ελληνική μουσική
    637 online   ·  210.830 μέλη

    “Άγνωστη Πορεία”. Ο νέος δίσκος του συνθέτη Αποστόλη Αρμάγου

    MelodikoKaravi
    12.05.2016, 15:10

    Ο πολλά υποσχόμενος νέος συνθέτης Αποστόλης Αρμάγος με τη συνεργασία του ταλαντούχου, επίσης νέου, στιχουργού Μάρκου Κρητικού δημιούργησαν την “Άγνωστη Πορεία”. Οι δύο αυτοί νέοι δημιουργοί καταθέτουν δέκα πανέμορφα τραγούδια που δύσκολα αφήνουν ασυγκίνητο τον ακροατή. Τραγούδια της εξομολόγησης, τραγούδια της χαράς και της απώλειας, τα οποία ερμηνεύει με εξαιρετικό τρόπο μια νέα, σπουδαία φωνή, αυτή του Νίκου Βενετάκη.


    Οι τρεις νέοι, αξιόλογοι και πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες συνεργάζονται και μας προσφέρουν πραγματικά ένα μικρό cd-διαμάντι. Με ήχο χειροποίητο, λαούτα, φλογέρες και κρητικές λύρες και με την καθηλωτική ερμηνεία του κρητικού Νίκου Βενετάκη, τα τραγούδια της "Άγνωστης Πορείας" ταξιδεύουν τον ακροατή σε τοπία νότια, μυρίζουν χώμα και θάλασσα, κουβαλώντας σημάδια παραδοσιακά αλλά και λαϊκά. Ένας δίσκος που μπορεί να χαρακτηριστεί από τους καλύτερους των τελευταίων ετών στο είδος του. Σε ένα ζεστό τραγούδι-ντουέτο συμμετέχει η νέα επίσης ερμηνεύτρια και συνεργάτιδα του συνθέτη, Ξένια Ροδοθεάτου. 


    Η “Άγνωστη Πορεία” είναι το τρίτο cd του δημιουργού Αποστόλη Αρμάγου. Έχουν προηγηθεί 2 ιδιαίτεροι δίσκοι με ερμηνείες της Ξένιας Ροδοθεάτου (“Το η του ήλιου” - 2013 και “Απόσχιση” - 2014), στα οποία ο συνθέτης έχει συνεργαστεί ξανά σε μερικά κομμάτια με το στιχουργό Μάρκο Κρητικό, αλλά και με άλλους στιχουργούς.


    Την παραγωγή του δίσκου υπογράφουν οι Αποστόλης Αρμάγος, Ξένια Ροδοθεάτου και Άγγελος Σφακιανάκης.Το καλαίσθητο cd κυκλοφορεί από την εταιρία Μικρός Ήρως σε επιλεγμένα δισκοπωλεία.

    Παίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: κιθάρες, λαούτα, μπουζούκι - Ανδρέας Αρβανίτης: λύρα, λαούτο, μπαγλαμά, φλογέρα, κιθάρα - Αποστόλης Αρμάγος: κιθάρα, μπάσο - Αντρέας Νικόλης: κρουστά - Θεόδωρος Κουέλης: κοντραμπάσο - Νίκος Παπαδόπουλος: κιθάρα, μπάσο
    Ακούστε το τραγούδι θα’ θελα να ‘μουνα πουλί
    https://www.youtube.com/watch?v=Fm9STHogqpY




    Link
    href="modules/Splatt_Forums/attachment/e7dee85fbf22f43553d15d807406a35c.0.cover.jpg.atch" target=_blank>