ελληνική μουσική
    682 online   ·  210.830 μέλη

    Γιατρος για τενοντιτιδα

    Tasos51
    21.04.2016, 13:33

    Γεια σας. Ξεκινησα φετος τζαζ πιανο σε ωδειο. Απο μικρος εκανα αρμονιο, φετος πηρα πιανο σπιτι μου και ξεκινησα ωδειο. Στο δεξι χερι στον καρπο με εχει πιασει πονος εντονος, ειδικα οταν παταω ενα συγκεκριμενο σημειο στον καρπο. Η τεχνικη μου δεν ηταν σωστη και τοσους μηνες με τον καθηγητη μου δουλευαμε πανω σε αυτο. Ειχα καποιους πονους στο χερι αλλα πιο πανω απο τον καρπο, τον τελευταιο μηνα με εχει πιασει στον καρπο μονο. Η τεχνικη μου εχει διορθωθει αλλα ο πονος ειναι μονιμος πλεον, δηλαδη και να μην παιξω για 1-2 μερες ο καρπος μου ποναει. Μου ειπε ο καθηγητης μου οτι πρεπει να παω σε εναν γιατρο γιατι δε μπορουμε να συνεχισουμε ετσι. Ξερετε καποιον καλο γιατρο ορθοπεδικο που να ειδικευεται σε τενοντιτιδες απο πιανο; Αθηνα μενω. Ευχαριστω πολυ!


    margatsif
    21.04.2016, 19:03

    Εαν μπορέσεις να βρεις γιατρό με ειδικότητα Αθληάτρου,θα ήταν ακόμη καλύτερα και ίσως σου πρότεινε καλές λύσεις. Εύχομαι ό,τι καλύτερο !


    Tasos51
    21.04.2016, 21:01
    Αρα να ψαξω για αθλητίατρο;
    margatsif
    22.04.2016, 06:48

    Πιστεύω πως ναι !!


    Tasos51
    22.04.2016, 13:38
    Οκ ευχαριστω
    DanaeAthanasiadou
    23.04.2016, 23:05

    Ο αθλήατρος έχει ειδίκευση σε τενοντίτιδες,θλάσεις,διαστρέματα από τραυματισμούς αγώνα ή προπόνησης. Δεν έχει σχέση με το τι μπορεί να πάθει ένας μουσικός ( οποιουδήποτε οργάνου ) από λάθος στάση ή από υπερβολική μελέτη.

    Αντίθετα η ορθοσωμική για μουσικούς είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι, διότι προλαμβάνει τέτοιους τραυματισμούς ( εξειδικευμένα για μουσικούς) και ταυτόχρονα βοηθάει στην αποκατάσταση τους.

    Να πας σε ορθοπεδικό για να σου δώσει μια εικόνα του τι συμβαίνει με τον καρπό σου, αλλά από την άλλη θα σε συμβούλευα να παρακολουθήσεις ένα κύκλο μαθημάτων ορθοσωμικής για μουσικούς.

    Αν ενδιαφέρεσαι, επικοινώνησε. Και περαστικά!!!


    Anna-Thornbird
    29.04.2016, 22:45

    Γεια σου Τάσο. Πρωτίστως μην ανησυχείς, αυτό που έχεις ανηκει στα λεγόμενα 'συνδρομα υπέρχρησης' και εχει σχετικά καλή προγνωση, ειδικά εαν το προλάβεις στα πρώτα στάδια. Εκτός από ορθοπεδικό, ο οποίος είναι πιθανο να σου συστησει μονο φαρμακευτική αγωγή & αναπαυση (ίσως και κάποιες εξετασεις, οπως ηλεκτρομυογραφημα, σιγουρα όχι χειρουργειο) μπορεις να απευθυνθεις σε ενα καλο φυσικοθεραπευτη. Συνηθως με 1-3 συνεδρίες, που περιλαμβανουν αποκλειστικα φυσικά μεσα, ο πόνος αποσυρεται σχεδόν πλήρως, ειδικά αν από τη μεριά σου ακολουθήσεις το πρωτόκολλο ασκήσεων που θα σου υποδείξει και ακολουθησεις τις βασικες αρχες εργονομίας που θα συζητήσετε μαζι (ειναι καπως διαφορετικο αυτο από την αλλαγη τεχνικής που ηδη εκανες με το δασκαλο σου). Ο φυσικοθεραπευτης μπορει φυσικά να μιλησει με εναν γιατρό ή το γιατρό σου αν χρειαστεί, αν τα πράγματα δεν πανε οπως τα περιμενει. Πάντως σε κάθε περιπτωση πορεις να απευθυνθεις πρώτα σε αυτον, ειδικά εφόσον δεν εχεις σαφή διάγνωση (καρπιαου σωλήνα, τενοντοελυτρίτιδας, κλπ) από ο,τι καταλαβαινω. Ως τότε βάζε αρκετό παγο και ίσως και ενα περικάρπιο μετα το τέλος καθε πρακτικής σου στο πιάνο και μη διστάσεις να επικοινωνήσεις ξανα μεσα απο το φορουμ για περισσοτερες πληροφορίες. Ειμαι φυσικοθεραπευτρια, εχω Φυσικοθεραπευτήριο στα Μέγαρα και θα χαρώ να σε βοηθήσω. Περαστικά! :)