ελληνική μουσική
    876 online   ·  210.833 μέλη

    Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ του Ερρίκου Ιψεν σε μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου

    mousic7
    21.01.2016, 13:32

    Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ του Ερρίκου Ιψεν  στο Θέατρο Αγορά ,σε σκηνοθεσία Κώστα Μαλαμή και μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου.

    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΟΡΑ συνεχίζοντας ,ετοίμασε για την φετινή χειμερινή περίοδο μια παράσταση σταθμό στο κλασικό θέατρο, την «Κυρά της θάλασσας» του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Κώστα Μαλαμή και μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου

     Στην" Κυρά της Θάλασσας" ο Νορβηγός δραματουργός, μας περιγράφει υπέροχα την οικογένεια ενός του γιατρού , του Βάγκελ και την σχέση με την δεύτερη γυναίκα του, την Ελίντα, την “κυρά της θάλασσας” λόγω της λατρείας της, για την απέραντη θάλασσα . Το έργο είναι μια ρομαντική ιστορία, που παρουσιάζει το δράμα μιας γυναίκας, που καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην ησυχία και την γαλήνη της οικογενειακής εστίας και την ατελεύτητη δίνη της ερωτικής περιπέτειας.

    Ο μοναδικός συγγραφέας και σ αυτήν του την ιστορία χτίζει έτσι ένα τρίγωνο ,αποκαλύπτοντας μας στο τέλος ότι η απώλεια εξιδανικεύει πρόσωπα και καταστάσεις.

    Η γυναίκα (όπως και κάθε άνθρωπος) πρέπει ελεύθερα να διαλέξει τον δικό της δρόμο, με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει .

    Αυτό είναι εν κατακλείδι το δίδαγμα του έργου του Ίψεν, με την «ταξιδεμένη» Ελίντα να επιλέγει ελεύθερα την παραμονή της ,στην οικογενειακή θαλπωρή … Η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής του έργου , ανήκει στον Γιώργο Παπαδόπουλο, ταιριάζει απόλυτα στα συναισθήματα ,αλλά και στην νοσταλγικότητα του έργου αλλά και την ευαισθησία που εκπέμπουν τόσο οι διάλογοι και το κείμενο του έργου όσο και οι πολύ παραστατικές ερμηνείες των ηθοποιών, κατά την εξέλιξη του έργου. Επίσης είναι άμεση , η αίσθηση της ατμόσφαιρας της θάλασσας με την ταξιδιάρικη αίσθηση που δίνουν οι μουσικές από την Νοσταλγία ,την Βόλτα στη λίμνη, την Μπλέ νύχτα, και τους Ονειρόδρομους καθώς και τα συναισθήματα αγωνίας, ιλίγγου και περιπέτειας που κλείνουν την τρίτη πράξη με την μουσική από τα Παιχνίδια του δάσους.

    Συντελεστές της παράστασης Μετάφραση : Ηλίας Λαμπρόπουλος Σκηνοθεσία : Κώστας Μαλαμής Σκηνικό : Θάνος Μπαλαφούτης Μουσική : Γιώργος Παπαδόπουλος Φωτισμοί : Νίκος Σμυρλής Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Μπολέτ : Γιαννούλη Διονυσία Μπάλεστεντ : Μαντάς Βαγγέλης Λίγκστραντ : Κολυρόπουλος Παναγιώτης Χίλντε : Ξούλου Βασιλική Βάνγκελ : Μπαρμπετάκης Αντώνης Άρνχολμ : Φωκάς Νώντας Ελίντα : Κανελλάκη Θεανώ Ξένος : Αντωνέλος Μιχάλης Οι φωτογραφίες της παράστασης είναι του Σταματόπουλου Χρήστου . Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης Θέατρο «Αγορά»

    Οι επόμενες παραστάσεις γίνονται  και 21-24 Γενάρη

    Θέατρο αγορά
    Καραϊσκάκη, Πάτρα 262 25
    Τηλ: 261 022 3884


    -----------------

    george




    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 21-01-2016 13:33 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 21-01-2016 13:35 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 21-01-2016 13:36 ]


    EVAGGELIASAKELLARIOU
    21.01.2016, 13:41

    Καλοτάξιδη η παράσταση με τη μουσική σου, Γιώργο. Ε.Σ.


    SakisKouroupos
    21.01.2016, 15:17
    Μπράβο Γιώργο, συγχαρητήρια, πάντα επιτυχίες !!!
    Orfeus
    21.01.2016, 15:57

    Well done George! :)