ελληνική μουσική
    499 online   ·  210.842 μέλη

    Μουσικό πανεπιστήμιο Κέρκυρας

    S0tos4
    14.06.2016, 16:18

    Γεια σας. Εδω και καιρο ψαχνω ατομα τα οποια να σπουδαζουν στο Μουσικων Σπουδων στην Κερκυρα για να μου πουνε τις εντυπωσεις μιας και θελω να αρχισω και εγω τις σπουδες μου στην κερκυρα αλλα δεν βρισκω. Μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε πως σας φαινεται ολο το θεμα και πως ειναι τα μαθηματα και ειδικα στην κατευθηνση της εκτελεσης; ευχαριστω πολυ.


    S0tos4
    14.06.2016, 19:19
    Πιανο
    S0tos4
    14.06.2016, 20:28
    ναι εννοειται. αυτο το ξερω. γνωριζεις μηπως για την κυρια Μουζαλα αν υπαρχουν καποια σχολια; για τον κυριο Βασιλειαδη εχω διαβασει πολυ καλα λογια
    DanaeAthanasiadou
    21.06.2016, 08:49

    Η αδερφή μου έχει τελειώσει στο Μουσικό του Ιονίου, ήταν η 1η της επιλογή κ σου εγγυώμαι πως έχει πολύ καλό πρόγραμμα.

    Επίσης επειδή ξέρω και παιδιά που τελειώσαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με διαφορά η Κέρκυρα είναι ανώτερη και πολύ μπροστά απ' όλες όσο αφορά στο επίπεδο σπουδών.

    Καλή επιτυχία και καλές σπουδές!!


    p-theofanis
    24.07.2016, 06:37
    Και εγώ είμαι της γνώμης ότι το Πανεπιστήμιο Κέρκυρας είναι ποιο καλό στην Μουσική Εκπαίδευση σε σχέση με το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης!!!!
    lontano
    24.07.2016, 15:17

    Της Κέρκυρας είναι κορυφαίο για εκτέλεση και τζαζ. Στη σύνθεση όμως πάσχει. Σε αυτόν τον τομέα καλύτερο με διαφορά είναι το ΑΠΘ, το οποίο την τελευταία δεκαετία έχει βγάλει μερικούς αξιολογότατους νέους συνθέτες που έχουν βαρεθεί να μαζεύουν υποτροφίες και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης.


    adreo
    24.07.2016, 17:11

    Καταλαβαίνω απόλυτα τις ανησυχίες σου για το τι μουσικές σπουδές   πρόκειται να κάνεις και σίγουρα στην νεότητά σου που συμβαδίζει και με τα όνειρά σου αλλά και τις επιθυμίες σου να υπηρετήσεις την Θεία τέχνη της Μουσικής, μπερδεύεις το μέλλον με τις ανησυχίες σου και ποιοι θα σε μάθουν, με το τι θα συμβεί μετά και ως είναι φυσικό δεν το υπολογίζεις το μετά..

    Πιστεύω να έχεις φάει κάποια χρόνια σπουδάζοντας μουσική σε Ωδείο, γιατί αν έχεις πάρει σωστές γνώσεις από το Ωδείο , μην περιμένεις και τίποτα συγκλονιστικές γνώσεις από το Πανεπιστήμιο.

    Ένα χαρτί θα πάρεις και όλα εξαρτώνται από σένα.

    Σίγουρα θα σπουδάξεις, σίγουρα θα έχεις και κάποιους ικανούς δασκάλους που θα βοηθήσουν στις γνώσεις σου. Όμως σου προτείνω από τώρα να σκεφθείς, τι θα κάνεις με το πτυχίο που θα λάβεις. Γιατί προφανώς θα σκέπτεσαι να αράξεις στο Δημόσιο, που όπως ξέρεις είναι σαν να μην υπάρχει.

    Ο καθένας βέβαια έχει την τύχη του, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι εκατοντάδες πτυχιούχοι των Μουσικών τμημάτων δεν ασχολούνται με την ειδίκευσή τους, όπως βέβαια και χιλιάδες άλλων ειδικοτήτων πτυχιούχοι, στην κατεστραμμένη πατρίδα μας.

    Μάλον λοιπόν πρέπει να σε απασχολεί το μέλλον, παρά η ποιότητα και οι γνώσεις των καθηγητών.

    Βέβαια παιδί είσαι, ονειροπόλος άνθρωπος όπως πιστεύω, έχεις δικαίωμα στην ελπίδα και στο μέλλον, αλλά μπροστά στο τι θα κάνεις με το χαρτί που θα πάρεις και πόσο θα σε βοηθήσει στην ζωή σου, μοιάζει πολύ επιπόλαιο να σε ενδιαφέρει η ποιότητα και οι γνώσεις των καθηγητών σου.

    Λίγο σκληρά ότι σου γράφω αλλά δεν είδα να ασχοληθεί κανείς με το μετά. Και το μετά είναι αυτό που πρέπει να σε αφορά.

    Δεν μιλώ ως άσχετος να ξέρεις και πίστεψέ πως θέλω να σε βοηθήσω.Υπήρξα πολλά χρόνια καθηγητής μουσικής και ιδιοκτήτης σχολών και Ωδείου επί πολλά χρόνια και έχω τεράστια πείρα.

    Θα σε παρακαλούσα δε ότι σου γράφω να τα κρατήσεις για το μετά.

    Αυτά.


    lontano
    24.07.2016, 17:48

    Αν κάποιος αριστεύσει στο μουσικό τμήμα της επιλογής του και πάρει ένα πτυχίο με 9,5+ θα μπορέσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική (πχ να κερδίσει μια υποτροφία για το εξωτερικό όπου θα κάνει μεταπτυχιακό, διδακτορικό και ακαδημαική καριέρα). Φυσικά αυτό το πετυχαίνουν ελάχιστοι, ούτε το 1% των φοιτητών. Αλλά τόσοι είναι οι πραγματικά αφοσιωμένοι και παθιασμένοι με το αντικείμενο. Οι μέτριοι μετά την αποφοίτησή τους θα ετεροαπασχολούνται και θα καταριούνται την άτιμη κοινωνία.


    adreo
    24.07.2016, 20:48

    Όλα είναι δυνατά και όλα μπορούν να γίνουν. Σου διαφεύγει βέβαια τουλάχιστον εδώ για να γίνεις καθηγητής, μετρούν κάποιες παράμετροι που είναι πολύ γνωστές.

     Πόσα παιδιά, γαμπροί, νυφες καθηγητών έγιναν καθηγητές; πολλοί, πολές. Άστα τίποτα εδώ δεν είναι καθαρό, παρά ελάχιστες περιπτώσεις. Μέχρι και παράξενες έδρες φτιάχνουν, που να ανταποκρίνονται σε περιπτώσεις δικών τους ανθρώπων. Μεγάλη κουβέντα το θέμα αυτό.

    Το θέμα εδώ είναι άλλο.

    Ποιοι θα είναι οι καθηγητές που θα διδάξουν τον ανακινήσαντα το θέμα και όχι το μετά.   Λες και μπορεί να διαλέξει ποιοι  θα τον διδάξουν. Νεανική αφελής, κουλτουριάρικη ανησυχία και όχι ουσιαστκή αγωνία για το τι θα κάνει μετά. Βεβαίως νέο παιδί είναι   και δικαιολογείται η αφέλειά του.

    Αν έχω λάθος ας μου το δικαολογήσει ο ανακινήσας το θέμα.


    lontano
    24.07.2016, 20:56

    Ναι αλλά όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Ελλάδα υποφέρουν από νεποτισμό και ευνοιοκρατία, δεν αποτελεί αυτό ιδιαιτερότητα των μουσικών. Με τη μηδενιστική λογική κανείς δεν πρέπει να σπουδάσει τίποτα αφού τα πάντα είναι διεφθαρμένα και δεύτερης ποιότητας. Υπάρχουν ωστόσο ουκ ολίγες περιπτώσεις αποφοίτων μουσικών τμημάτων που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και μπορούν και ζουν αξιοπρεπέστατα από την τέχνη/επιστήμη τους (αν πρόκειται για μουσικολόγους).


    adreo
    24.07.2016, 22:34

    Iontano, δεν μιλώ εγώ με γενικότητες. Το ότι διαπρέπουν πολλοί Έλληνες στα ξένα Πανεπιστήμια με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί τιμουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ας μην μακρυγορούμαι. Και είπα δεν αυτό το θέμα του ενδιαφερομένου. Μάλλον δεν με εννοείς ή έχεις όρεξη για κουβέντες. Τα θέματα αυτά δεν λύνονται εδώ. Δεν τα λύνουν ειδικοί, ενδιαφερόμενοι, Κράτος και λοιπά... Θα τα λύσουμε εμείς;


    lontano
    24.07.2016, 22:40

    Στον ενδιαφερόμενο απαντώ, αγαπητέ, και λέω ότι αν αγαπά το αντικείμενο και ασχοληθεί σοβαρά με αυτό (στο τμήμα της Κέρκυρας εν προκειμένω) υπάρχουν αρκετές πιθανότητας να μπορέσει να βιοποριστεί από αυτό. Σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τομέα, αν κάποιος αριστεύσει, θα μπορέσει να ζήσει από αυτό. 


    p-theofanis
    27.07.2016, 00:49

    Στην Ελλάδα θέλει να πρέπει να πάρει και πρωτοβουλίες ο καθένας κατά την περίοδο σπουδών αγαπητέ lontano. Έχεις ένα δίκιο. Γενικά η Εκπαίδευση και η υγεία αλλά και σε άλλους τομείς στις Δημόσιες υπηρεσίες γενικά στην Ελλάδα είμαστε χάλια!!!!

    Αυτό το ξέρουμε όλοι και τα ζούμε!

    [ τροποποιήθηκε από τον/την p-theofanis, 27-07-2016 00:52 ]