριο  Θέατρο Κοζάνης, παλιό Μεταξουργείο Βόλου, Αμφιθέατρο ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄ (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων) και άλλες.Επίσης αναφορές και εξαιρετικές κριτκές σε ξένα sites όπως Audio Sparx Hooliwood.    

    Τις ονειρικές μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου μπορείτε να ακούσετε στα links

    >

    Τέλος, αποσπάσματα από την  συναυλία του  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πατρών μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω link:

    >


    -----------------

    george

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 31-12-2015 21:42 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 31-12-2015 21:47 ]